СДСМ - ШО НАПРАВИ ЗА РЕПУБЛИКА МАКЕДОНИЈА

• Креатор на темата Креатор на темата Serdarot
  • Време на започнување Време на започнување
Lavot напиша:
А ДА ГИ НЕМА СИТЕ ИЗРОДИ И ПРЕДАВНИЦИ МАКЕДОНСКИ КОИ НИ ЈА ЗАПУСТИЈА ЗЕМЈАТА
Да, да...
И ќе останете само вие паметните и се ќе цути. :wink:

Garfield напиша:
yin yang напиша:
Garfield напиша:
Во европарламентот и ЕК кога имав country presentation а потоа и general discussion, а што ти значи тоа тебе. Или мислиш дека сите сме со исцибрени и со испиени мозоци како тебе и не не бива да бидеме некој и нешто, ами мораме да бидеме заблудени партиски полтрончиња?

Благодарам. Се покажа колку ти сече.

I rest my case!

Y'all know who!!

Македонија има договор со Светска Банка, со ММФ и тие викаат дека ова ниво на инфлација одговара.

Пример за замји со високи инфлација се Југославија и Бугарија пред колапсот. И двете почнаа со 4-9% и стасаа до стотици нули. На Балканот не се контролира висока инфлација зошто сите ке почнат да продаваат и ке се отвори спирала. И летнавме у ПМ.

пс. не сум кинез.

Словенија ги набрка WB & IMF, исто така и чешка, Унгарија...кај се сега????????

Оди легни, доцна е!

Не ги набркаја па станаа нешто. Туку беа нешто па ги набркаа. Има индустрија ПРОФИТАБИЛНА.

За разлика од македонските фирми кои работеа со загуба (не сите- да се разбереме)

Garfield напиша:
yin yang напиша:
Garfield напиша:
Те прашав, колкицко се мор чупе? Шо годинки имаш ваканеумесно што рипаш. Знаеш ли дека кога коњите се клоцаат магаренцата молчат?

Ти каде живееш?

А кај може. Во Македонија? Зошто? Ти каде? И колккаво си чупе, кажи? Не се срамувај велеа старите.

Во Македонија живеам.

Моите години не се релевантни.

yin yang напиша:
Се прашувам дали ако пранев Кинези во Македонија ке ме обвиневте дека сум Кинез?
Никој не те обвинува, не знам зашто се браниш, дали дека за нешто крива се осекаш.... јас реков предпоставувам

yin yang напиша:
Рамковниот е донесен како закон. Раселените кои сакаат се вратија. Куките и становите имс е реновирани. Тие кои не сакаат не може никој насила да ги врати. Посебно не оние раселени кои си ги продадоа куките и становите на Албанци за големи пари.
немам коментар на ова. срам да ти е. како прво не можат сите да се вратат сеуште, а тие што продале ДОМОВИ ги продале ПРИНУДЕНИ од „мирот“ што е спроведен и од сигурноста што им ја обезбедува државата во нивните поранешни ДОМОВИ

yin yang напиша:
Децентрализацијата е завршена во општините каде има градоначалници кои ги бива. Кој каков градоначалник си избрал таков си добил.
По некоја случајност само градоначалниците на СДСМ се добри нели?
yin yang напиша:
Точно. Затоа што не е невработен оној кој работи на црно и вади 20000 месецот и плус зема социјално. Ке мора да си регистрира фирма секој кој работи на црно. Ах да... и пазарџии и земјоделци и ситни дилери со колонијални стоки и шверцери со гаки од Турција. Одличен систем.
не сакам да коментирам дали новите методи се добри или лоши, само спомнав дека невработеноста НЕ Е намалена

yin yang напиша:
Ако одлучува само НБМ за инфлацијата тогаш зошто за сите тие работи ММФ преговара со министерот за финансии? Монетарната политика ја води владата, а НБМ е супервизија.
Ова запиши си го негде да ти е при рака за да не трескаш глупости, од веб сајтот на НБМ е превземено

Согласно Законот за Народната банка на Република Македонија, Народната банка ги врши следните функции:

· ја утврдува и спроведува монетарната политика;

yin yang напиша:
Ако фабриката е под стечај тогаш тоа знаши дека се затвора и повеѓе не работи се додека (ако) се надминат трошоците и не се најде купувач кој сака да инвестира во веќе пропадната фирма. Сакаш ти да купиш фирма што е во загуба од, да речеме, 2 милиони евра? и ако разговараме за транспарентност, каде е договорт за ТЕЛЕКОМ?
продај ми ја фирмата која има загуба од 2 милиона евра за 1 денар, обврзи ме да ти дадам детален бизнис план, постави ми услови да не можам да раскурчам се у рок од 6 месеци и ЌЕ КУПАМ

yin yang напиша:
Рамстор јавно е кажано како и кому плати. Го има одговорот во прашалниците кон ЕУ (во дополнителните одговори) и го има во медиумите.
Знаеш ти убаво што мислам да се каже на кој се е платено не го врти муабетот

yin yang напиша:
годишно околу милијарда (нешто под милијарда) евра странски инвестиции.
кај го извади ова упм. те удри кола и остана жива

yin yang напиша:
Тендерот за Веро беше поништен и се објави нов тендер и доби оној кој понуди највише пари. А ти кажи ми каков беше тендерот за ОКТА?
а зашто беше поништен тендерот на веро? која цена беше постигната на првиот а која на вториот тендер?
тендерот за окта не знам каков бил реално али сумњам дека бил добар

yin yang напиша:
Не ветувам ништо. Констатирам.
Слаба констатација некако... по некои констатации требаше многу скоро да бидеме НАТО членка, што се случи???

yin yang напиша:
Мистичен напиша:
yin yang, а дали знаеш дека истиот тој Велија Рамковски (кој патем појма немам зошто го спомна во темава - а да, ми текна, бидејќи не ги гледаш неговите вести, ти гледаш Македонска Телевизија), всушност тие милиончињата ги има лапнато во тандем со Илија Филиповски, поранешен министер од СДСМ? А знаеш зошто ги имаат лапнато? Дали знаеш всушност во чија сопственост е правниот субјект "АКС-ТРА" (STRATUS)?
Lunabela влошки, стратус алва, покемон, дигимон и сите слични чипсчиња? Дали знаеш дека си ги имаат фузирано фирмите? :)

ВМРО ДПМНЕ имаше 4 години да докаже дека Велија е крив. Не направи ништо. Сега СДСМ сака да го гони.

Парите беа американска инвестиција во телевизија А1 за опрема, а типот си купи копани и и ги продаде преку УНИ Проком- сестринската фирма.
Сега и ВМРО е крив зошто министер на СДСМ направил тандемска дупешка со Велија! :))

Ја сигурен сум дека можеме ова и до сабајле.
Еве за неполн сат стигнавме до 5 страници, и после неколку мислења и сочни пцовки кои што е можно да се споменат, пак ќе се вратиме наназад...а истовремено заборавајќи која воопшто и беше темата.
Затоа, ја отстапувам.

Роберт де Ниро би рекол, I`m too old for this shit! :D
Same here!

Куките и становите имс е реновирани. Тие кои не сакаат не може никој насила да ги врати. Посебно не оние раселени кои си ги продадоа куките и становите на Албанци за големи пари

Ах господе златен. Како ја немаш таа среќа да бидеш една од нив!
АХ!
АХ!

Срам да ти е!

Срам да ти е!

Срам да ти е!

Срам да ти е!

Срам да ти е!

Срам да ти е!

Срам да ти е!

Срам да ти е!

Срам да ти е!

Срам да ти е!

Срам да ти е!

Срам да ти е!

Срам да ти е!

Срам да ти е!

Срам да ти е!

Ти не си од мојот род
МИ СЕ ГАДИ

А зошто не се релевантни, за да не ти речам мало си , не знаеш. нема да ти речам бидејќи знам дека е навредливо. Онака ме интересира дали си под 30 или над.
Инаку, кога спомена, имање - немање. Едно ќе ти кажам. Се додека не седнеш и размислиш со своја глава, па ги критикуваш и оние кои повеќе ти се допаѓаат и оние кои не ти се допаѓаат подендакво, ништо од тебе. јас велам, на нас светот останува, ама никој неам да ни го даде, сами мораме за тоа да се избориме.

А чинам темата беше: Шо направи СДС... а не кому му е поголем, на Љнчо, Бранко, Бучко или Али, нели?
Ова се однесува на сите кои пишуваат и постираат.

Да се рзбереме, лини навреди, напаѓања меѓусебни, само во рамки на нормалата, нели.

И да се вратиме на темата.
СДСМ се обиде, не успеа.
ВМРО ДПМНЕ проба, не успеа.
Сите останати се сателити, пијавици, offshots на едните или другите.
Во двете/трите партии има идиоти, има и паметни, млади. Ние.тие треба да се здружат, за подобро.
кај нас нема разлика, голема, во идологијата и идеолошката поставеност, платформи, програма, има разлика во имање или немање власт. заложбите, барем на хартија, се скоро идентични.

Аама едните владеат 10, а другите 4, два и пол пати повеќе. Муабетот ми е. затоа и два и пол пати повеќе шанси не искористија, два и пол пати повеќе усраа.

Што направи СДСМ, ја разнебити Македонија.

Aх, ми текна што направија друго. Па намерно ја турнаа Нова Македонија во стечај. Приватизацијата која ја исфингираа како криминална беше само фарса за да се случи ова што се случи.

Дали сте знаеле дека во претходниот мандат на СДСМ трафиките на Нова Македонија продаваа цигари без документ за потекло на робата, парите собрани од нивната продажба одеа директно кај Панде Колемишевски, тогашен генерален директор на Нова Македонија, а потоа во централата на СДСМ? Така бродот наречен Нова Македонија почна да тоне.

Од каде знам за ова? Ееее...

Едитирано од Гарфилд!!

ВМРО, за обид за навреда и колнење имаш жолт картон! Вториот повлекува бан.! И јас не се сложувам со ставовите на Јинг, ама не ја колнам ниту неа ниту семејството нејзино, сегашно или идно.

Јасно!!

Темата е убава, но се бега од неа постојано.
За а не се заклучи, како што реше и убаво поенцираше Сторм, внимавајте да се придржувате на неа.
А за некои пцости и гадости ќе делам банови.

Назад на темата.

Јас се извинувам, се надевам нема да се повтори од моја страна!

Признавам, не можам да се надпишам со вас.. Повеќе сте. Затоа се повлекувам од расправата.

Се надевам дека сите среќкно ке „завршиме“ без разлика кој ке ни биде „шеф“.

:)

пс. ВМРО, не посакувај некому она што себеси не си го посакуваш. :)

Мистичен напиша:
Повеќе сме, а зошто сме повеќе? Која е логиката? :)

Затоа што сум изгледа единствено јас доволно глупава да ве прубедувам. Другите не гледаат корист од тоа. :wink:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom