СДСМ - ШО НАПРАВИ ЗА РЕПУБЛИКА МАКЕДОНИЈА

• Креатор на темата Креатор на темата Serdarot
  • Време на започнување Време на започнување
intel напиша:
Една голема работа што ја направи СДСМ за Македонија:
-Им застана на пат заедно со Трајковски (Ахмети отворено барем кажа дека Љубчо му го нудел тоа) на оние кои сакаа физички да ја поделат и кои владееа користејќи еден уште пострашен метод од прокомунистичкиот Венера е владеење држејќи го народот под воена психоза, и во исто време продавање на стратешки објекти како Телеком, Окта итн притоа остварувајќи дебели профити додека гинеа војници и полицајци.

Амин!

Ама никој од овие овде не сака да о признае тоа.

:(

Lavot напиша:
па нема потреба оваа влада да ја дели Македонија

ЦЕЛА ЌЕ МУ ЈА ДАДЕ НА Албанците

ама ако залажувајте се сдсОВЦИ, дури можете,
Има надеж за Македонија
Само еден услов - оваа влада да не се појави повеќе на политичката сцена.

Демек, „Ако ВМРО сакаше да ја дели македонија на два дела“ :?: :?: :?:

Ова е коегзистенција, а не „ДАВАЊЕ“ на држава. Си чул за коегзистенција?

Сакаш ти или не во Македонија има над 30% Албанско население. И што предлагаш како решение освен соживот?

Реални 18.7%, на папри 23.2 % според завод за статистика.
Благодарам, освен ако не ги броиш и ромите, турците и мак. муслиманите како албанци.

yin yang напиша:
Сакаш ти или не во Македонија има над 30% Албанско население. И што предлагаш како решение освен соживот?

ако има над 30 % албанци, зошо мораше да се фалсификува последниот попис, каде излезе дека се помалце од 20? :razmislu:

па после мораше да се „корегира„ за да не пропадни рамковниот?

или мислиш да раѓаш 162 деца, па да крени проценто?

а бе ви се чудам на умот...

изгледа нема надеж за вас, еднаш луди, цел живот луди

јас јасно и децидно повикав на конкретни СРАБОТЕНИ работи, а не изјави од типот „е ни ја ебавме, ама види ги вмро, тие уште поќе ја ебаја...„

:zid:

имам јас предлог...

сите на кои кирца и рест мафија им дадоја пасоши да ги вратат!

тогаш ќе останите 10 %... и ако тие шо се пошиптарија се вратат кај шо им се корењата, тогаш уште помалце...

Garfield напиша:
Благодарам, освен ако не ги броиш и ромите, турците и мак. муслиманите како албанци.

Променувам изјава:

22,9% се Албанско население и живеат со нас, сакале или не.

А податоците од завод за статистика не се реални?

Serdarot напиша:
имам јас предлог...

сите на кои кирца и рест мафија им дадоја пасоши да ги вратат!

тогаш ќе останите 10 %... и ако тие шо се пошиптарија се вратат кај шо им се корењата, тогаш уште помалце...

Тебе ти е страв дека Албанците ке ти ја земат државата?

Е сега, едно подсетување. Погледни си го аватарот.

Не мислиш дека со тоа на пример правиш револт кај Бугарите и Грците?

Не ти изгледа дека на Грција и пречи што има Македонци кои изјавуваат дека Македонија е до Солун? Не си изгледа дека поради тоа не ни го признаваат името? Не ти изгледа ли дека поради такви изјави и желби на одредени групации Грција чувствува потреба да става ветоа на Македонија?

Во секое жито има и кукољ. Во секој народ има луѓе со добри намери и луѓе со лоши намери. Не сите Албанци се лоши, Не сите Грци се лоши, Не сите Македонци се лоши, Не сите Американци се лоши.

мојот аватар?

кој има проблеми со него?

знаеш која е разликата меѓу мојот аватар и картите на „велика албанија„, „велика сербиа„ или велика букарија?

ТОА Е КАРТАТА НА ГЕОГРАФСКА МАКЕДОНИЈА

кој има проблеми со то, има проблеми со мозокот...

Грците си ја „крстија„ пак „северната провинција„ Македониа пред кратко (конечно почнаа да ја викат ко шо и е ВЕКОВНОТО име)

букарите секоаш ја викале Пиринска Македонија Пиринска Македонија

не сум сигурен дали на картава (мојот аватар) е и областа околу Прохор Пчињски, Пустец, Голо Брдо и уште неколку региони кои ОД ВЕК И ВЕКОВ се дел на ТЕРИТОРИЈАТА која шо се именува МАКЕДОНИЈА

јас никаде никогаш не сум изјавил дека имам територијални претензии кон Грција или Бугарија

за разлика од МНОГУ други, живеам во реалноста...

Serdarot напиша:
знаеш која е разликата меѓу мојот аватар и картите на „велика албанија„, „велика сербиа„ или велика букарија?

Нема разлика. И едните и другите се сугерирања за промена на постоечки граници.

yin yang напиша:
Garfield напиша:

Променувам изјава:

22,9% се Албанско население и живеат со нас, сакале или не.

А податоците од завод за статистика не се реални?

Poradi ramkovniot договор кој претпоставува над 20%, заводот за статистика, реалните податоци малку ги извитопери, под признак дека се работи за сочувување на фрагилниот мир и безбедноста на РМ.

yin yang напиша:
Serdarot напиша:

изгледа си спора денес... или премногу во крвта ви влегва то сдс-овското искривување на вистината и фактите?

нишо граници, драга моја, МУТАВА и ГЛУПАВА да беше, ќе прочиташе ЈАСНО И ГЛАСНО

јас никаде никогаш не сум изјавил дека имам територијални претензии кон Грција или Бугарија

ќе ти објаснам:

некој викет „немат Македонија„

јас велам: ИМА, од памтивек имало, има, и сум прилично сигурен дека ќе ја има... до крајот на светот...

да не ја крени некој да ја однеси некаде?

страшна работа...

вие поголеми чуваши од букарите бе, шо каиши ви го стегат вас умот :lud:

и објасни зошо така ефтино пробаш да поттуриш дезинформација „30 % Албанци во РМ?„ ?????????????????

тоа ти е посакувана бројка, или само си плаена за то?

мхм...

или толку ти сечи...

не глеаш дека сам(а) в грб нож си забиваш... БЕЗ разлика на која нација припаѓаш...

им се чудам да чуѓето шо им веруваат сеуште на такви наивни лаги...

„2008 во Нато„...

ма ајде бе

поарно барајте прочка дури е време...

yin yang напиша:
ABC напиша:
yin yang напиша:
ABC напиша:
SDSM&Co. gi "stopi" tenkovite T-55 shto predhodno dobro gi "popravi" so delovi kupeni od Mile Dragic.Se zboruva deka niz svetskite topilnici ne primale neispravni tenkovi pa taka moralo tie najprvin dobro da se "popravat" pa potoa da se "topat".
Eve mal prilog za toa:
Низ опозициските кулоари се шпекулира дека 1,5 милион евра биле искористени за доградба на зградата на СДСМ на Водно. Наводно, тие пари биле од зделките што Бучковски ги правел кога набавувал резервни делови за тенковите „Т-55“, преку Драгиќ.

Тенковите беа земени од страна на ВМРО, иако имаше препораки од НАТО дека ке биде скапо да се земат и да се уништат. Потоа со одлука на влада (кога премиер беше Георгиевски), тенковите беа поправени.

И биди свесен дека ова е јавен медиум и со тоа автоматски шпекулациите се претвораат во изјави.

Дали стоиш зад изјавата?

Pa i izjavata shto vi ja "prenesov" e samo del od eden javen medium koj ja napisha i ja pushti vo javnost.Dokolku sakate da bidete sigurni vo toa citajte ovde:
http://www.vreme.com.mk/vest.aspx?id=31220

На линкот нема ништо за тоа дека:

“Низ опозициските кулоари се шпекулира дека 1,5 милион евра биле искористени за доградба на зградата на СДСМ на Водно. Наводно, тие пари биле од зделките што Бучковски ги правел кога набавувал резервни делови за тенковите „Т-55“, преку Драгиќ.“

Tocno e toa deka na linkot nema nishto okulu toa shto go "kopirav" a potoa go "pastirav" na kajgana od vesnikot vreme.Zatoa otsega ke vi pastiram celi "fermani" od dnevnata shtampa kako bi ve uveril vo toa shto go pishuvam.Vprocem onoj del koj go prezedov od "famozniot" link na vreme e na kirilica,koja shto site znaat deka ja upotrebuvam samo vo slucaj na kopirani vesti od dnevniot pecat.

Serdarot напиша:
yin yang напиша:
Serdarot напиша:

изгледа си спора денес... или премногу во крвта ви влегва то сдс-овското искривување на вистината и фактите?

нишо граници, драга моја, МУТАВА и ГЛУПАВА да беше, ќе прочиташе ЈАСНО И ГЛАСНО

ќе ти објаснам:

некој викет „немат Македонија„

јас велам: ИМА, од памтивек имало, има, и сум прилично сигурен дека ќе ја има... до крајот на светот...

да не ја крени некој да ја однеси некаде?

страшна работа...

вие поголеми чуваши од букарите бе, шо каиши ви го стегат вас умот :lud:

и објасни зошо така ефтино пробаш да поттуриш дезинформација „30 % Албанци во РМ?„ ?????????????????

тоа ти е посакувана бројка, или само си плаена за то?

мхм...

Со самото тоа што ја ставаш картата на „Голема Македонија“ во аватарот, на јавен медиум каде секој од светот може да види ти ја промовираш идејата за „Голема МАкедонија“. Се ми изгледа дека не ги поимаш работите како што треба.

А и Македонија као република постои од создавањето на СФРЈ, пред тоа како држава не постоела (технички).

п.с. се извинав за податокот со процентот на Албанскиот етникум. Или не ти се догледува да видиш дека ја променив изјавата.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom