Samsung Galaxy S8/S8 Plus

• Креатор на темата Креатор на темата dace@mkd
  • Време на започнување Време на започнување
Не знам.
Мојов е од Ледиком, за ОАЕ пазар, 4 месеци го имам, никаков проблем.
И еџ лајтинг работи и се'.

S8 го имам.. мене не ми работи иако е уклучен.. така си беше од салон, на нет читнав малку дека имаат проблем сите осмици... као софтверски е проблемот... да не случајно важи тоа само за одредени пазари... мојот е во Германија купен...
Ќе идеш Settings>Display>Keep screen turned off (или само последново у search напиши го). Треба да ти е исклучена опцијава за edge lighting да ти работи, зошто ако е уклучена кога телефонот е заклучен екранот е цело време исклучен ради „приватност“. Ако не е до ова немам други идеи :)

Не знам.
Мојов е од Ледиком, за ОАЕ пазар, 4 месеци го имам, никаков проблем.
И еџ лајтинг работи и се'.

А пуњачот оригинал е? пошто полно форумџии кажуваат дека фалц пуњачи ставале.

Мислам да. Ги имаше сите обвивки и пластики на се' што беше внатре во кутијата. И на најситно нешто има во самата пластика изгравирано Самсунг. Освен тоа, самата "бандерола" што ја имаа на кутиите и во Нептун, ја имаше и на оваа кутија, јас ја отворив. Претходниот телефон, Хуавеи, го купив од Т мобиле и исто имаше таква бандерола.
Полначот не е за европски пазар, затоа самите ти даваат адаптер.

Го користам скоро 6 месеци, не би можела да кажам дека телефонот или што било од опремата ми е чудно.
Сега, пошто не е за наш пазар, има опции кои не може да се користат, како Самсунг Пеј, од причина што автоматски си се поврзува на ОАЕ страната на Самсунг. Секако тоа е опција што мене не ми е потребна и затоа не ми е проблем.

Но не сум имала проблем од типот еџ лајтинг да не ми работи, не знам зошто некои имаат.

Еве некои скриншотс, ако бркаат работа да видиме што е и како е :)

Ќе сликам кутија и ќе прикачам подоцна.
3b0f700aabb739f658747fdacd664f5e.jpg
64603b308b336d6176fbebfafb908a9c.jpg
e7417221cf706c073680118561c47076.jpg
3b95b4b867f3bd49a537f2387823f5fd.jpg

Sent from my SM-G955F using Tapatalk

И што ако е фалц? демек со друг пунач нема да се пуни? ја користам пунач од таблет и дупло побрзо полни него тој фабричкиот

8.0 Oreo официјално пуштен во употреба. Први го добија Германија, Полска и Индија. Ваљда скоро и кај нас :)

Мене ми е на Орео од пред недела дена да речеме апдејт имав.
Вие?

Како го доби апдејтот? има нов иначе, само што го инсталирав.
Па самиот телефон кажува дека има апдејт и прашува нели кога да го инсталира. Според телефонов, моментално имам 8.0.0 колку што знам тоа е последно... кај тебе кое е?
Инаку кај последниот апдејт глупа работа е што ХДР го нема на самиот дисплеј, туку е во сетингс, а на местото на ХДР има такво full screen view.

Па самиот телефон кажува дека има апдејт и прашува нели кога да го инсталира. Според телефонов, моментално имам 8.0.0 колку што знам тоа е последно... кај тебе кое е?

Кога ти дојде апдејтот, пред колку денови?

Не сум сигурна, ако е истото што и Android security patch level, било на 1ви февруари. Ама сѐ мислам покасно имав уште некој апдејт...[DOUBLEPOST=1519396843][/DOUBLEPOST]Најдов кај апдејт : Last update was installed on February 13, 2018

Не сум сигурна, ако е истото што и Android security patch level, било на 1ви февруари. Ама сѐ мислам покасно имав уште некој апдејт...

Не е можно да си имала 2 апдејта во толку краток период. Oreо пред околу 2 недели почна да стига, сеедно овој апдејт нема шанси да го имаш. Еве како изгледа,

xAJTN23.png

@Psyside не ти е од мкд земен телефонов така? SEE/SEE/ITV ти е од нордиски регион, затоа имаш апдејт :D Јас уште дремам на ноемврски пач...

Едит: SEE e southeast Europe, се помешав со NEE :)

@Psyside не ти е од мкд земен телефонов така? SEE/SEE/ITV ти е од нордиски регион, затоа имаш апдејт :D Јас уште дремам на ноемврски пач...

Немам јас никаков апдејт, се е инсталирано офлајн, со Один и преку recovery.

Не е можно да си имала 2 апдејта во толку краток период. Oreо пред околу 2 недели почна да стига, сеедно овој апдејт нема шанси да го имаш. Еве како изгледа,

xAJTN23.png
Еве кај мене истото е првата слика, на втората слика е тоа дека patch-от е апдејтнат на 1ви Февруари, а на последната слика е software аодејтот од 13ти февруари. Инаку телефонот е UAE верзија.
Screenshot_20180223-164806_Settings.jpg Screenshot_20180223-164904_Settings.jpg Screenshot_20180223-164953_Settings.jpg

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom