Сауди: групно силувана, добила година затвор и 100 камшици казна...

• Креатор на темата Креатор на темата Misirkov
  • Време на започнување Време на започнување
Член од
17 март 2005
Мислења
11.493
Поени од реакции
1.592
Нема држава на земјинава топка како Сауди Арабија. Тоа е едно чудо невидено. Ако тој што гарантирал за виза не се сложи да си одите од земјата од било која причина, на пример му должите пари, нема да смеете да ја напуштите додека тој не се сложи (а тоа може никогаш да не се случи).

Нејсе, дотичната девојка ја качиле во кола во градот Џеда, ја силувале групно, останала бремена, а потоа е осудена на година дена затвор и казна - 100 удари со камшик заради прељуба! :toe:

Во Сауди се уште строго се применува смртна казна за прељуба - најчесто со каменување (т.е. разнесување на главата со камења).

Saudi judge sentences pregnant gang-rape victim to 100 lashes for committing adultery

http://www.dailymail.co.uk/news/wor...pe-victim-100-lashes-committing-adultery.html

article-1141267-03665E13000005DC-376_468x316.jpg

Боже боже што нема да видиш.
ЦЦЦ

Што да се каже освен примитивизам невиден. Наместо да ги казнат говедата што го извршиле злосторот тие жртвата ја казнуваат и уште се осудуваат да зборуваат за некаков морал...

Abe nemora kamshici i kamenja zatvor, aj ne e humano, ama oteraj toa orospilakot dzgan, na prva stranica na dneven vesnik, dosta e i toa...kaj sho ima red i zakon, malce ima mrdanje, tamu zenata e seushte predmet, sho ne bi trebalo dae taka, a ne nashine evropejki, poludele sve...neznaat sho da dograbat vishe, azdisani pa ushte i feministichki organizacii, bre...saudi saudi baba samo, kao primer de...:tv:

Е у државава нема мрдање со прељуба и такви работи .. :)

Ова како во виц... те силуваа... да... аха... а ти му ширеше нозе... да - морав... епа не те силувале.

самокаменува:

Во Саудиска Арабија ако жена е силувана и на суд го тврди тоа, доволно е да се појави маж кој ќе сведочи дека жената лаже, и силувачот се ослободува од сите тужби.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom