Самоубиство!

• Креатор на темата Креатор на темата еци^^^
  • Време на започнување Време на започнување
да, али секој е различен, не секој исто ги поднесува поразите, или тешките моменти во животот.

Јас на самоубиството не гледам како на кукавичлак, туку како на шорткат то ди етрнити.
Кога - тогаш сите ќе умреме, па ако може човек до толку да изгуби надеж, зошто па да не си ги скрати муките...

Ќе поверувам дека е храбар потег ако некој се самоубие иако се му е наредено убаво. Дотогаш останува кукавичлак.

Ако се дојде до момент кога животот не е вреден (има и такви) тогаш јас во потполност го оправдувам самоубиството. А дали тоа е себичност - демек ги решаваш своите проблеми, но им отвараш проблеми на блиските, ги повредуваш и слични ср*ња...:uvo: Ако ти се тие блиски - немало да дозволат да помислиш на самоубиство:toe:

Ако се дојде до момент кога животот не е вреден (има и такви) тогаш јас во потполност го оправдувам самоубиството. А дали тоа е себичност - демек ги решаваш своите проблеми, но им отвараш проблеми на блиските, ги повредуваш и слични ср*ња...:uvo: Ако ти се тие блиски - немало да дозволат да помислиш на самоубиство:toe:

Самоубиството не е решение никогаш...Секој човек може да се промени во животот и колку толку да го промени на подобро...

Јас искрено имам мадиња да убијам и да се самоубијам.
Коа е вистинскиот момент.
Нека ми дојди некој преку кур, ќе го свиткам лесно и едноставно но нормлано да е добра причината.
Воедно и кога би немал никаков излез од некое срање..истото ќе си свирнам еден куршум меѓу очи.

Dobro, neli mislite deka samoubistoto vo isto vreme e i kukavichluk a i mnogu hrabar potez? Poshto gleam po povekjeto lugje, premnogu se plashat od smrta, a jas ne gledam prichina da se plasham :)
Ајде самоубиј се па да ти подигнам биста. Ќе бидеш херој, Јованка Курлеанка,уу,девојката која и погледна в лице на смртта. И ослепе.
И да,потег е.Но само кукавички.

Pa ako im podigavme bista na site sho se samoubija do sea... lol
Inache, ne se plasham od smrtta, i ne gi zboram ovie raboti samo zasho taka mi tekna. A ti ne mi kazhuvaj sho da praam.. mislam ne se precenuvaj do tolku. Ako se samoubijam ke bide togash koga ke smetam deka e vreme za toa, i samo radi mene i i radi toa sho JAS taka mislam, jasno?? :) I ne e kukavichki, ete pogore imashe komentar od nekoj: "jas neam madinja da se samoubijam" znachi treba hrabrost za toaкавиse heroi? lol aj slushni se malce sho zborish, smeshno e :)
обично се самоубивет заради то шо се во депресија а то значит избегвење проблеми односно кукавички потег!

животот е убав!иако понекогаш ни изгледа црн,како да сме во некој тунел,без излез,сепак знајте дека на крајот од секој тунел има светлина!!!!!не вреди да завршиме со нашиот живот мислејки дека се е загубено и дека немаме причина за живот,со тоа нема да ги решиме проблемите,туку на нашите блиски ке им ги оставиме,и ке им предизвикаме болка и празнина!затоа живејте го животот максимално,НЕДОЗВОЛУВАЈТЕ ДРУГИТЕ ДА ВИ КАЖУВААТ КАКО ДА ЖИВЕЕТЕ И ВЕРУВАЈТЕ ДЕКА МАКСИМАЛНО КЕ ГИ ПОРАЗИТЕ ОНИЕ КОИ ВИ ЗАВИДУВААТ АКО СЕ СМЕЕТЕ И КОГА ВИ СЕ ПЛАЧЕ!!!!!!!!!

E dobro de, mnogu normalno, jasno ni e toa na site... nego najglupo od sve beshe toa sho celava tema e puna so komentari od tipot na: "jas nikogash nema da se samoubijam bla bla..." i toa se povtoruvashe bash bukvalno vo sekoj komentar... mislam ajde... toa sho najmalce ochekuvash mozhe da ti se desi, i koa ke se desi togash ke zborish a ne pred vreme... i da ne se povtoruvam, mohot komentar beshe da ne sudite pred vreme, nego da se staite na mestoto na toj sho izvrishil samoubistvo.. ako se staite u negova kozha i uspeete da najdete reshenie, mozhete da osuduvate.. a se do togash, imate pravo da kjutite. A sho se odnesuva do mene, nekjam da se zamarm vishe so vakvi glupi muabeti, mislam presipitajte se malce sho zborite. pozz :)
и во која кожа а се ставиме,и било која ситуација да се најдеме,не вреди да си го одземам животот за никој и ништо!

Pa ako im podigavme bista na site sho se samoubija do sea... lol
Inache, ne se plasham od smrtta, i ne gi zboram ovie raboti samo zasho taka mi tekna. A ti ne mi kazhuvaj sho da praam.. mislam ne se precenuvaj do tolku. Ako se samoubijam ke bide togash koga ke smetam deka e vreme za toa, i samo radi mene i i radi toa sho JAS taka mislam, jasno?? :) I ne e kukavichki, ete pogore imashe komentar od nekoj: "jas neam madinja da se samoubijam" znachi treba hrabrost za toa neli? :) I na kraj kareva koj ti reche na tebe deka tie sho se samoubivaat se heroi? lol aj slushni se malce sho zborish, smeshno e :)
Воопшто не ми е намерата да ти кажувам што да правиш,или да ти кажам кога да се самоубиеш.Самоубиј се кога сакаш ,не те избрзувам,нека биде најспектакуларното самоубиство на сите времиња.
Инаку,самиот чин на самоубиство сепак е кукавички,затоа што не се решаваат така проблемите од секојдневието.Значи,се кукавици,а не херои како што мислеше дека мислам. Храброста во чинот на самоубиство ја граничам со налудничавост.Но сепак тоа е твое мислење и си имаш право на свое мислење,една од многуте заповеди на форумов.
И да,единствено смешно овде е што во погорниот пост ме зема здраво за готово :)

Сите помалце или повеќе помислуваат на самоубиство...
Јас мислам дека секој човек барем еднаш во животот помислил да се самоубие, а одприлика секој 15 размислил и подлабоко...

Се повеќе се зголемува бројката на луѓето кои се самоубиваат, како во Македонија така и пошироко...неможе точно да се одреди причината за самоубиството, иако тоа повеќе е заради лошата развеселеност, и до карактерот на човекот, периодот низ кој минува, загубена личност и пари...

Самоубиството се случува поради некоја тешка причина и тоа кај личности кои имаат лабилност во психата,личности кои немаат самодоверба,личности кои патат од некоја психолошка траума или болест...но може и кај личности кои немаат психички проблеми но имаат јака причина да го направат тоа...инаку не го оправдувам самоубиството бидејќи е многу ниско и не решава ништо..:nenene:

Самоубиството се случува поради некоја тешка причина и тоа кај личности кои имаат лабилност во психата,личности кои немаат самодоверба,личности кои патат од некоја психолошка траума или болест...но може и кај личности кои немаат психички проблеми но имаат јака причина да го направат тоа...инаку не го оправдувам самоубиството бидејќи е многу ниско и не решава ништо..:nenene:

Не знам дали си ги читала писмата на јапонските камикази , самоубици пред нивниот последен лет во смртта. Пилоти секаде во светот припаѓаат на “интелигентната“ страна на популацијата, значи подразбира да се учени, факултетски образовани , начитани млади луѓе. Многумина од нив сваќаа дека војната е изгубена многумина не го оправдуваа самоубситвото , но нивната задача ја разбираа како света должност кон царот и татковината.
Тие не беа психопати или труматизирани болни, едноставно беа растени во култура со поинаква филозофија и погледи кон животот и смртта.
Мислам дека Фирерот еднаш рекол (критизирајќи ја христијанската религија како “млитава“, (парафразирам пошто не се сеќавам во која книга ми е цитатот “Додека за јапонците е чест да се умри за царот, нашата вера вели да ако некој ти удри шлаканица да му го свртиш другиот образ“. Значи самоубиството е општествена појава која може да има различни значенија во различни општества.

:lut:jas iskreno gi mrazam samoubistvata bidejki samata jas sakav da si go odzemam zivotot ama ne i poveke zatoa gi mrazam

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom