Самоубиство!

• Креатор на темата Креатор на темата еци^^^
  • Време на започнување Време на започнување
Јас мислам дека секој којшто помислил на самоубиство е недоволно храбар и недоволно зрел да се соочи со некој проблем или ситуација.

Јас мислам дека секој којшто помислил на самоубиство е недоволно храбар и недоволно зрел да се соочи со некој проблем или ситуација.

Епа тогаш сите луѓе се недоволно храбри или недоволно зрели..Нема некој човек што во одреден дел од животот не помислил на тоа..Не станува збор за зрелост или не зрелост...Тоа најчесто се прави во депресија..А депресијата е знак на незрелост?

Ајде бе тоа се само луѓе со слаби карактери, депресивни кои не можат да си помогнат себеси, а ако сам не си помогнеш нема кој да ти помогне

Сега за сега, не би се убила.
Но, уште помалку, би ги навредувала и осудувала оние кои (би)го направиле тоа.
Со кое право, побогу?

И да...Понекогаш, изборот да останеш жив ми изгледа покукавички од оној другиот.

Samoubiec se ragas ne stanues so tek na vreme , taka da pretezno e genski toa ...

Jas ednas experimentirav flertuvav so smrtta , probav mi dojde sve preku kurac no ne mi uspea ... ipak sum bil dovolno otporen na litrite razlicen alkohol koj gi ispiv taa vecer ... Od togas ko da malce poveke go sakam zivotot

Самоубиството не е баш и некоја тема шо може сите исто да ја сфанеме, особено не од религиски аспект нели било демек грев. од друг аспек никој не вика дека нема секогаш излез од проблемите, секогаш има излез ама и секогаш тешко е да се стигне до него, треба време, напор, поддршка, разбирање..а некогаш ни изгледа дека се тоа далечно и секако сите оние со никогаш не помислиле на самоубиство ке се чудат и ке викат како е можно, демек живото ни е подарок, ама парадокс е со на крајо подарокот ке ни биде одземен. на крај сите тие со преживеале самоубиство имат нов поразличен поглед на светот, не викам на подобро или полошо, ама различно е..

Samoubiec se ragas ne stanues so tek na vreme , taka da pretezno e genski toa ...

Jas ednas experimentirav flertuvav so smrtta , probav mi dojde sve preku kurac no ne mi uspea ... ipak sum bil dovolno otporen na litrite razlicen alkohol koj gi ispiv taa vecer ... Od togas ko da malce poveke go sakam zivotot

Mislam deka nema vrska. Ti vikas deka pokolenijata na nekoj samoubiec imaat golem potencijal i samite da stanat takvi? Neeeee ic ne se soglasuvam

Зошто човек би се самоубил? Ако не му се живее за себеси, нека се откаже од себеси и нека живее за туѓата среќа како Мајка Тереза.:toe:

Mislam deka nema vrska. Ti vikas deka pokolenijata na nekoj samoubiec imaat golem potencijal i samite da stanat takvi? Neeeee ic ne se soglasuvam

Ne vikam ja genetika medicina do takov zaklucok dosle. Zs e toa taka ne znam :toe: A moze se skorpii u podznak ne e utvrdeno seuste

Zaboraiv da kazam znaete li deka u zivotinski svet samoubistvo samo izvrshuvaat :

lugeto i scorpiite drug nikoj ?

Никогаш нема да се самоубијам.Бидејќи секогаш постои утре-ден после денешниов и ќе работам на сегашноста за да си ја подобрам иднината.Доколку некој би сакал да се самоубие поради трауми на пример силување или сл. може да го одложи тоа засекогаш со посета на стручно лице.

Винстоне, користи ја опцијата ИЗМЕНИ, ебаго.

Sorry ! Al ja koa ke napisam drug post mi ja snemuva opcija izmeni , pa ne mozam da menjam prethodni postovi ...da ne e nekoj bag ?

Na temata samoubistvo... da kazam i deka Japancite se najbolji se harakiraat radi zagubena cest

Posle ima samoubistva radi ljubav ko Romeo i Julija

pa ima od politicki pricini ko ti obecavaat 120 devici ako se roknes so bomba

ima i drugi ama toa ako mi tekne...

Zasto ?

od muka pretezno ama i od zbes posledica na droga alkhol i kao te brka gaolot i ti ropas salto na glava od 19 kat ma ima svasta nesto :nesvest:

Da , be slobodno probaj pa javi kako bilo :wink:

Na temata uste ima da se samoubivaat luge od dosada toa u Zapadnite zemji pretezno ...sedat sami i koa ke dojde Nova godina Bozic nikoj ne im se javuva se davat u kada ...

posle ima onie profesionalni samoubijci...

obicno se psihijatri, advokati i zabolekari ... koi se vo dopir so negativnosti, bolka ... nesto obicno gi tera taka da se roknat iako imaat recisi se...

No, dosega ne e zabelezano da se samoubie nekoj u Amazonskite pleminja ili kaj crncite u Afrika ... znaci samoubistvo e ipak pomodarstvo zbes ...ete taka

SAMOUBISTVOTO E BOZJA NAREDBA ISTO KAKO I SMRTTA, DA LI SAMI KE SE UBIEME ILI KE UMREME SE E TOA PREDODREDENO!

SOVET NEVER GIVE UP!!!!

Совет до тебе нихилиста.
Исклучи Caps Lock и почни да пишуваш постови подолги од 3 збора.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom