Divider
Seraphim
The 51st state = SDS Macedonia Новото име на МК по зачленувањето во САД/НАТО/ЕУ! некаде, било каде!
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Анализата на Капитал има сосема поинаква конотација од тоа како ти ги претставуваш на форумов овие бројки!yin yang напиша:Мистичен напиша:yin yang напиша:Мистичен напиша:Пред 2 години додека работев за Henkel, во неврзан муабет со Словенец (нивен менаџер) околу нашиот (македонски, државен, не на фирмата) економски пораст ми рече: "па тој процент што го имате вие и ништо да не работите ќе се направи сам од себе".
Мислам дека беше во право човекот.
Ајде да не работиме.. штом така викаш
На пример, нека прекинат со работа сите текстилни фабрики во МКД со годишен прилив од половина милијарда долари, нека прекине со работа МАКстил и ќе чекаме од Бога росица ака самоодршувачки прираст, произведен од вакуум.![]()
напротив, да работиме! А не да мислиме дека овие цифри со кои се фали владата имаат некакво реално значење!
Беда...
Не се фали со ова владата туку ова се бројки кои се преземени од анализа на весникот Капитал.
humanoid напиша:Со еден збор сакаш да ни кажеш дека државата ни цвета.
Фабриките пропаднаа заради сечие добро, бркањето на работниците поради корумпираноста и лакомоста на главучите е нормална работа. Рестартирањето на уништените фабрики не смее да се случи зошто менаџерите не можат да најдат пазар зошто светот е премало место за македонските производи.
humanoid напиша:И тие странски функционери не се овде да ти попуваат на глава, туку да видат како размислуваш. Им треба памет, не полтронизам.
humanoid напиша:Пак ќе те потсетам да си го провериш знаењето од економијата.
humanoid напиша:Укинувањето на воениот рок го подржувам. Но тоа не е витален фактор за некој напредок.
Ако некои паметни го успориле влегувањето во НАТО, зошто попаметните не направиле да не се случи тоа? Или тебе ти е нормално за секоја твоја грешка да ги обвинуваш другите?
humanoid напиша:И за крај, ќе те молам да ми изнесеш статистички податоци за вработеноста, куповната моќ, безбедноста, правото, корумпираноста, отварањето нови фабрики, странски инвестиции, туризам, извоз наспроти увоз...
Изгледа глуп сум, затоа подучи ме.
Мистичен напиша:Анализата на Капитал има сосема поинаква конотација од тоа како ти ги претставуваш на форумов овие бројки!yin yang напиша:Мистичен напиша:yin yang напиша:Мистичен напиша:Пред 2 години додека работев за Henkel, во неврзан муабет со Словенец (нивен менаџер) околу нашиот (македонски, државен, не на фирмата) економски пораст ми рече: "па тој процент што го имате вие и ништо да не работите ќе се направи сам од себе".
На пример, нека прекинат со работа сите текстилни фабрики во МКД со годишен прилив од половина милијарда долари, нека прекине со работа МАКстил и ќе чекаме од Бога росица ака самоодршувачки прираст, произведен од вакуум.![]()
напротив, да работиме! А не да мислиме дека овие цифри со кои се фали владата имаат некакво реално значење!
Беда...
Не се фали со ова владата туку ова се бројки кои се преземени од анализа на весникот Капитал.![]()
И леб и сол е подобро од само леб, ама да те видам до кога ќе можеш да издржиш така...yin yang напиша:Мистичен напиша:Анализата на Капитал има сосема поинаква конотација од тоа како ти ги претставуваш на форумов овие бројки!yin yang напиша:Мистичен напиша:yin yang напиша:Мистичен напиша:Пред 2 години додека работев за Henkel, во неврзан муабет со Словенец (нивен менаџер) околу нашиот (македонски, државен, не на фирмата) економски пораст ми рече: "па тој процент што го имате вие и ништо да не работите ќе се направи сам од себе".
Беда...
Не се фали со ова владата туку ова се бројки кои се преземени од анализа на весникот Капитал.![]()
Да. Анализата е во конотација дека може и повеќе. А ова е подобро од 0%.. или -4%.
Вам ви одговара да обвинувате други за своите грешки. Власта не е магионичар, кој и да е на власт нема да може да го смени преку ноќ однесувањето на цел народ. Секој треба да работи за добро. А овде еден прави, 10 одправаат.
Можеби ти треба да се преиспиташ.
Пребарај на гугл. Не сум ја завод за статистика.
yin yang напиша:Олирен и Солана кои своите кариери ги вложија во приемот на Македонија во ЕУ?
yin yang напиша:Требаше да влеземе до 2005 во НАТО, ама некои паметни луѓе одлучија да го успорат процесот на имплементација на рамковниот договор. Ако и до 2008 повторно ги бојкотираме реформите, нема ни тогаш да влезиме... а најверојатно и никогаш.
ABC напиша:Za nekoj raboti e potpolno vo pravo be serdare,osobeno koga se zboruva za "koruptivniot element" koj e opshto prifaten kako "oce nash" vo Makedonija.
humanoid напиша:Не ми лепи етикети како да сум партиски определен, јас сум дел од народот, оние малку што не се партиски војници.
Народот ве избира, народот ве плаќа, народот ќе ви суди. Тоа е
така...
Serdarot напиша:ај можи си само неук(а) и неинформиран(а), денес ПОСЛЕДЕН пат ќе се убедувам дека не си никаков чпиун (ама ти сесрдно пробваш да ме разубедиш)