Samsung почнува со DSLR

Точкест

I'm Awesome
Член од
25 јануари 2007
Мислења
7.641
Поени од реакции
458
Локација
skopYEAH
Веб-сајт
be.net
Според мене Самсунг како еден од најлошите производители на дигитални апарати влегува во DSLR кругот со најновиот апарат GX-20.
gx20_3q-001.jpg

Гледајќи на мегапискелите ги има премногу дури 14.6.....Сепак апаратот е направен во корпорација со PENTAX па затоа има поголем обсег на оптика, PENTAX bayonet KAF2 mount/KAF2, KAF, KA mount lenses и тоа Schneider D-XENON, D-XENOGON, SAMSUNG lens, PENTAX DSLR lens.

Малце имаат претерано со опциите кои што ги има внатре во него
• B&W(4 type)
• Sepia(3 type)
• Color (18 type)
• Color extract (6 type)
• Soft (three-level amount adjustable)
• Illustration
• HDR (3 type)
• Slim (+/- 8 level amount adjustable)
• Brightness (+/- 8 level amount adjustable)

Што знам не ми изгледа како привлечен апарат, можеби затоа што сум премногу разочаран од неколку Самсунг апарати кои што ги имам користено:( ама ај ќе видиме ваљда наскоро галерија од фотографии направени со DX20 па ќе се тргнат сомнежите:)
Како и да е со среќа влезот во DSLR технологијата

full review

Ова не е прв ДСЛР модел на Самсунг. Првиот беше ГХ-10(Пентакс к10д само со Самсунг етикета).
Ист е и случајот со Самсунг ГХ-20(Пентакс к20д само со Самсунг етикета).

Така да Самсунгов ке биде добар апарат и што е најважно поевтин од Пентаксот.
Мегапикселите кај ДСЛР и не се толкав проблем како кај компактите бидејки тука самиот сензор е многу поголем.
А кај ваков тип на апарат и треба да има толку многу подесувања бидејки спаѓа во про класа.

wow nice , напредват самсунг баги почнаја да се пробиват, во областа на фотографијата.
Сигурно ќе оди со многу пониски цени и брзо ќе стани популарен останва уште да видиме шо квалитет ќе има .

ако им е квалитетот како претходните дигиталки особено диџимакс серијата,сите што ке земат самсунг ке се зезнат бајаги.
само некој ако мозе да ја спореди цената што ја има горенаведениот дслр со останатите конкурентни дигиталки.

Самсунг гх20 како модел е ептен нов. Го претставија пред 2 недели така да ке почне да се продава од Март. А цената би требало да му биде околу 900евра, што го прави поевтин од конкурентите: Канон 40д, Сони а700, Никон д300 и Олимпус Е3.

Самсунг гх20 како модел е ептен нов. Го претставија пред 2 недели така да ке почне да се продава од Март. А цената би требало да му биде околу 900евра, што го прави поевтин од конкурентите: Канон 40д, Сони а700, Никон д300 и Олимпус Е3.
Тоа све супер ама размисли со кои апарати го споредуваш прво :wink: споредба со D300 или а700????
За 900 евра body ќе си земеш а100 со два објектива:) ако има кој да ти го донесе од The States:)

Дали ќе биде шит или нешит тоа останува да се види. А до тогаш ке може само да нагаѓаме.

Општо гледано Канон 40д, Никон д300, Сони А700, Олимпус Е3, Пентакс к20д и Самсунг гх20 спаѓаат во иста класа на апарати па затоа и можат да се прават споредби меѓу нив. А кој од нив е подобар а кој е полош тоа е друго прашање.

П.С. Не ми вреди мене А100 толку, новиве модели А300 и А350 ми се подобри за тие пари.

Овој апарат е ист со Pentax K20D. Прочитајте некој тест за Пентаксот.... истото важи и за Самсунгот.

Тоа све супер ама размисли со кои апарати го споредуваш прво :wink: споредба со D300 или а700????
За 900 евра body ќе си земеш а100 со два објектива:) ако има кој да ти го донесе од The States:)

Јас пред некој ден порачав од The States :) А200 со 2 објектива (Sony 18-70mm lens & 75-300mm lens) за 453 долари или тоа е 300 еура или 18000 денари :) Точкач пиши ми во ПП што како мислиш за апаратот и дали сум се заебал :)

Тој фотоапарат што си го порачал спрема мене е прекрасен, ич не си се зафркнал,па уште за толку пари земај и бегај,ај ако можеш и за мене порачај за таа цена па нека е и малку поскап(во смисла ако сакаш нешто да зарабориш тоа е твое)плаќам одма во кеш без зафрканција.Поздрав!

Kazi od koja strana go poraca za taa cena?
Jas bi ti dal za toj komplet 420evra.

http://www.preferredphoto.com/viewproduct.aspx?id=9956352
Еве го сајтот баш со тој deal, баш сега бев Германос и го имаше а100 за 24 000 и нешто само телото + 12 000 и нешто 18-70мм објектив. Јас го порачав преку сестра ми, а мајка ми ќе ми го донесе али нема да може да носи повеќе работи зошто нема да има место, многу работи за мене само треба да носи (апарат, графичка, везови и кондури за сноуборд и + гардероба нешто) а + за други луѓе ќе носи iPhone-ови и еден тон работи.
Може да имам другари што ќе се враќаат за месец - два некаде така да тие може би можеле да земат нешто али они не знам баш дали за безпари би носеле, претходно ми имаат донесено гардероба и нешто бела техника за 50 еура. Ако сака некој можам да се распрашам. Јас ништо не ви наплаќам зошто парите ги префрлувам кај нив на сметка за скоро ич проценти така да нема никакви трошоци, ќе ја прашам мајка ми дали ќе може да земе уште нешто али тешко зошто баш вчера се расправав со неа не сака да ми ја земе графичката :)
Ако некој стварно сака да порача нека ми пише ПП за да се распрашам.
Извинете за офф топикот :)
Он топик:
Фин апарат само што некако Samsung не можам баш да ги смислам како јаки фаци во DSLR : ))

Ovaa preffered photo ne e bas dobro mesto za zemanje. Zatoa i e evtino. Procitaj si tuka. Ima dosta vakvi strani na internet so niski ceni pa koga ke sakas da kupis ili ke ti naplatat poveke na karticata ili ke te gnjavat po telefon da dokupis drugi raboti, kako baterija, karticka i sl za nenormalni ceni, a bez da ti gi prodadat dodatocite nema da ti go prodadat aparatot.

Inaku realnata cena na kompletot e 700 dolari, i ako kupuvas prvo proveri go rejtingot na prodavnicata pred da kupis.

Ovaa preffered photo ne e bas dobro mesto za zemanje. Zatoa i e evtino. Procitaj si tuka. Ima dosta vakvi strani na internet so niski ceni pa koga ke sakas da kupis ili ke ti naplatat poveke na karticata ili ke te gnjavat po telefon da dokupis drugi raboti, kako baterija, karticka i sl za nenormalni ceni, a bez da ti gi prodadat dodatocite nema da ti go prodadat aparatot.

Inaku realnata cena na kompletot e 700 dolari, i ako kupuvas prvo proveri go rejtingot na prodavnicata pred da kupis.

Леле си ми спасил гз ептен! Во последен момент! Фала ептен! Не очекував во Америка да прават вакви дубари, до сега имам потрошено на преку 3000 долари на работи во Америка и никогаш не сум се заебал за ништо али за малце ќе се изгорев да не ми пиешеше ти :) Пишуваа луѓе како треба да им се јавиш демек да потврдиш нарачката и ти нудат еден тон глупости и ако не ги прифатиш ти се курчат, те тераат во курац и ти праќаат јапонска верзија на тоа што си го порачал.
Инаку го најдов на www.bhphotovideo.com за 500 долари а200 со 18-70мм објектив што пак е доста солидно, 20000 за тој комплет (баш пак излегов вечерта и го видов во Нептун 34-35 000 само телото + 12 000 овој објектив, а ако земаш со 2 објектива испаѓаше околу 48 000. Е сега да ми кажете зошто многу не се разбирам од објективи, каков објектив ќе ми треба за сликање спортски слики (претежно ролери) и за пејсажи?

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom