Самоубиство!

• Креатор на темата Креатор на темата еци^^^
  • Време на започнување Време на започнување
ooooo noooooo pa ovde se pravi muabet za samoubistvo
nemate li nekoja popametna tema za razgovor da otvorite kako na primer ljubov seks sport so i da bilo samo za vakvi raboti ne pa daj ve molam
ke go stavite nekoj vo misla :)

Ќе избегаш еднаш, ќе си живееш без гајле, па ако те најдат ќе те застрелаат...пак сме на истото, нели? :) Значи самоубиство во тој случај - не.
Си кажав кога е во ред според мене. Во други случаи, мислам дека е глупост.

Ќе избегаш еднаш, ќе си живееш без гајле, па ако те најдат ќе те застрелаат...пак сме на истото, нели? :) Значи самоубиство во тој случај - не.
Си кажав кога е во ред според мене. Во други случаи, мислам дека е глупост.
хаха да во право си...а се согласувам и со твоето оправдување на самоубиство

Ханзо напиша:
А да пробаш да избегаш? Така има две можности:
1. Да избегаш
2. Да те застрелаат при обидот
Ако веќе ти е до умирање...зошто не би го избрал ова? Прифатлива коцка.

Инаку самоубиство оправдувам само доколку човек се најде во ситуација да биде заробен и мачен. За друго, не вреди.

Тоа модерно се вика “затвор“. Така што, иста причина имате...

Самоубиството го гледам како вештачко помагање на природната селекција: преживуваат силните и здравите. Го оправдувам како право на избор, и уште повеќе, сметам дека државата треба да им помогне на решителните самоубијци да стигнат до целта. Така ќе се искоренат уценувачите со главен аргумент "ќе се убијам", а бројот на репетитивни неуспешни самоубијци ќе се намали на нула. Со планета пред колапс заради пренаселеност и недостаток на ресурси, ова е прилично разумна стратегија.

Самоубиството го гледам како вештачко помагање на природната селекција: преживуваат силните и здравите. Го оправдувам како право на избор, и уште повеќе, сметам дека државата треба да им помогне на решителните самоубијци да стигнат до целта. Така ќе се искоренат уценувачите со главен аргумент "ќе се убијам", а бројот на репетитивни неуспешни самоубијци ќе се намали на нула. Со планета пред колапс заради пренаселеност и недостаток на ресурси, ова е прилично разумна стратегија.
Пак да фрлат атомска бомба во кина не би било лошо според твојата логика...

Преживуваат силните и здравите?
Никој не преживува, кога тогаш, секој ќе умре..

Инаку, мислам дека твојата логика не е здрава, на некој начин...

самоубиство! кукавичлук или храброст?
според мене кукавичлук бидејки неможеш да најдеш излез од некоја ситуација во која си се насол т.е. неможеш да ги прифатиш нестата такви какви што се и да продолжиш да се бориш за своето место под небото

самоубиство! кукавичлук или храброст?
според мене кукавичлук бидејки неможеш да најдеш излез од некоја ситуација во која си се насол т.е. неможеш да ги прифатиш нестата такви какви што се и да продолжиш да се бориш за своето место под небото

А ако немаш ама баш никаков излез .. Остануваш без работа , жената те напушта , немаш каде да живееш ,ни каде да одиш , без пари си .. Од каде на тој човек мотив за живот ?

Секогаш има излез.Кинезите имаат една интересна поговорка за тоа .Кога вратата ке ти се затвори се отвара нов излез ,низ прозорецот.
А жената што го напуштила сигурна сум дека таква и не му треба.Проблемот е тука што во такви моменти сме разочарани во самите себе,сме заборавиле дека сме само малку несовршени.

најголем грев

Во право си. Човек кој воопшто размислува за самоубиство е човек кој самиот за себе смета дека нема потреба да живее, дека е бескорисен, па зошто тогаш било кој би го сметал за потребен на земјава? Значи кога немаме очекувања(да не речам верба) од потенцијалните самоубијци зашто едноставно да не им се даде тој final push, и така се несигурни и неодлучни личности...

најголем грев
Премногу егоистички. Зар да убиеш друг човек е помал грев од самоубиството?

Животот е подарок .Дали ти кога на некој би му подарила нешто со голема љубов би сакала да биде фрлено во канта за ѓубре

Животот е подарок .Дали ти кога на некој би му подарилА нешто со голема љубов би сакалА да биде фрлено во канта за ѓубре
Што има врска ова со тоа што ЈАС го пишав? Ако го гледаш како подарок, во ред, јас сум им тотално благодарна на моите родители. И сум тотално против самоубиството, just for the record and your sake.

не беше наменето за тебе.Тоа е мое мислење и се однесува на секој од нас

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom