nozo.mk
Ultras Karpos Boys
- Член од
- 6 септември 2007
- Мислења
- 472
- Поени од реакции
- 18
Да се навратиме на темава сега излегува во продажба чини околу 23 000 денари а го "мети" на ајпадот во секој можен поглед. АМА ВО СЕКОЈ !!!
32 000 денари мислиш ?
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Да се навратиме на темава сега излегува во продажба чини околу 23 000 денари а го "мети" на ајпадот во секој можен поглед. АМА ВО СЕКОЈ !!!
32 000 денари мислиш ?
Го имаше пред некое време на сајтот на АМЦ, толку беше - 32000 . Сега гледам го тргнале. Инаку кај нив сега околу 23 000 е цената на првата верзија на трансформерот, не се нормалниАко го донесе вип да
500$ му е цената а овдека колку ќе го даваат појма немам.

А не земи користи телефон поголем од 4,3 инчи па вратисе на ајфонот и ќе видиш какво чуство ќе имаш. Денеска користам HTC Sensation XL го зедов од другар да го отклучам да пробам и не сакам да сменам телефон. Има ОГРОМЕН екран од 4.7 инчи и верувајми ова е тоа што треба
Те молам набројми ги сите работи во кои трансформеров е подобар од iPad 2???
Јас најдов само една - резолуцијата. Се останато е бледа/грда копија од iPad 2, АМА БАШ СЕ!

Јас би те прашал што има ајпадот повеќе од овој таблет?--- надополнето: 5 февруари 2012 во 02:03 ---
- Екранот
- Процесорот Nvidia Tegra 3 - ЛАМЈА БОМБОНЧЕ од процесор
- 1 гб рам меморија
- 8 мегапиксели камера вс ипад 0,9
сд картица, хдми директно на кабелчето, ехеее....

Ме праша што има повеќе? Tи одговорив кратко и јаснo, СЕ има повеќе. iOS да но Андроид 4.0 веќе е премногу блиску до iOS а и го стигнува. Така да и тука веќе не се согласувам. Андроид 4 е убаво среден и се држи рамо до рамо со iOS.
Чек сега, резолуцијата? Па ако не е битна што толку тупевте 3 години дека ајфонот имал најголема резолуција и дека бил закон?
Чек како џекче да купувам за хдми? Зарем тоа во цената од 800$ не е вклучено?
А не извини, аппле на таков начин ги мозли неговите корисници.
--- надополнето: 5 февруари 2012 во 02:47 ---
Мислам нема потреба од факти и глупости гледајго видеото фино е објаснето, и убаво се гледа колку глатко работи асусот.
Ме праша што има повеќе? Tи одговорив кратко и јаснo, СЕ има повеќе. iOS да но Андроид 4.0 веќе е премногу блиску до iOS а и го стигнува. Така да и тука веќе не се согласувам. Андроид 4 е убаво среден и се држи рамо до рамо со iOS.
Чек сега, резолуцијата? Па ако не е битна што толку тупевте 3 години дека ајфонот имал најголема резолуција и дека бил закон?
Мислам нема потреба од факти и глупости гледајго видеото фино е објаснето, и убаво се гледа колку глатко работи асусот.

@stev_mkd
Значи младичу ЗНАМ дека не е се до мегапикселите на камерата, НО ЗНАМ и дека помеќу 0,9 и 8 мегапиксели има разлика. Таа е толку огрмона што е и срамно да се споредува.
http://www.engadget.com/photos/ipad-2-camera-shots/ - Ова ти личи на камера?
Како е можно на таблет од 600$ да стават таква посрана камера? Па човече јас на сони ериксон к500 од пред 6 години имав 3 пати подобра камера. Но ако убаво е зошто да фрлаат пари кога го купуваат.
Како споредуваше брзина? Скролаше на хом скреен? Бувнати 300 виџети и лајф валлпапер на Андроидот??? Нормално дека ќе биде побрз ајпадот кога имаш само икончина (значи мали сличина кој ни мрдаат ни прават нешто НИШТО) #winning фор апад.
--- надополнето: 15 февруари 2012 во 02:21 ---
П.С
Пази да не паднеш од стол со смеењето сега кога ќе читаш.![]()

Има и PC-ја појаки од мекови, па пак ги користат дизајнериве и други професионални фирми (иако Корун ги хејта). Знаеш зашто? Зашто појак PC рендерира за 2 минути, а послаб iMac го прави тоа за 15 секунди. Нека стават во ова и i7-мица, не ми смета мене, јас гледам од практична точка.