Samsung Galaxy S IV

I9500
Quad-core 1.6 GHz Cortex-A15 & quad-core 1.2 GHz Cortex-A7

I9505
Qualcomm APQ8064T Snapdragon 600
Quad-core 1.9 GHz Krait 300

А ќе вртиш код на телефонот па да ја забележиш разликата во процесорот?

Абе баталете да го купувате 4ворката,сеа искача кај и да е Note III ... ѕвер е телефонот според спецификации и се .... најновиот процесор,2.3 Гх брзина,3 гб рам .... уф уф мераци ... камерата е иста 13 мегапикс .... баталете купете ноте 3 .... јас одам на брод да работам,одвај чекам да го дрпнам .... веројатно у Италија ќе го купам ... кажете ми некој совет дали ќе одговара телефонот тука во Македонија ?! Мислам мрежа и тие работи .... не се разбирам многу ....

Не ми е по кејф Note. Ќе си го земам 4ката таман ми е и големина и спецификации,топ.
--- надополнето: 28 август 2013 во 02:18 ---
А ќе вртиш код на телефонот па да ја забележиш разликата во процесорот?

Ако земам,да земам со снапдрагон,затоа прашувам овде,дали се работи за голема разлика со снапдрагон и со quad core само ?

Не ми е по кејф Note. Ќе си го земам 4ката таман ми е и големина и спецификации,топ.
--- надополнето: 28 август 2013 во 02:18 ---

Ако земам,да земам со снапдрагон,затоа прашувам овде,дали се работи за голема разлика со снапдрагон и со quad core само ?
И Снапдрагон 600 (9505) е quad core.
И нема голема разлика со Ексинос 5 окта (9500) , иако Ексинос е со 8 јадра тој не е вистински 8 јадрен процесор туку 2 процесори со по 4 јадра на ист чип и во пракса само четирите јадра од едниот процесор можат да работат во исто време, што значи практично и тој е четиријадрен.

Има самсунг проблеми со octa процесорите, повеќе греат и мн повеќе проблеми имаше, затоа Ноут 3 нема да биде на Ексинос, ќе биде на снапдрагон 800.
Најдобра опција е ако се купува с4 да биде I9505 моделот.

еве да прашам ..... дали да земам 4ката или Note III-ката ?! еве гледам некои викаат едната опција другите пак викаат поради добрите опции и најновата технологија да се оди на Ноут 3 ?! еве ме ставивте во мислење ... ај една дебата или тема да се направи ..... интересно е да се размисли и дебатира :D

Нема што да се дебатира, почекај го Ноут 3

еве да прашам ..... дали да земам 4ката или Note III-ката ?! еве гледам некои викаат едната опција другите пак викаат поради добрите опции и најновата технологија да се оди на Ноут 3 ?! еве ме ставивте во мислење ... ај една дебата или тема да се направи ..... интересно е да се размисли и дебатира :D

Ако имаш длабок и широк џеб земај го:P Не знам која им е целна група за ноут, луѓе со огромни раце или?:confused: Тоа не е телефон, боље таблет речи го.

Ако имаш длабок и широк џеб земај го:P Не знам која им е целна група за ноут, луѓе со огромни раце или?:confused: Тоа не е телефон, боље таблет речи го.
сеа одам на брод да работам ... прва плата лета за некој гаџет ..... луд сум по технологија !!! :vozbud:
на што би потрошиле пари .... на нов статичен комјутер,лаптоп,таблет или мобилен ?! :гик:

Статичен компјутер и Ноте 3. Ако го имаш Ноте 3 не би ти требал таблет секако

сеа одам на брод да работам ... прва плата лета за некој гаџет ..... луд сум по технологија !!! :vozbud:
на што би потрошиле пари .... на нов статичен комјутер,лаптоп,таблет или мобилен ?! :гик:
Аман бе уште ли не си купил. Ќе излези S5 ти уште не си одлучил. :D
Јас ќе ги прескокнам и S4 и Nоte 3 се додека не се појави некој со над 4GB рам и над 3GHz процесор. :icon_lol:
Note 3 нема да има камера и HDMI.

Нема да има камера, а се шпекулира дека ќе снима 4К....
Не ги лажи луѓето

Од шпекулација до реализација има многу.

Сериозен си дека на една од најдобрите серии на Самсунг нема да и стават камера? Хахахахааа

Побарај малку по интернетот, може и ќе научеш нешто

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom