Samsung Galaxy S III официјално претставен!

• Креатор на темата zocc
  • Време на започнување

zocc

911
Член од
9 мај 2011
Мислења
2.912
Поени од реакции
1.678
Utvrdile od Samsung, a i deckoto priznal deka mu se natopil i go susel vo mikrobranova. Posle toa mu se zapalil...
Koj znae dali e tocno...moze od Samsung zemal dobra para ... :)
Да, да и јас прочитав пред некој ден. Кој знае што се случило или овој лапнал пари или стварно се случило тоа па криел за да добие замена на телефонот. :)

M

Mario Gómez

Гостин
za 470 dolari od ebay nov, samo zaklucen na att, lesno bi trebalo da se dekodira neli?

M

Mario Gómez

Гостин
Па не мислам дека се докодираат лесно. Софтверски одат мислам, али скапо е.
za u mk znam deka e skapo, i gevey kartickite se skapi kaj nas a tuka po ulica gi davaat. :) samo onaka cisto me interesirashe ako slucajno bi go dekodiral u mk.

Член од
29 декември 2011
Мислења
2.988
Поени од реакции
2.438
Не знам што ви значи тоа дека е скапо декодирањето. Пример, брат ми сакаше да го декодира HTC One V, од форумов ми понудија цена од 900 денари. Тоа не е некоја фантастично скапа цена, ама за секој различно.
za 470 dolari od ebay nov, samo zaklucen na att, lesno bi trebalo da se dekodira neli?
Можеш да пуштиш линк за таа цена на ebay?

Иначе телефонот е ѕверовина, плус што се знае дека ќе има страшна поддршка од XDA, како што во суштина и Galaxy S има (веќе му извадија 4.1.1 JB).

Член од
25 јануари 2005
Мислења
5.274
Поени од реакции
4.158
Сакам да го купам.
Кои се вашите искуства, добар е, не е добар? Дали вреде за цената?
Кои други модели му се конкуренција? Дали воопшто има конкуренција.. итн итн :)

zocc

911
Член од
9 мај 2011
Мислења
2.912
Поени од реакции
1.678
Сакам да го купам.
Кои се вашите искуства, добар е, не е добар? Дали вреде за цената?
Кои други модели му се конкуренција? Дали воопшто има конкуренција.. итн итн :)
Еве ти ривју за SGS III :
http://www.gsmarena.com/samsung_i9300_galaxy_s_iii-review-761.php
Најголем конкурент моментално му e Htc One X, еве заеднички тест :
http://www.gsmarena.com/samsung_galaxy_s_iii_vs_htc_one_x-review-759.php

Член од
25 јануари 2005
Мислења
5.274
Поени од реакции
4.158
Еве ти ривју за SGS III :
http://www.gsmarena.com/samsung_i9300_galaxy_s_iii-review-761.php
Најголем конкурент моментално му e Htc One X, еве заеднички тест :
http://www.gsmarena.com/samsung_galaxy_s_iii_vs_htc_one_x-review-759.php
Прочачкав на ГСМ-Арена и вака на изглед екстра впечаток ми остави. Е сега зборот ми беше колку е функционален, во смисла, секој телефон си има свои мани, назадности, па кои се кај овај (ако воопшто ги има). Предходно цело време јас сум бил на симбиан, и сега ако се префлрам, ќе биде андроид нели. Па исто и околу тоа, апликации едно-друго. Исто така гледам таму некоја си верзија на Андроид v4.0.4 with TouchWiz.
Што би значело ова? Дали Галакси С 2 може да се апдејтира во оваа верзија т.е. дали С 3 во иднина ќе можам да го апдејтирам?

Il Fenomeno

non mollare mai
Член од
14 март 2007
Мислења
3.226
Поени од реакции
707
Еве конкурент на С3 од Хтц незнам кога ке стигне кај нас го нема мислам уште

На ова ревју ХТЦ велат подобар е.

HTC EVO 4G LTE

Член од
25 јануари 2005
Мислења
5.274
Поени од реакции
4.158
Исто Гледам дека има Samsung Galaxy S III - I9300, T999, I535, I747
Што е ова? Некои различни модели на телефонов или?
Испаѓаат како 4 различни телефони? WTF :)

Il Fenomeno

non mollare mai
Член од
14 март 2007
Мислења
3.226
Поени од реакции
707
Тоа зависно за кој оператор е има специјални серии за Т мобајл за овие американските оператори има и за Кина серија можеби има некои мали разлики во софтвер.
А можни се и мали разлики во дизајн.
А еве и поголема разлика за европскиот пазар С3 е со 4 јадрен Quad-core 1.4 GHz Cortex-A9
а за американскиот пазар е дво јадрен Dual-core 1.5 GHz Qualcomm MSM8960 Snapdragon

Иста е разликата и со ХТЦ оне Х за американски и европски пазар.

zocc

911
Член од
9 мај 2011
Мислења
2.912
Поени од реакции
1.678
Прочачкав на ГСМ-Арена и вака на изглед екстра впечаток ми остави. Е сега зборот ми беше колку е функционален, во смисла, секој телефон си има свои мани, назадности, па кои се кај овај (ако воопшто ги има). Предходно цело време јас сум бил на симбиан, и сега ако се префлрам, ќе биде андроид нели. Па исто и околу тоа, апликации едно-друго. Исто така гледам таму некоја си верзија на Андроид v4.0.4 with TouchWiz.
Што би значело ова? Дали Галакси С 2 може да се апдејтира во оваа верзија т.е. дали С 3 во иднина ќе можам да го апдејтирам?
SGS III ке можеш да го апдејтираш на 4.0.4 ако веке фабрички не биде инсталиран кога ке го купиш, исто така ке го добие и најновиот апдејт Jelly bean 4.1.1, сигурно и некој следен што понатаму ке излезе. :)

Член од
29 декември 2011
Мислења
2.988
Поени од реакции
2.438
Како што ти пиша Il Fenomeno, тоа се серии за различен пазар. Кај нас обично се продава меѓународната верзија, т.е. I9300.
Тоа TouchWiz, ти е нешто као скин, што Самсунг го става на своите телефони, односно они прават некои модификации на оригиналниот Андроид и ги ставаат на своите телефони. HTC го прави истото, неговото се вика Sense. Најчесто ова е и причината зошто покасно вадат апдејти кога ќе излезат понови верзии на Андроид.
Телефонот ти е одличен, и HTC-то Х е супер нормално (One S е исто така многу солиден модел, а малку поефтин), само види кој ти се допаѓа повеќе. Јас нешто се уфилмав по Самсунгот, и планирам да го земам во септември кога ќе можам да продолжам договор, ама ќе видиме до тогаш.

Kajgana Shop

На врв Bottom