- Член од
- 29 јуни 2014
- Мислења
- 26.132
- Поени од реакции
- 42.852
стаклото е залепено врз екранот не знам како некој би го сменил само негоИст случај и кај мене. Дали има чаре или мора менување на целосен екран?
стаклото е залепено врз екранот не знам како некој би го сменил само негоИст случај и кај мене. Дали има чаре или мора менување на целосен екран?
Како што гледам има опција за менување само на стаклостаклото е залепено врз екранот не знам како некој би го сменил само него
јас кога би дознал како да го извадам лепакот би го нарачал ова и сам би го сменил, не било филозофија некојаКако што гледам има опција за менување само на стакло
https://www.ebay.com/itm/For-Samsung-Galaxy-S8-S8-Plus-Front-Glass-Lens-Screen-Replacement-LOCA-glue-tool/222586942659?hash=item33d33734c3:m:mglWY-M0NWGAd2FZQxsLMnA:rk:1:pf:1
Добив информација, 6000денари во Ледиком менување само на стаклото со 1 месец гаранција.јас кога би дознал како да го извадам лепакот би го нарачал ова и сам би го сменил, не било филозофија некоја
батеријата да не те шупчи провери првоПолначот ве има заебавано? после скоро 3 год почна да ме зафркава и не ми болни брзо, полни само тоа што е по 5 саати. Гледав од али да земам некој, ако зимал некој или имал ист проблем нека пише
Дали ти е оригинал полнач, и кабел? Дали има некаква оштета што можеш да приметиш.Полначот ве има заебавано? после скоро 3 год почна да ме зафркава и не ми болни брзо, полни само тоа што е по 5 саати. Гледав од али да земам некој, ако зимал некој или имал ист проблем нека пише
Se probav i e ok vo settings, mozno e pa da mi e kaj portot za polnenje da e necistotija posto koga rabotam go imam so mene, ke probam pa ke javam.Дали ти е оригинал полнач, и кабел? Дали има некаква оштета што можеш да приметиш.
Кај татко ми на Galaxy A8 нејќеше у оште да пуни самата порта во телефонот и кај полначот беа полни со ѓубре. Оти немав соодветна опрема, аматерски со игла и четка исчистив и се среди подоцна.
Кај брат ми кабелот на едно место скинат неколку жички беа скинати и не пунеше брзо.
Ако ти е нешто до кабелот тогаш преку али најдобро да земеш, или од пазарче ако не ти се чека, ама гледај да избереш асален и на лице место да си пробаш, оти има некои терсене кабли.
Ако не ти е до тоа, најпрво провери си колку посто ти е Battery Health во опции, дали ти е батеријата здрава, или не. Џабе ќе менуваш ако е до батеријата.
Ако е навистина до батеријата за промена на неа со нова нема евтино да те кошта. А и гледај оригинал да земеш, оти со овие кинеските господ знае колку добри/безбедни се. Кога е во прашање батерија нема тука поволно, евтино, старо. Гледаш оригинал да е, и да земеш за најевтино што можеш.
Ако не е до батерија, смени со друг fast charge брик да видиш дали ќе ти пуни брзо.
А да, и провери си во опции > device care кај батерија да не ја имаш опцијата за брзо полнење исклучена.
Пробај и види. Смени со друг тип ц кабел, смени со друг брик, пробај и биди. Очисти тоа портата ама пази да не оштетиш нешто.Se probav i e ok vo settings, mozno e pa da mi e kaj portot za polnenje da e necistotija posto koga rabotam go imam so mene, ke probam pa ke javam.
Samo da javam deka portot na tel bese kriv i koga ubavo go iscistiv i so zrak na kompresor sega polni normalno.Пробај и види. Смени со друг тип ц кабел, смени со друг брик, пробај и биди. Очисти тоа портата ама пази да не оштетиш нешто.