Самоубиство!

• Креатор на темата Креатор на темата еци^^^
  • Време на започнување Време на започнување
Ne be...rano mu...ustvari moze ako saka...ako e pich*a....

Peace

Wannabemceez ete nemora da gi narekuvame picki tie luge.. Nego nestabilni osobi na koj im e potrebna pomos od strucno lice.. Ok?

Dobro neka bidi taka....poshto nemozam da najdam soodveten zbor za tie luge...nestabilni e site izrazi mi se nakako meki za takvi...ali okej neka bidat nestabilni...no problem....

Peace

Самоубиство...и што, со тоа ќе ги решиш сите проблеми? - Нема, тоа е најголемиот кукавичлук. Животот е подарок од Бог и треба да уживаме во него. Колку и да те разочарал животот, никогаш нетреба да попушташ, бори се, пронајди го решението. Самоубиството не е спасот.
- Патот е нерамен, патот е жежок, патот е полн со дупки, патот е тежок, ЖИВОТОТ е ПАТОТ а патот е мака, но затоа се другарите да ти пружаат рака :)

Inace samo edno da kazam, ako na covek navistina mu e tolku tesko i ako veke ne moze da izdrzi da zivee kako so ja imam citano vo kniga koja sega i bas ne mi teknuva kako se vikase (znam bese psiholoska) pisuvase deka ne se planira da se izvrsi samoubistvo...toa trae samo nekolku minuti a covekot vo psihata dobiva nekoja neotkriena mok koja go nadvladuva onoj prav razum i go tera da se samoubie...togas toj nema kontrola vrz seba i go pravi toj strasen poteg. Razmisluvas na toa kolku ti e tesko, kolku e los i surov zivotot ama ne pravis plan za samoubistvo, toa idelo onaka od sebe...
Neznam...nemam pocuvstvuvano i ne mozam da tvrdam ali vi kazuvam kako so citav :)

Sepak na kraj, ako tolku e loso najdobro da se obratis na psihijatar - toa se lugje koi izucile za da pomozat na sekogo pa i tebe ke se obidat da te razubedat vo tvoite mislenja i svakanja za zivotot koj veke si gi izgradil vrz sopstvenata sudbina, i surovosta na zivotot kon tebe...no vie na koi zivotot vi e tolku tezok i mislite na samoubistvoto kako izlez nikogas ne se predavajte, nadezta posledna umira...I sega sigurno nekoj ke mi rece..."koja nadez, da zivees i ponataka isto ili poloso od sega, da patis mn poveke od sega"...no veruvajte ne e taka, mozebi toj vas period ke go pametite cel zivot ke bide tesko i macno, no mora da go prebrodite, sigurtna sum deka za sekoj normalen (mislam na psihicki i fizicki dobar) covek ima sreka na ovoj svet. Samo treba da ja pronajdes.

Abe kako i da e Samoubistvoto e najgadnata stvar sho moze da ja napravi chovek....SAMOUBISTVOTO TI E GREF BEZ OPROSTUVANJE...

Abe kako i da e Samoubistvoto e najgadnata stvar sho moze da ja napravi chovek....SAMOUBISTVOTO TI E GREF BEZ OPROSTUVANJE...
Грев е `Грев` да се пишува со Ф.
За самоубиство нема што да ти прости некој,ти сам си си пресудил...друг фактор овде нема.Нема суд,нема влечење по пороти,нема мито,корупција,нема пресуда,нема затвор.
А за гадно..па зависи со што реквизит го правиш тоа.
И со ова планираш да дадеме заклучок на сето ова?No young man...не останувам јас на грев,не ми држи влага.

Кога размислувам за некој што се самоубил, си велам: Сигурно бил мрднат, или направил нешто многу лошо, па не можел да го носи тоа во себе, па тоа премногу го притискало и толку му требало на човекот. Или бил во некоја вечна депресија. Ама најприфатлива причина за некој да се самоубие е да е ептен тежок психопат. Да не знае да се соочи со последиците, па на некој начин бега од тоа. Или премногу се жали самиот себеси. Не знам, многу е глупаво да си го одземеш животот за било која причина. Никоја причина не е доволно добра за некој да си го одземе животот. Се ежам од такви работи леле ..

samoubistvo = ili na luge sto se plasat da se soo4at so toa sto se slu4uva i nemaat samodoverba ili pak na nekoi koi sto se do vrat vo kal sto se veli i imaat mnogu raboti koi gi 4uvaat vo sebe ili gi grize sovesta... ne znaat kako da gi resat problemite, a da pobaraat pomos se premnogu gordi... ne znaat kako da prodolzat ponatamu i edinstveno na um im paga da prestanat so toj kosmar takanare4en zivot... veruvam deka ova e edna od pri4inite, ne daj boze nekoj da e tolku bolen pa da se ubie za da vidi kolku luge ke pla4at po nego na pogrebot...

samoubistvo = ili na luge sto se plasat da se soo4at so toa sto se slu4uva i nemaat samodoverba ili pak na nekoi koi sto se do vrat vo kal sto se veli i imaat mnogu raboti koi gi 4uvaat vo sebe ili gi grize sovesta... ne znaat kako da gi resat problemite, a da pobaraat pomos se premnogu gordi... ne znaat kako da prodolzat ponatamu i edinstveno na um im paga da prestanat so toj kosmar takanare4en zivot... veruvam deka ova e edna od pri4inite, ne daj boze nekoj da e tolku bolen pa da se ubie za da vidi kolku luge ke pla4at po nego na pogrebot...

Здраво...овде Шљива.

Стравот ретко води до самоубиство...најчесто вистината лежи во очигледното.најверојатно резигнација.За мене тоа е правење "анплаг" кон реалноста.

Самоубијците не се горди луѓе.Гордиот би се борел.

Животот е кошмар,да.Ама тоа важи за сите,а само овие мислат дека имаат криља.

П.С:Се шо пишав погоре е топла вода колку да не ми го избришат постот.Сакав да кажам дека четворкиве многу секси изгледаат во текстов,па ми иде да отидам и да му се измочам на гробот на Свети Кирил :aplauz:

Pricina za samoubistvoto e realnoto i razumnoto razmisluvanje.
Sekoj covek e roden za da umre.
Sto ima vrska koga ke umre,dali na 16godini ili na 86?
Toa ne e vazno,vazno e deka toj sto se samoubil go odbral najlesniot pat za da si gi skrati makite.Ne e kriv toj sto se samoubil,tuku gospod e kriv zatoa sto go napravil coveklot smrten.Neli e taka?

Eпа вака сега.
1) Кај размислува човек правилно кога е уништен, очаен, со други зборови- потиснат/заслепен од болката??? Нема никаква теоретска шанса за правилно резонирање тука.
2) Голема разлика- на 16 си само обично детиште кое сеуште не знае да живее како што треба, а на 86 веќе си оформена личност, и си сторил, створил, и поминал многу работи во животот.
3) Најлесен пат за кратење на маките е смирен разговор, поддршка, исправување на грешките (ако не можат да бидат исправени, ке се задоволиш со тоа што си се обидел), давање и примање љубов, вистинско покајување, исчистување на совеста.
4) Дај ми научен доказ дека Господ го направил човекот, те молам, па уште и смртен.
5) Не, не се согласувам баш со твоето мислење, NEBO666
Толку.

се читаш што пишуваш, на 86 години оформена личност? после 50тата година лугето како стареат така стануваат се подеца тогаш поглеми шанси да се убие има одколку на дете... појке ке го фркне у глаата. Ама на таа возраст лугето повеке се плашат од смртта поради тоа што незнаеш кој ден ке ти дојде на врата, затоа го ценат секој ден... за разлика од нас!?

Поентата ми беше на разликата меѓу 16 и 86. Типот/Типката праша која е разликата да се умре тогаш, зборот ми беше- на 16 си ништо во споредба со 86. Само тоа.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom