Самоубиство!

• Креатор на темата Креатор на темата еци^^^
  • Време на започнување Време на започнување
dali ti gi imas procitano pravilata na forumov?
eve gi i procitajgi:
Правила на Форумот
....
10) Основен јазик на форумот е македонскиот, а препорачливо е користење на кирилица. Сите пораки напишани на странски јазик ќе бидат избришани, а членовите ќе бидат опоменати дека ги прекршуваат правилата.
.....

Само за тебе, превод: Nulla regula....значи Нема правило без исклучок.

Има кој да ме опомени мене во однос на почитувањето на правилата на форумов. Има кој да те опомени и санкционира тебе ако бегаш од тема - јас :)

Сега, кукавица си бил ако се самоубиеш, а уствари потребна ти била многу голема храброст за да го извршиш тој чин... where's the sense in that? (кога веќе почнвте со англискиов :) ) Која кукавица побогу има толкава храброст?! Значи, според мене, не е кукавичлок во прашање..
Човек што се самоубил, сигурно не се двоумел претходно дали да го напрај тоа, ради тоа што не е морално, етички, грев било, бла бла... На крајот од краиштата мој си е животот шо сакам ке си прам со него.. што кога гледам дека немам причина што ме одржува во живот...
Не смееме да ги осудуваме, или правдаме самоубијците, зошто не им сме во кожата да знаеме како им е, што им е, а уште помалку сакаме да бидиме, нели? :)

Денот кога ќе почувствувам дека го живеам токму она од што секогаш сум се плашела, дека се осеќам мизерно и ништо повеќе не може да ме усреќи- верувам дека сум способна да посегнам по својот живот и да ставам крај на се`, my way. * Тоа нема да ме направи ни кукавица, ни храбра, ни факинг рок стар :) Секој е способен да си го убие животот ако не гледа разумна причина зошто би продолжил да го живее. Реалноста е убава додека е сон, поднослива додека е само реалност, но уништувачка кога ќе стане кошмар. А порано или подоцна тој кошмар го уништува човека, one way or another.

*Таквиот ден, за среќа, нема да се случи во догледна иднина. Се` додека имам барем една причина да продолжам да се будам секое утро и да го вдишам секој нареден здив, ќе продолжам да живеам со сите препреки и убави моменти. А такви причини, барем во моментов, имам далеку повеќе од една.

Сега, кукавица си бил ако се самоубиеш, а уствари потребна ти била многу голема храброст за да го извршиш тој чин... where's the sense in that? (кога веќе почнвте со англискиов :) ) Која кукавица побогу има толкава храброст?! Значи, според мене, не е кукавичлок во прашање..
Човек што се самоубил, сигурно не се двоумел претходно дали да го напрај тоа, ради тоа што не е морално, етички, грев било, бла бла... На крајот од краиштата мој си е животот шо сакам ке си прам со него.. што кога гледам дека немам причина што ме одржува во живот...
Не смееме да ги осудуваме, или правдаме самоубијците, зошто не им сме во кожата да знаеме како им е, што им е, а уште помалку сакаме да бидиме, нели? :)
nemozeme da zneme, ama mozeme da pretpostavime,a vo pravo si deka ne treba da gi osuduvame,ama za toa deka ne treba da gi pravdame,neznam...

nemozeme da zneme, ama mozeme da pretpostavime,a vo pravo si deka ne treba da gi osuduvame,ama za toa deka ne treba da gi pravdame,neznam...

Не можеш да знаеш каква е ситуацијата во која се нашол.. Може не била безизлезна.. Може зад себе остава фамилија а тој без око да му трепни се фрла од тараса :) И шо, он си ги скратил маките а фамилијата нека трпи... Може самоубијците не треба да се осудуваат ама не се и за правдање, да бидеме реални...

