Samsung Galaxy S IV

Torte Mobile

Модератор
Член од
29 ноември 2007
Мислења
7.099
Поени од реакции
1.887
Ме интересира и мене истото...
Веќе демек има некој дечко по луда цена од 750 евра
почекајте наскоро ќе го има и во мобилариве ама додека се стабилизира цената ќе поминат неколку месеци

AL.

Член од
22 јануари 2009
Мислења
12.610
Поени од реакции
5.016
Веќе демек има некој дечко по луда цена од 750 евра
почекајте наскоро ќе го има и во мобилариве ама додека се стабилизира цената ќе поминат неколку месеци
На интернет читав дека нема да биде толку скап,наводно во УСА бил 700 долари.

Ф

Флеш

Гостин
Ме интересира и мене истото...
во Македонија би требало околу ноември/декември/Нова Година ,тој период би требало што значи отприлика декември еве да ставиме , би бил поскап за 100 евра ...

Член од
23 јуни 2008
Мислења
4.002
Поени од реакции
4.245
Може некој да ми каже како да ги префрлам сите податоци, слики, песни сл од Galaxy S I9000 на Galaxy SIV. Гледам има апликација Smart Switch ама не знам како се праве, ја симнав и ми бара да направам фолдер back up тоа другиот телефон треба да го приклучам за да направам или? :)

Ф

Флеш

Гостин
Може некој да ми каже како да ги префрлам сите податоци, слики, песни сл од Galaxy S I9000 на Galaxy SIV. Гледам има апликација Smart Switch ама не знам како се праве, ја симнав и ми бара да направам фолдер back up тоа другиот телефон треба да го приклучам за да направам или? :)
Најдобро направи бекап и на апликации и податоци се што имаш на сд мемори картичката и префрли на с4 ... нема потреба од паника ...

Why?

Самострел да зеам, да истепам тоа племе
Член од
3 мај 2009
Мислења
2.726
Поени од реакции
2.940
А оти комплицираш и не копираш се на РС и после ќе ги вратиш на С4...

Член од
23 јуни 2008
Мислења
4.002
Поени од реакции
4.245
Најдобро направи бекап и на апликации и податоци се што имаш на сд мемори картичката и префрли на с4 ... нема потреба од паника ...
Немав таква картица на стариот ја користев меморијата само од телефон и никогаш не ја истрошив, а видов ваква можност дека има па сакав со ова да пробам...

Член од
23 јуни 2008
Мислења
4.002
Поени од реакции
4.245
Дали 6.30 часа е малку време за трошење целосно батерија ако си константно на интернет цел ден? Дека вчера го купив, синоќа откако се испразни скроз го полнев скоро 10 часа и повеќе, дали пак треба толку првите 2-3 пати или нормално да си го полнам натаму? И да малце ми е нејасно тоа eye scroll, таа опцијата како да а користам? :D

Болиглава

A cold fact
Член од
16 јуни 2007
Мислења
4.701
Поени од реакции
2.353
Дали 6.30 часа е малку време за трошење целосно батерија ако си константно на интернет цел ден? Дека вчера го купив, синоќа откако се испразни скроз го полнев скоро 10 часа и повеќе, дали пак треба толку првите 2-3 пати или нормално да си го полнам натаму? И да малце ми е нејасно тоа eye scroll, таа опцијата како да а користам? :D

Океј ти е батеријата, ако цело време го чепкаш(интернет, игри) не очекувај повеќе. Полни го нормално. Мит е за новиве модели на телефони, воедно и новата технологија на батерии, стариот начин на полнење (прво полнење-цела вечер и да го полниш само ко ќе ти е исцицана скроз батеријата).

Eye scroll можеш да користиш само на Internet и Email. Уклучи ја со држење од scroll down-менито и подеси дали сакаш да работи со поместување на главата или со поместување на телефонот. Мене лично ми е сосем непотребна и ја имам исклучено од ко го зедов телефонов.

AL.

Член од
22 јануари 2009
Мислења
12.610
Поени од реакции
5.016
Читам дека Ноте 3 го имаат скоро сите држави од Европа ? Кај нас кога ? :(

Член од
23 јуни 2010
Мислења
29
Поени од реакции
3
Го имам телефонов скоро 3 месеци, батеријава си беше ОК со интернет и со играње држи 10 - 11 часа, ако го користам само за разговор батеријата ми држи 2 дена. Е сега последниве неколку дена забележав дека брзо се полни телефонов, ама и брзо се празни, вчера играм со 60% батерија и за 3 мин ми се исклучи телефонот, батеријата празна.Прогуглав и прочитав дека С4 си имаат проблем со батеријата се подувала и сл.
Го отварам телефонов кога стварно батеријава малце подуена.Нека идат у ПМ, телефон од толку пари, не ми се веруваше. Ме интересира дали некој друг има сличен проблем? и дали батеријата подлежи на гаранција ?

AlternativeF

госпожата од втори
Член од
1 мај 2006
Мислења
4.830
Поени од реакции
7.575
Го имам телефонов скоро 3 месеци, батеријава си беше ОК со интернет и со играње држи 10 - 11 часа, ако го користам само за разговор батеријата ми држи 2 дена. Е сега последниве неколку дена забележав дека брзо се полни телефонов, ама и брзо се празни, вчера играм со 60% батерија и за 3 мин ми се исклучи телефонот, батеријата празна.Прогуглав и прочитав дека С4 си имаат проблем со батеријата се подувала и сл.
Го отварам телефонов кога стварно батеријава малце подуена.Нека идат у ПМ, телефон од толку пари, не ми се веруваше. Ме интересира дали некој друг има сличен проблем? и дали батеријата подлежи на гаранција ?

Мене ми се случи истото, имав пишано некоја страна претходно. Ми ја заменија батеријата без проблем, сега си функционира супер. Јас го земав од мобилара (или како и да се викаат продавниците за мобилни), не ми е од оператор, ми ја признаа гаранцијата за батеријата.
Совет за полнење, како што ми пиша и торте, следнава батерија празни ја до 5-10% и после тоа полни ја до крај, батали ги оние совети да се полни кога е на 30% и да не ја полниш до крај.
Едит: еве од овде читај на следните 2-3 страни.

Член од
23 јуни 2010
Мислења
29
Поени од реакции
3
Мене ми се случи истото, имав пишано некоја страна претходно. Ми ја заменија батеријата без проблем, сега си функционира супер. Јас го земав од мобилара (или како и да се викаат продавниците за мобилни), не ми е од оператор, ми ја признаа гаранцијата за батеријата.
Совет за полнење, како што ми пиша и торте, следнава батерија празни ја до 5-10% и после тоа полни ја до крај, батали ги оние совети да се полни кога е на 30% и да не ја полниш до крај.
Едит: еве од овде читај на следните 2-3 страни.
Бев на сервис ми дадоа нова батерија, сега го полнам се додека не дојде до 100 % чим се наполни го вадам од полнач, не го оставам подолго на пример цела вечер.Сега за сега си е топ нема никакви проблеми. Али како и да е чудна работа тетка ми има ист телефон само што и е купен во Словенија истиот проблем го имаше, само што нормално тука не и ја признаа меѓународната гаранција(шупаци).
Фала на инфото па се надевам нема да имаме вакви проблеми во иднина

Boomerang

Немој CTRL+W.
Член од
18 јуни 2006
Мислења
3.709
Поени од реакции
809
Бев на сервис ми дадоа нова батерија, сега го полнам се додека не дојде до 100 % чим се наполни го вадам од полнач, не го оставам подолго на пример цела вечер.Сега за сега си е топ нема никакви проблеми. Али како и да е чудна работа тетка ми има ист телефон само што и е купен во Словенија истиот проблем го имаше, само што нормално тука не и ја признаа меѓународната гаранција(шупаци).
Фала на инфото па се надевам нема да имаме вакви проблеми во иднина
Зошто не и ја признале меѓународната гаранција?

Kajgana Shop

На врв Bottom