СДСМ - ШО НАПРАВИ ЗА РЕПУБЛИКА МАКЕДОНИЈА

• Креатор на темата Креатор на темата Serdarot
  • Време на започнување Време на започнување
? напиша:
Сакаш ти или не во Македонија има над 30% Албанско население.

Реално не се повеќе од 18%, а СДСМ ако „организира“ уште еден т.н. попис може резултатите ќе бидат дека нема Македонци!
СДСМ=Бјрмци

сума сумарум

од досегашните коментари на 10 страници само ова забележав дека СДСМ направиле

според yin yang некаде на првата страна „Нема војна. Албанците се интегрирани во државата. “ Другите работи шо ги спомна на почеток не и држат вода (ништо лично yin yang покажи ми факти дека не сум у право)

и според intel „Им застана на пат заедно со Трајковски ... на оние кои сакаа физички да ја поделат“

ај белким ќе се врати темата колку толку у нормален колосек

GUSAR-VMRO напиша:
? напиша:
Сакаш ти или не во Македонија има над 30% Албанско население.

Реално не се повеќе од 18%, а СДСМ ако „организира“ уште еден т.н. попис може резултатите ќе бидат дека нема Македонци!
СДСМ=Бјрмци

Se shto dosega SDSM&Co. "organizira" treba da se prevede vo "falsifikuva" barem spored "megunarodnite instanci".

Што се однесува до расселените лица, вчера имаше прилог на вестите (заборавив на кој канал). Кажаа исто што и јас. Домовите им се средени, тие што сакаа да се вратат се вратија, останатите или ги продадоа домовите или стојат на ставот дека ке останат во привремените живеалишта.

Значи... не сакаат да се вратат, а услови за враќање имаат.

Иначе имам пријатели Македонци кои живеат во заедници со поголем процент етничко Албанско население и немаат никакви проблеми.

не знам како не ти е срам да кажуваш вакви работи.
ако имаше малце совест, ќе се воздржеше.
Најверојатно ти е сеедно?

Никола напиша:

не знам како не ти е срам да кажуваш вакви работи.
ако имаше малце совест, ќе се воздржеше.
Најверојатно ти е сеедно?
Dosega ne sakav da napisham nishto za ovoj SDS-ovski dron, a mislam taka da prodolzham i vo idnina, no samo sakam da mu predocham na Nikola deka najverojatno si imame rabota so nekoe vlalvche ili slichno... Ili ednostavno, makedonche.

yin yang напиша:
Што се однесува до расселените лица, вчера имаше прилог на вестите (заборавив на кој канал). Кажаа исто што и јас. Домовите им се средени, тие што сакаа да се вратат се вратија, останатите или ги продадоа домовите или стојат на ставот дека ке останат во привремените живеалишта.

Иначе имам пријатели Македонци кои живеат во заедници со поголем процент етничко Албанско население и немаат никакви проблеми.

Опиши ни ги условите малку. Ме интересира што мислиш за оние на кои им беа реновирани куќите и пак запалени.

И објасни ми како можел да живее претходно таму, а сега да се задоволи со тоа што престојува во мизерни услови, немаат работа, немаат приходи...?

Ти лично би се задоволил со престој во студентски дом во замена за твојата родна куќа?

Avatarot na yin yang kazuva "mnogu" i mislam deka toa e "premierot" licno ili nekoj negov podparol-ka.Po Makedonski "tertip" avatarot bi znacel deka "vo sekoe zito ima i k`kol" samo shto ovde k`kolot e licno toj "premierot" ili negoviot-a "podparol-ka".Zatoa ne treba da se cudite za izjavite od tipot "vam vi e ubavo samo shto vie toa ne go gledate".

Никола- не го кажав јас (не го измислив јас), беше кажано на А1 (мислам дека беше тој канал) синоќа.

Хуманоид - кажано беше дека куќите им се реновирани. А за приходи, сигурно немаат приходи и сега, додека живеат како расселени лица во студентски домови.

И ве молам престанете со предпоставки „зошто бранам ваков став“. Вие сте членови на ВМРО ако браните нивни ставови, ако браните ставови на турската заедница тогаш сте Турци?

Премногу е фин премиерот за да биде јас.

yin yang напиша:
Никола- не го кажав јас (не го измислив јас), беше кажано на А1 (мислам дека беше тој канал) синоќа.

Хуманоид - кажано беше дека куќите им се реновирани. А за приходи, сигурно немаат приходи и сега, додека живеат како расселени лица во студентски домови.

И ве молам престанете со предпоставки „зошто бранам ваков став“. Вие сте членови на ВМРО ако браните нивни ставови, ако браните ставови на турската заедница тогаш сте Турци?

Не ги повторувај мислењата, туку изнеси го твојот став на моите прашања.

Кој будала ќе живее во мизерни услови ако има куќа?

Како би се вратил кога ти се закануваат?

Што би правел ако куќата ти е два или повеќе пати запалена и опљачкана?

Кој им ја гарантира безбедноста?

Ако има безбедност, зошто им ги пљачкаат куќите и зошто им се закануваат?

Ако има безбедност, зошто постојано се појавуваат албански групи низ селата и ги окупираат?

humanoid напиша:
yin yang напиша:

Не ги повторувај мислењата, туку изнеси го твојот став на моите прашања.

Кој будала ќе живее во мизерни услови ако има куќа?

Како би се вратил кога ти се закануваат?

Што би правел ако куќата ти е два или повеќе пати запалена и опљачкана?

Кој им ја гарантира безбедноста?

Ако има безбедност, зошто им ги пљачкаат куќите и зошто им се закануваат?

Ако има безбедност, зошто постојано се појавуваат албански групи низ селата и ги окупираат?

Безбедноста им ја гарантираа полицијата која е стационирана таму.

Куќите ги ограбуваат и палат сега, додека се празни.

Што е окупирано?

Odgovorot e:
"nema odgovor"
-A pred faktite i "bogovite" molcat!

humanoid напиша:
yin yang напиша:
Што е окупирано?

Парламентот и владата, срцето и мозокот на државата.

Благодарам на одговорите.

So vakvo "srce" i so vakov "mozok" go "obravme bostanot". :?

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom