Samsung GALAXY Tab 10.1 vs Apple iPad 2

nozo.mk

Ultras Karpos Boys
Член од
6 септември 2007
Мислења
472
Поени од реакции
18
Да се навратиме на темава сега излегува во продажба чини околу 23 000 денари а го "мети" на ајпадот во секој можен поглед. АМА ВО СЕКОЈ !!!

32 000 денари мислиш ?

nozo.mk

Ultras Karpos Boys
Член од
6 септември 2007
Мислења
472
Поени од реакции
18
Ако го донесе вип да :icon_lol:

500$ му е цената а овдека колку ќе го даваат појма немам.
Го имаше пред некое време на сајтот на АМЦ, толку беше - 32000 . Сега гледам го тргнале. Инаку кај нив сега околу 23 000 е цената на првата верзија на трансформерот, не се нормални :)

Џои

КИНЕКТиран
Член од
1 февруари 2007
Мислења
8.406
Поени од реакции
2.076
Овој е трансформерс ПРАЈМ 4-јадред процесор сигурно не е тој во АМЦ :icon_lol:

-={K-O-R-U-N}=-

Wanna play a game?
Член од
14 февруари 2007
Мислења
13.045
Поени од реакции
3.301
А не земи користи телефон поголем од 4,3 инчи па вратисе на ајфонот и ќе видиш какво чуство ќе имаш. Денеска користам HTC Sensation XL го зедов од другар да го отклучам да пробам и не сакам да сменам телефон. Има ОГРОМЕН екран од 4.7 инчи и верувајми ова е тоа што треба :)

Да се навратиме на темава сега излегува во продажба чини околу 23 000 денари а го "мети" на ајпадот во секој можен поглед. АМА ВО СЕКОЈ !!!

Те молам набројми ги сите работи во кои трансформеров е подобар од iPad 2???

Јас најдов само една - резолуцијата. Се останато е бледа/грда копија од iPad 2, АМА БАШ СЕ!

Џои

КИНЕКТиран
Член од
1 февруари 2007
Мислења
8.406
Поени од реакции
2.076
Те молам набројми ги сите работи во кои трансформеров е подобар од iPad 2???

Јас најдов само една - резолуцијата. Се останато е бледа/грда копија од iPad 2, АМА БАШ СЕ!
  • Екранот
  • Процесорот Nvidia Tegra 3 - ЛАМЈА БОМБОНЧЕ од процесор
  • 1 гб рам меморија
  • 8 мегапиксели камера вс ипад 0,9 :facepalm:
Јас би те прашал што има ајпадот повеќе од овој таблет?--- надополнето: 5 февруари 2012 во 02:03 ---
сд картица, хдми директно на кабелчето, ехеее....

-={K-O-R-U-N}=-

Wanna play a game?
Член од
14 февруари 2007
Мислења
13.045
Поени од реакции
3.301
  • Екранот
  • Процесорот Nvidia Tegra 3 - ЛАМЈА БОМБОНЧЕ од процесор
  • 1 гб рам меморија
  • 8 мегапиксели камера вс ипад 0,9 :facepalm:
Јас би те прашал што има ајпадот повеќе од овој таблет?--- надополнето: 5 февруари 2012 во 02:03 ---
сд картица, хдми директно на кабелчето, ехеее....
Процесорот и меморијата се појаки САМО НА ХАРТИЈА (пробано/испитано). Башка, тие апликации и игри со таква графика како што се за iPad 2 овие другиве
ќе ги имаат само ако пуштат да се снима и да го снимаат ајпадот како ги “лизга“ игрите со “послаби“ перформанси.

Што ќе ти е SD картица на 32/64 гига? И колку гига е ова другово без картица?
HDMI ќе си земеш џекче и толку.

Што има ајпадов а немаат другите? iOS! и перфектна компатибилност хардвер-софтвер (да не спомнувам апликации, многу далеку ќе отидам така, не е фер)

И од кога пикселите се мерило за квалитет на слика???

Џои

КИНЕКТиран
Член од
1 февруари 2007
Мислења
8.406
Поени од реакции
2.076
Ме праша што има повеќе? Tи одговорив кратко и јаснo, СЕ има повеќе. iOS да но Андроид 4.0 веќе е премногу блиску до iOS а и го стигнува. Така да и тука веќе не се согласувам. Андроид 4 е убаво среден и се држи рамо до рамо со iOS.

Чек сега, резолуцијата? Па ако не е битна што толку тупевте 3 години дека ајфонот имал најголема резолуција и дека бил закон?

Чек како џекче да купувам за хдми? Зарем тоа во цената од 800$ не е вклучено? :pos:

А не извини, аппле на таков начин ги мозли неговите корисници. :icon_lol:
--- надополнето: 5 февруари 2012 во 02:47 ---
Мислам нема потреба од факти и глупости гледајго видеото фино е објаснето, и убаво се гледа колку глатко работи асусот.

-={K-O-R-U-N}=-

Wanna play a game?
Член од
14 февруари 2007
Мислења
13.045
Поени од реакции
3.301
Ме праша што има повеќе? Tи одговорив кратко и јаснo, СЕ има повеќе. iOS да но Андроид 4.0 веќе е премногу блиску до iOS а и го стигнува. Така да и тука веќе не се согласувам. Андроид 4 е убаво среден и се држи рамо до рамо со iOS.

Чек сега, резолуцијата? Па ако не е битна што толку тупевте 3 години дека ајфонот имал најголема резолуција и дека бил закон?

Чек како џекче да купувам за хдми? Зарем тоа во цената од 800$ не е вклучено? :pos:

Мислам нема потреба од факти и глупости гледајго видеото фино е објаснето, и убаво се гледа колку глатко работи асусот.
Зборев за мегапиксели (камера). Квалитет е сосема друго, на клипчето дури подобар квалитет вади iPad 2 a и пофлуидно видео...

Член од
23 јуни 2011
Мислења
10.341
Поени од реакции
3.848

Освен ХДМИ што има тој и Андроид ОС, за другото и според мене е подобар iPad2.

Член од
2 ноември 2008
Мислења
46
Поени од реакции
11

Дај пиши уште некој пост па да се посмеам уште малце. Си погледнал ли малце подалеку од андорид за да видиш што се случува на страна? Си прочепкал ли ајпад кој со 512 мб рам, и во позадина упалени преку 30 апликации нема лаг? А дали си фатил андроид таблет кој со 1 гига рам и 5 апликации во позадина кочи? Јас сум ги искусил и двете!

За камерата нема потреба да зборам, ако мислиш дека ако има некој пиксел повеќе е подобра, многу се лажеш. Не е се во резолуцијата.

ИЦС се приближува на иОС само поради тоа што ги копира сите најдобри карактеристики.

П.С. Заборави дека ајпад 2 е стар веќе една година, и го споредуваш со уред стар 1 месец кој треба да му е главен конкурент? Почекај 2-3 недели да искочи ајпад 3, па ќе прави споредби.

П.П.С Единствено со тебе до некаде се слагам за хдми кабелот. Конкретно на ајпад не му треба хдми кабел доколку имаш епл тв, цела технологија се развива за да се укинат тие кабли. Тоа што ме нерира од епл што имаат свои портови за firewire кабли, или пак hdmi и слично

Џои

КИНЕКТиран
Член од
1 февруари 2007
Мислења
8.406
Поени од реакции
2.076
@stev_mkd

Значи младичу ЗНАМ дека не е се до мегапикселите на камерата, НО ЗНАМ и дека помеќу 0,9 и 8 мегапиксели има разлика. Таа е толку огрмона што е и срамно да се споредува.

http://www.engadget.com/photos/ipad-2-camera-shots/ - Ова ти личи на камера?

Како е можно на таблет од 600$ да стават таква посрана камера? Па човече јас на сони ериксон к500 од пред 6 години имав 3 пати подобра камера. Но ако убаво е зошто да фрлаат пари кога го купуваат.

Знам дека го споредувам со нов таблет, но ако е стар ајпадот зошто се продава со цена како да излегол вчера? Исто ви земаат пари зошто би намалиле :facepalm:

Како споредуваше брзина? Скролаше на хом скреен? Бувнати 300 виџети и лајф валлпапер на Андроидот??? Нормално дека ќе биде побрз ајпадот кога имаш само икончина (значи мали сличина кој ни мрдаат ни прават нешто НИШТО) #winning фор апад. :facepalm:
--- надополнето: 15 февруари 2012 во 02:21 ---
П.С

Пази да не паднеш од стол со смеењето сега кога ќе читаш. :facepalm:

Член од
2 ноември 2008
Мислења
46
Поени од реакции
11
@stev_mkd

Значи младичу ЗНАМ дека не е се до мегапикселите на камерата, НО ЗНАМ и дека помеќу 0,9 и 8 мегапиксели има разлика. Таа е толку огрмона што е и срамно да се споредува.

http://www.engadget.com/photos/ipad-2-camera-shots/ - Ова ти личи на камера?

Како е можно на таблет од 600$ да стават таква посрана камера? Па човече јас на сони ериксон к500 од пред 6 години имав 3 пати подобра камера. Но ако убаво е зошто да фрлаат пари кога го купуваат.

Знам дека го споредувам со нов таблет, но ако е стар ајпадот зошто се продава со цена како да излегол вчера? Исто ви земаат пари зошто би намалиле :facepalm:

Како споредуваше брзина? Скролаше на хом скреен? Бувнати 300 виџети и лајф валлпапер на Андроидот??? Нормално дека ќе биде побрз ајпадот кога имаш само икончина (значи мали сличина кој ни мрдаат ни прават нешто НИШТО) #winning фор апад. :facepalm:
--- надополнето: 15 февруари 2012 во 02:21 ---
П.С

Пази да не паднеш од стол со смеењето сега кога ќе читаш. :facepalm:
На што да се смеам? На тоа колку си самиот неупатен? Да не ти треба еден упат да ти напишам до www.google.com и да разгледаш што се има за ајпад?

Првенствено камерата на ајпад е за видео конференции, и точно е дека имаат направено утка со задната, но тоа ќе се исправи во новата верзија. А ти кажи ми која будала слика со таблет?

Епл не е компанија како сите останати. Таа вади еден производ во годината и си го цени! Поради тоа и држи цена. По која логика би требало да му падне цената? Таа се намалува само кога производот ќе добие силна конкуренција. До сега тоа со епл не се случило, бидејќи и со една година стар таблет, е светлосни години пред другите таблети.

На она последното нема што да коменирам, не си самот свесен колку моќна машина е ајпадот! И да напоменам, епл е првенствено софтверска компанија, и својот софтвер перфектно е оптимизиран за своите прозиводи, за разлика од андоритод кој го прави кој стигне и на крај е каша попара

Член од
2 април 2006
Мислења
14.363
Поени од реакции
3.069
Темава треба да биде: iPad 2 против сите други, заедно!

Пред 2 години му се исмеваа, а види сега, појаки од него биле. :ROFLMAO:

Знаеш што е разликата Џои?
iPad е правен со визија, со некоја цел и софтверот е специјално скроен за него и перфектен. Овие другиве таблетчиња се исто правени со визија, ама знаеш каква? Со визијата на Самсунг/HP/итн да ги стигнат во продажба и профит Apple.

Не џабе е кажано (од Стив Џобс, па знам дека ќе хејтате) дека компанијата која е сериозна за својот хардвер, треба сама да си прави софтвер. Android 4.0 може да биде профи, ама е правен за 10 различни таблети, наместо за 1. Други коментари не се потребни.

П.с. И што ако имал квад-кор? :) Има и PC-ја појаки од мекови, па пак ги користат дизајнериве и други професионални фирми (иако Корун ги хејта). Знаеш зашто? Зашто појак PC рендерира за 2 минути, а послаб iMac го прави тоа за 15 секунди. Нека стават во ова и i7-мица, не ми смета мене, јас гледам од практична точка.

Kajgana Shop

На врв Bottom