СДСМ - ШО НАПРАВИ ЗА РЕПУБЛИКА МАКЕДОНИЈА

• Креатор на темата Креатор на темата Serdarot
  • Време на започнување Време на започнување
Не се сожувам Сторми, но de gustibus et coloribus non disputantum!!
Иако ова е политика. Сепак, ако можеше Чакала да изјави на ТВ дека конфликтот беше фингиран од СДСМ и Ахметовци со цел враќање на власт и дека е грев Љубе и Јохан сами да чмаат во Хаг, туку и Бучко, Бранко и тој со Ахмети и Острени топтан треба друштво да им прави, тогаш, како?

Е па зашо бе бачки ги гласате коа знаете какви гомна се?
14 години малку се за да сфатите?

Ја на пример сите ми се исти, со исти моронски костими и исти ветувања и не ги гласам.

Еве пак уште една утопија?

Ако нема гласање еднаш, шо ќе се деси?
Ако не излезат овците на стрижење, како ќе ги стрижат?

ама, ние сакам ем да се ебеме ем да не ни влезе.
е нема

СЕ баво Сторми, ама ти одиш у Звицерланд, а ние остануваме тука да чамиме и да се мачиме со цел да се обидеме да нешто сториме.

Garfield напиша:
Не се сожувам Сторми, но de gustibus et coloribus non disputantum!!
Иако ова е политика. Сепак, ако можеше Чакала да изјави на ТВ дека конфликтот беше фингиран од СДСМ и Ахметовци со цел враќање на власт и дека е грев Љубе и Јохан сами да чмаат во Хаг, туку и Бучко, Бранко и тој со Ахмети и Острени топтан треба друштво да им прави, тогаш, како?
Ти самиот си со поголемо политичко искуство и малку повеќе се подразбираш од истата за да правиш дистинкција помеѓу политичари кои што и во начела се групации кои што ќе се борат со сите можни средства ќе настојуваат да стигнат до власт.

Политиката е нужно зло, и народот како народ, го бира најмалото зло.
Секаде е така. СЕКАДЕ.

Очигледно е дека јас не гледам вести на Велија Рамковски кој должи милиони евра на САД и ке биде донесен закон со кој ке му биде дозволено на американците да го тужат. И не гледам вести на Ѕинго кој има мал милион фирми кои се пред пропаст и кој има за цел да инфилтрира српски шпиони како Латас.

Инфлацијата ги јаде парите на сиромашните луѓе затоа што ги намалува платите, а ги зголемува профитите на бизнисите, особено извозните. Не знам од каде ви е податокот дека треба да имаме 4-9% инфлација.

Кондово со или без СДСМ им беше благоречено поклонет на Албанците од времето на ВМРО.

Фабрики се под стечај и се затвораат затоа што работат со загуба. Повеќе трошат него ли што вадат.

Не знам кој ви кашал дека луѓе се самоубиваат затоа што немаат работа. Не рачунам изолирани случаи на нестабилни психотичари

Рамстор вработи луѓе? Вработи. си плати поштено? Си плати. Што тебе ти смета ако е странска инвестиција? Да не беа странските инвестиции ке бевме одамна три метра под земја сите.

Кој кажа дека Грција ке може да влијае на мнозинството на ЕУ?

Ние ке влеземе во ЕУ далеку пред БиЏ и СЦГ и АЛ.... Можно е и пред ХР, ако не го предадат Готовина.

Ке има со што да се плати професионалната војска. Ке биде помалубројна од оваа сега и ке може од парите што се дават за сместуваше и храна на оваа да се префрлат за плати на професионалците. Знаете дека веќе е во тек тоа.

Целосно е променет уставот и сите закони од рамковниот договор се донесени. Оди на сајтот на министерството за правда (мислам на тој сајт беше) го има уставот цел сосе клаузулите од рамковниот договор, веќе дел од уставот сега. И се веќе имплементирани.

Општините треба да си ги соберат даноците. Таму им се средствата за работа. Ако не знаат како никој не им е крив. Децентрализацијата значеше опчтината сама да си наоѓа средства за одржување.

Garfield напиша:
СЕ баво Сторми, ама ти одиш у Звицерланд, а ние остануваме тука да чамиме и да се мачиме со цел да се обидеме да нешто сториме.
Па и у право си, една од причините е и оваа.
Еве искрено, и ја да сум на власт ќе крадам.
Сфаќаш сеа?

22 години се доволно долго време за да сфатиш како се одвиваат работите. Кажи ми, можеш да бидеш во брак со жена која што те мрази виза ви ја мразиш 22 години?

yin yang напиша:
Очигледно е дека јас не гледам вести на Велија Рамковски кој должи милиони евра на САД и ке биде донесен закон со кој ке му биде дозволено на американците да го тужат. И не гледам вести на Ѕинго кој има мал милион фирми кои се пред пропаст и кој има за цел да инфилтрира српски шпиони како Латас.

Инфлацијата ги јаде парите на сиромашните луѓе затоа што ги намалува платите, а ги зголемува профитите на бизнисите, особено извозните. Не знам од каде ви е податокот дека треба да имаме 4-9% инфлација.

Кондово со или без СДСМ им беше благоречено поклонет на Албанците од времето на ВМРО.

Фабрики се под стечај и се затвораат затоа што работат со загуба. Повеќе трошат него ли што вадат.

Не знам кој ви кашал дека луѓе се самоубиваат затоа што немаат работа. Не рачунам изолирани случаи на нестабилни психотичари

Рамстор вработи луѓе? Вработи. си плати поштено? Си плати. Што тебе ти смета ако е странска инвестиција? Да не беа странските инвестиции ке бевме одамна три метра под земја сите.

Кој кажа дека Грција ке може да влијае на мнозинството на ЕУ?

Ние ке влеземе во ЕУ далеку пред БиЏ и СЦГ и АЛ.... Можно е и пред ХР, ако не го предадат Готовина.

Ке има со што да се плати професионалната војска. Ке биде помалубројна од оваа сега и ке може од парите што се дават за сместуваше и храна на оваа да се префрлат за плати на професионалците. Знаете дека веќе е во тек тоа.

Целосно е променет уставот и сите закони од рамковниот договор се донесени. Оди на сајтот на министерството за правда (мислам на тој сајт беше) го има уставот цел сосе клаузулите од рамковниот договор, веќе дел од уставот сега. И се веќе имплементирани.

Општините треба да си ги соберат даноците. Таму им се средствата за работа. Ако не знаат како никој не им е крив. Децентрализацијата значеше опчтината сама да си наоѓа средства за одржување.

Да се смеам или да плачам??

Реков НАТО не ЕУ објаснувајќи за 3+2 формулата, очигледно немаш поим.
Уставот на ЕУ не е онсен и изгласан, важи принципот на вето од страна на членките.
Ништо не е имплементирано.
Податоците за инфлацијата се од Брисел, кој не бил, не знае.
Општините собираат данок, жиро сметките не им се пуштени, државата нема клуч како да им ги даде, ослободи средствата.
Рамстор го објаснив.

Сега ти не плачи, насмевни се, почекај, прочитај три-четири пати и ќе ти танбе јасно. А ако не, јебига, и такви треба да постојат.
Рече Сторм, треба овци за да има што да се стриже.

Garfield напиша:
Ramstor raboti vo dve smeni, plata zemaat 6700 денари, пријавени се само тие во прва смена, народот оди да торши тешко заработени пари кои одат во туѓ, странски џеб. Плацот е продаден за 1 евро м2, а потоа дел е препродаден за баснословна сума пари иако требаше, беше ветено дека ќе се изгради игралиште, скејтодром. Плус, паркинг преку ден се наплаќа, а Скопје ионака кубури со паркинзи, а каде одат тие пари???

На Албанците не им требаше таков закон, бидејќи беа повеќе од рамноправни. Им требаат вакви и слични глупости на оние кои сакаат да контролираат дел од МК за криминални дејствија, АЛБ.-КОСМЕТскиот триаголник.

Кога јас е запишав на факултет, имав 83 поени од 100, претпоследен на список, другар ми беше прв одмиеб со 79 поени. На квота за малцинсктва, првиот примен, само лабанци беа пријавени, беше со 64 поени. Со 60 беше минимум за рангирање.

Сигурно се повеѓе од 6700 денари. Кој ти кажа дека се 6700ден? Освен ако не е тоа плата за некои кои се минимално квалификувани. Освен тоа и да беше газда македонец сам ке си поставеше правило колкава ке биде платата. Државата не може да и наложи на приватна фирма колкава плата ке дава. Ти ако имач приватна фирма ке може некој да ти каже колку да им даваш плата на вработените? И од каде податокот дека е 1 евро за м2?

Парите од наплатата за паркинзите одат во општинската каса. За подетален извештај прашајте го Трифун.

Ако си ти толку паметен. Кажи каде згрешија борис Трајковски и компанија кога го потпишаа рамковниот за да го спречат пукањето? Како ти би го спречил да беше на нивно место?

yin yang напиша:
Како ти би го спречил да беше на нивно место?
Ја не би го прашал тоа на твое место. Уствари не би прашал никого тоа.
Не ти е жал за мене, и другите како мене?

gerard напиша:
-Нема војна затоа што тие што ја водеа сега не владеат. Со кого да војуваат?
Успех е кога нема војна?! ц ц ц...

- невработеноста опаѓа - ТОЧНО! :lazgo:

- за еден месец МОЖЕБИ ќе бидеме кандидат, но тоа најмалку е заслуга на оваа влада
Не прашувај зошто, за да не се изглупираш

- во 2008 ќе бидеме членка на НАТО. :poos: :poos: :poos: :poos: :poos: колку си ладнокрвна! Како Кондарко. Од еднаш 2 години промашај не се ништо. Дури успех!

- Ќе се укине воениот рок. Во недостиг на "успеси" и ова е успех

А не успех е кога има војна која ја донесе Љупчо и правеше договор со ДПА за како да ја поделат Македонија и истиот тој предлог кој излезе од устата на нашите „ценети“ академици од МАНУ.

Невработеноста опаѓа последните неколку месеци. Ти се допаѓало тоа тебе или не. Поставив веќе линкови со точни податоци на оваа тема. Не е тешко да ги кликнеш.

Баш на оваа влада е заслуга. Не знам кој повеќе како личност од Шеќеринска се заангажира за влезот во ЕУ.

Не се 2 одини промашај него посочување на некои недозавршени работи. Кои ако беше некој друг на власт ке се броеја во десетлетија. Многу добро знаеме.

Ке се укине воениот рок бидејки повеќе има корист од професионална војска, него ли од 20 о00 исплашени осумнаесетгодишњаци со пушки во рацете.

Lavot напиша:
да ама има пак народ излажан кој тврди дека овие сега биле поинтелегентни, по малку краделе итн
нема помалку повеќе
кој кради, в затвор
ама кај нас не оди така
кај шо има овци че има и стрижачи на овци :cry: :cry: :cry: :cry:

Точно.. кој краде в затвор. Пример е растурањето на пирамидата на прикривачи на даноци кои сега се прпелкаат.

Ме праша и ќе ти одговорам.
Ниту една држава не се создала себеси, да ја почитуваат во светот, а да не израснала како феникс од пеплиштата на војната и мирисот на смрта на нејзините деца.
Така.
Но, кога се отиде на другата варијанта, в ред.
Не сум јас против рамковниот, нека им е на сите, налет.

Паркингот е приватен, на Рамстор е. Ако јас си купам плац, и дозволам да се паркираш за 50 денари, не ја прашувам општината. Плаќам данок. Но зошто она што вредеше повеќе се даде за бадијала.
6700 денари продавач.

Го парафразирав Чакала, кој беше командант (сите беа команданти ама ај) у ОНА, си кажа на македонска ТВ за војната. Или не прочита.

Уште сакаш?

А ќе заборавев, другарка ми Шечерче. ОК, паметна, умна, ја бива, ама добар студент, не лидер.
Учи, ќе научи подобро од даскалот, ама не знае да држи предавања и никогаш нема да моѓе. не е таква. Штета.

Инаку, велат дека ако до 30-та не си левичар или либерал, а по 30-тата десничар, нешто ти фали.

Колку годинки имаш? 13-16-19-22?

Garfield напиша:
Реков НАТО не ЕУ објаснувајќи за 3+2 формулата, очигледно немаш поим.
Уставот на ЕУ не е онсен и изгласан, важи принципот на вето од страна на членките.
Ништо не е имплементирано.
Податоците за инфлацијата се од Брисел, кој не бил, не знае.
Општините собираат данок, жиро сметките не им се пуштени, државата нема клуч како да им ги даде, ослободи средствата.
Рамстор го објаснив.

Сори од брзање да ви одговорам на 5 луѓе паралелно се збунав.

Уставот не е донесен и изгласан и затоа ке бидеме КАНДИДАТИ за членка.

Што ништо?

Како да не.. од Брисел. Дај линк ако е така. :pos: :pos:

Жиро сметките може да се затворени само на оние општини каде градоначалниците се поставени од ВМРО, градоначалници кои ги искрадија парите и сега државата бара да се вратат тие средства. Нека каже Груевски како.

Линк?? Хехехе, злато, јас лично го поставив прашањето во Брисел. особено кога како тебе се излетав дека ние имаме мала 2.3 % им=нфлација. не си свесна какви се примери ми покажаа зошто во развиените земји се препорачува контролирана инфлација од не повеќе од 3%, а во транзиција 4-9, а ако може и на почеток околу 12 %.

Хехехе. Линк? Излези, диши воздух, послушај поискусни. Ќе научиш. не трчкај како прле пред магаре.

yin yang друже некако матно гледаш на работите, биди малце објективен. пошто ја браниш оваа влада предпоставувам дека или нешто не е во ред со тебе или си активист на СДС. али сигурно е ова второто... е сеа да се подсетиме за некои работи

како прво рамковниот договор ќе заврши кога ќе се вратат раселените
децентрализацијата уште не е завршена
невработеноста не паѓа туку се променија методите како таа се пресметува
за инфлацијата одлучува НБМ а не владата
ако фабриките се под стечај треба да им се обезбеди услови да се рестартираат а не да се гледа начин да си го наполниш џебот
рамстор можеби си платил поштено ама да се каже јавно на кој се платиле
ај подсетиме колку се странските инвестиции кај нас (велиш без нив би биле под земја)
подсети ме како се организира меѓународен тендер (случај веро)

и престани да ветуваш (лажеш) што ќе се случува во иднина со земјава, друга е темата на дискусија

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom