Samsung Galaxy S IV

AlternativeF

госпожата од втори
Член од
1 мај 2006
Мислења
4.830
Поени од реакции
7.575
I9500
Quad-core 1.6 GHz Cortex-A15 & quad-core 1.2 GHz Cortex-A7

I9505
Qualcomm APQ8064T Snapdragon 600
Quad-core 1.9 GHz Krait 300
А ќе вртиш код на телефонот па да ја забележиш разликата во процесорот?

AL.

Член од
22 јануари 2009
Мислења
12.610
Поени од реакции
5.016
Абе баталете да го купувате 4ворката,сеа искача кај и да е Note III ... ѕвер е телефонот според спецификации и се .... најновиот процесор,2.3 Гх брзина,3 гб рам .... уф уф мераци ... камерата е иста 13 мегапикс .... баталете купете ноте 3 .... јас одам на брод да работам,одвај чекам да го дрпнам .... веројатно у Италија ќе го купам ... кажете ми некој совет дали ќе одговара телефонот тука во Македонија ?! Мислам мрежа и тие работи .... не се разбирам многу ....
Не ми е по кејф Note. Ќе си го земам 4ката таман ми е и големина и спецификации,топ.
--- надополнето: 28 август 2013 во 02:18 ---
А ќе вртиш код на телефонот па да ја забележиш разликата во процесорот?
Ако земам,да земам со снапдрагон,затоа прашувам овде,дали се работи за голема разлика со снапдрагон и со quad core само ?

Why?

Самострел да зеам, да истепам тоа племе
Член од
3 мај 2009
Мислења
2.726
Поени од реакции
2.940
Не ми е по кејф Note. Ќе си го земам 4ката таман ми е и големина и спецификации,топ.
--- надополнето: 28 август 2013 во 02:18 ---

Ако земам,да земам со снапдрагон,затоа прашувам овде,дали се работи за голема разлика со снапдрагон и со quad core само ?
И Снапдрагон 600 (9505) е quad core.
И нема голема разлика со Ексинос 5 окта (9500) , иако Ексинос е со 8 јадра тој не е вистински 8 јадрен процесор туку 2 процесори со по 4 јадра на ист чип и во пракса само четирите јадра од едниот процесор можат да работат во исто време, што значи практично и тој е четиријадрен.

Член од
4 мај 2009
Мислења
2.173
Поени од реакции
1.372
Има самсунг проблеми со octa процесорите, повеќе греат и мн повеќе проблеми имаше, затоа Ноут 3 нема да биде на Ексинос, ќе биде на снапдрагон 800.
Најдобра опција е ако се купува с4 да биде I9505 моделот.

Ф

Флеш

Гостин
еве да прашам ..... дали да земам 4ката или Note III-ката ?! еве гледам некои викаат едната опција другите пак викаат поради добрите опции и најновата технологија да се оди на Ноут 3 ?! еве ме ставивте во мислење ... ај една дебата или тема да се направи ..... интересно е да се размисли и дебатира :D

STEALTH

God is a DJ
Член од
25 ноември 2011
Мислења
10.670
Поени од реакции
14.551
Нема што да се дебатира, почекај го Ноут 3

Член од
2 јули 2010
Мислења
4.625
Поени од реакции
5.678
еве да прашам ..... дали да земам 4ката или Note III-ката ?! еве гледам некои викаат едната опција другите пак викаат поради добрите опции и најновата технологија да се оди на Ноут 3 ?! еве ме ставивте во мислење ... ај една дебата или тема да се направи ..... интересно е да се размисли и дебатира :D

Ако имаш длабок и широк џеб земај го:P Не знам која им е целна група за ноут, луѓе со огромни раце или?:confused: Тоа не е телефон, боље таблет речи го.

Ф

Флеш

Гостин
Ако имаш длабок и широк џеб земај го:P Не знам која им е целна група за ноут, луѓе со огромни раце или?:confused: Тоа не е телефон, боље таблет речи го.
сеа одам на брод да работам ... прва плата лета за некој гаџет ..... луд сум по технологија !!! :vozbud:
на што би потрошиле пари .... на нов статичен комјутер,лаптоп,таблет или мобилен ?! :гик:

STEALTH

God is a DJ
Член од
25 ноември 2011
Мислења
10.670
Поени од реакции
14.551
Статичен компјутер и Ноте 3. Ако го имаш Ноте 3 не би ти требал таблет секако

Член од
1 јуни 2011
Мислења
25.921
Поени од реакции
41.893
сеа одам на брод да работам ... прва плата лета за некој гаџет ..... луд сум по технологија !!! :vozbud:
на што би потрошиле пари .... на нов статичен комјутер,лаптоп,таблет или мобилен ?! :гик:
Аман бе уште ли не си купил. Ќе излези S5 ти уште не си одлучил. :D
Јас ќе ги прескокнам и S4 и Nоte 3 се додека не се појави некој со над 4GB рам и над 3GHz процесор. :icon_lol:
Note 3 нема да има камера и HDMI.

STEALTH

God is a DJ
Член од
25 ноември 2011
Мислења
10.670
Поени од реакции
14.551
Нема да има камера, а се шпекулира дека ќе снима 4К....
Не ги лажи луѓето

STEALTH

God is a DJ
Член од
25 ноември 2011
Мислења
10.670
Поени од реакции
14.551
Од шпекулација до реализација има многу.

Сериозен си дека на една од најдобрите серии на Самсунг нема да и стават камера? Хахахахааа

Побарај малку по интернетот, може и ќе научеш нешто

Член од
4 мај 2009
Мислења
2.173
Поени од реакции
1.372
Ноут 3 ќе има 13мп камера, можно е да ја има истата од с4.

Kajgana Shop

На врв Bottom