Не можеш да знаеш каква е ситуацијата во која се нашол.. Може не била безизлезна.. Може зад себе остава фамилија а тој без око да му трепни се фрла од тараса :) И шо, он си ги скратил маките а фамилијата нека трпи... Може самоубијците не треба да се осудуваат ама не се и за правдање, да бидеме реални...
polesno e da se samoubies,odkolku da baras izlez

Денот кога ќе почувствувам дека го живеам токму она од што секогаш сум се плашела, дека се осеќам мизерно и ништо повеќе не може да ме усреќи- верувам дека сум способна да посегнам по својот живот и да ставам крај на се`, my way. * Тоа нема да ме направи ни кукавица, ни храбра, ни факинг рок стар :) Секој е способен да си го убие животот ако не гледа разумна причина зошто би продолжил да го живее. Реалноста е убава додека е сон, поднослива додека е само реалност, но уништувачка кога ќе стане кошмар. А порано или подоцна тој кошмар го уништува човека, one way or another.
Зошто девојчево секоаш поубаво од мене ги кажува истите работи што сакам јас да ги кажам?
Ау да, пошто е мозоче невидено... (стоп, антидудл бариера :zid::pos:)

:oftopic: :dudlac: :pusk: :pop: :pos:
Of Topic specijalno za Викторгг :->

Ne luge najseriozno.. Samoubicite se picki.. Sebicnjaci.. Nemozat da se soocat so problemot.. Pa go resavaat so toa sto ke se resat sami sebe.. A Sebicno e samoto toa sto ne mislat deka ke ostavat traumi vo zivotite na najbliskite.. Sepak ne e lesno da znaes deka nekoj tvoj poblizok mozebi i clen od familija se samoubil..

:oftopic: :dudlac: :pusk: :pop: :pos:
Of Topic specijalno za Викторгг :->

Ne luge najseriozno.. Samoubicite se picki.. Sebicnjaci.. Nemozat da se soocat so problemot.. Pa go resavaat so toa sto ke se resat sami sebe.. A Sebicno e samoto toa sto ne mislat deka ke ostavat traumi vo zivotite na najbliskite.. Sepak ne e lesno da znaes deka nekoj tvoj poblizok mozebi i clen od familija se samoubil..
ne deka nemozat da gi resat problemite,tuku tie gi resavaat na najlesniot mozen nacin

Nemaat muda da se soocat na vistinskiot nacin so problemot.. Tie ne gi resavaat vsusnost problemite.. Gi odbegnuvaat.. Gi zakopuvaat i gi ponesuvaat so sebe NERESENI do GROB..

pa ti nemas 2 grama mozok zimi se ... zemi procitaj nekolku strani unazad pa vidi sto sve pishuva ...ke najdes nekolku ubavi posta , pa onda kazi ... preku glava mi e od vakvi postovi ... bile kukavici , picki , sebicnjaci ... ova e 1000000 vakov post sto go citam
razmisli malku bre , pred da pishes nesto ...

edit: ups izvini ne vidov... 14 godini si imala samo

Godinite se najmalce bitni.. Dali ima bilo kakva sila i problem za koj sto vredi da si go odzemes najgolemiot dar od Gospod ZIVOTOT??????????

Godinite se najmalce bitni.. Dali ima bilo kakva sila i problem za koj sto vredi da si go odzemes najgolemiot dar od Gospod ZIVOTOT??????????

aaaaa godinite bile najmalce bitni ........:pos::pos::pos:
greska si devojce.... godinite se najvise bitni ... kako rastes , taka porazumno razmisluvas ...! daj ne treskaj gluposti ziti se ...
e sea pa so GOSPOD muabeti .....toa ti so veruvas u gospod , ne znaci deka site treba kao tebe da mislat ... si pomislila li nekad deka moze gospod nepostoi a ????

aaaaa godinite bile najmalce bitni ........:pos::pos::pos:
greska si devojce.... godinite se najvise bitni ... kako rastes , taka porazumno razmisluvas ...! daj ne treskaj gluposti ziti se ...
e sea pa so GOSPOD muabeti .....toa ti so veruvas u gospod , ne znaci deka site treba kao tebe da mislat ... si pomislila li nekad deka moze gospod nepostoi a ????

Da sum pomislila.. Ja toa cisto onaka go kazaf.. Ne veruvam mnogu vo Gospod no sepak dovolno.. A ti so bi rekla/ol? LUCIFER go dal zivotot? Ha.. Zlato.. Godinite ama ICH ne igraat uloga.. Iskustvoto ponekogas e pobitno..
Sepak zivotot e najvrednoto nesto sto go imame.. I EDINSTEVNOTO sto vistinski ni pripaga na nas.. LUGETO.. I sto? Vredi da si go odzemes radi toa sto neznaes da se soocis so istiot?

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom