Samsung Galaxy S5

• Креатор на темата Креатор на темата STEALTH
  • Време на започнување Време на започнување
140224092253801242.jpg

Шознам... Според слики и видеа многу "евтин" изглед има а и со златнава боја претерале :)

galaxy-s5-colors-8.jpg

Ne ja gledav prezentacijata polaa saat filaharmonija ke slusam inaku ne mi izgleda loso,pokraj losite komentari

Sent from my LG-E400 using Tapatalk 2

Ајфон фраерите почнаа со серење :pos:
s5 Gold sorry i prefer my 5s Gold o_O

Your 5s gold
640 x 1136 pixels, 4.0 inches (~326 ppi pixel density)
Dual-core 1.3 GHz
8 MP, 3264x2448 pixels
1 GB RAM DDR3

Црниот ми го фаќа окото :X3:
Според видеото не ми изгледа грдо како што изгледа позади на сликите. А и не е некој голем проблем каверов се менува.

http://www.androidauthority.com/galaxy-s5-vs-the-rest-349606/

BhQx9alCUAABpTF.jpg

Последно уредено:
DISPLAY SPECS: 5.1-inch, 1920 x 1080 432 ppi)
DISPLAY TYPE: FHD Super AMOLED
OPERATING SYSTEM : Android 4.4.2 KitKat (at launch)
PROCESSOR : 2.5GHz Quad core application processor
RAM : 2GB
STORAGE : 16/32 GB
EXTERNAL STORAGE : Micro SD up to 128GB
MAIN CAMERA (BACK) : 16 MP UHD@30fps, HDR, video stabilization
SECONDARY CAMERA (FRONT) : 2MP
NETWORK : LTE Cat.4 (150/50Mbps)
WI-FI : WiFi: 802.11 a/b/g/n/ac HT80, MIMO(2×2)
BLUETOOTH : Bluetooth®: 4.0 BLE / ANT+
BATTERY : 2800mAh Standby time: 390 hrs Talk time: 21 hrs
NFC : Yes
CONNECTIVITY :
3.5mm Headphone jack Micro USB
SENSORS : Accelerometer; Ambient light; Barometer; Gesture; Gyroscope; Hall; Heart rate; Proximity
GPS : Pending Confirmation
HEIGHT : 5.59 inches (142.0 mm
WIDTH : 2.84 inches (72.5 mm)
DEPTH : 0.32 inches (8.1 mm)
WEIGHT : 5.11 ounces (145 grams)
COLORS : Black, Blue, Gold, White
SUPPORTED AUDIO FORMATS : Audio Codec : MP3, AMR-NB/WB, AAC/ AAC+/ eAAC+, WMA, Vorbis, FLAC
Audio Format: MP3, M4A, 3GA, AAC, OGG, OGA, WAV, WMA, AMR, AWB, FLAC, MID, MIDI, XMF, MXMF, IMY, RTTTL, RTX, OTA
SUPPORTED VIDEO FORMATS : Video Codec : H.263, H.264(AVC), MPEG4, VC-1, Sorenson Spark, MP43, WMV7, WMV8, VP8
Video Format: MP4, M4V, 3GP, 3G2, WMV, ASF, AVI, FLV, MKV, WEBM

Чекајте бе луѓе многу се возбудивте.Денес беше само презентацијата.За продажба рано е,очекувајте за 2 месеци некаде да стигне кај нас.

Брееееј шо ти се вика технологија бе, иста брзина на процесорот ко мојов компјутер има :icon_lol::icon_lol:

А во што ја мериш брзината на процесорот во km/h?

S5 за мене не нуди доволно за да оправда фрлање пари за надградба од S4 на S5. За тие што сега купуваат нов смартфон еве им одлични опции во S5 или Note 3.

Не знам што се замарате со Apple, тие одамна ја изгубија битката и се само престиж. Пореално да споредувате со LG кои во задно време избација добри телефони, па еве и HTC One, Nexus 5 и сл. сите подобри опции од iPhone. :)

Не знам што се замарате со Apple, тие одамна ја изгубија битката и се само престиж. Пореално да споредувате со LG кои во задно време избација добри телефони, па еве и HTC One, Nexus 5 и сл. сите подобри опции од iPhone. :)

Милиони и милиони луѓе ги купуваат. И не можеш да кажеш дека толку луѓе се глупи пошто ти ќе испаднеш глуп. Која битка им е изгубена, милионските приходи од мобилниот оддел?
Убаво ја "губaт" битката, секоја компанија би посакувала такво "губење"...

Ете ги овие со s5, невидено тролање им се дешава по интернет, да почекаме до iPhone 6, па да судиме кој и како ја изгубил битката.
Факт е дека дизајнот на Епл отсекогаш бил 100 класи над било кој Самсунг, единствен проблем им е димензијата на екранот.
6-ката би требало да биде одличен бум на пазарот, премногу луѓе се нестрпливи за поголем Ајфон. Дури лично очекувам со екран над 4.5 инчи да им се продаде телефонот во рекордни количини.

Па ги купуваат луѓето сакаат да се чаталат со јаболкце, претпознатлив бренд е. Далеку подобри телефони за пониска цена имаш од LG/Sony/Samsung.

Самсунг оваа година сигурно нема да остане без уште еден екстра модел како што направија минатата година со s4 и note 3

А apple што добија кога се појави 5-ката па и сега со 5c и 5s :X3:

Apple-iPhone-5-Funny-Comics-1-730x417.jpg

Тој што не е фатил во рака HTC One, Note 3, Nexus 5, LG L2 може да каже дека од Ајфонот нема подобар. Само не ми е јасно овој што се мислеше помеѓу Note 3 и S4 на крај избра 5s a ако излезе 6 може само да си остане со 4 инчната играчка барем да почекаше штом толку запнал за јаболко.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom