Самоубиство!

• Креатор на темата Креатор на темата еци^^^
  • Време на започнување Време на започнување
А да не го сакатиме јазикот и писмото... толку многу?
SEKOGAS ZA SE,SE IMA RESENIE
Понекогаш нема. Нели ова е свет на разновидност? Не би било малце симптоматично ако секогаш животот нуди решение, од секоја ебана ситуација да може да се излезе -- некако еднострано и смислено нели? Не те застрашува мислата дека имаш шанса, не ти ја намалува вољата некако? Чудно.
da naucime da veruvame vo realnosta
Не веруваат во реалноста луѓето со суицидни тенденции? Поприлично веруваат во реалноста, туку вољата за живот нуди такви работи како надеж и верба во промена и слично - нудат работи кои не се реалност (среќата која моментално ја немаме) и можеби никогаш нема да станат реални и ете така на такви идеи се движи светот.
treba da im pomogneme na ovie luge
Можеби треба, особено тие што сакаат/пробуваат да се самоубијат како крик за помош, а не толку како вистинско бегство од светов.

Разновидноста е чудна...the futility of escaping from the only thing you have is....(dare not use the word dumb)interesting.

Lugeto spijat i koga se razbudeni,taka?a sakaat da go promenat svetot i sve okolu niv,no samite sebe nemozat ili nekat da se promenat...koga ke dojdat do nekoj pogolem problem vo zivotot tie ne se trudat da najdat reshenie...da go reshat na poinakov nachin,a ne so samoubistvo...zs taka begaat od obvrskata za na zivotot...i sho so toa deka ke se otepa...ke gi reshi problemite,taka?
Moze da pobara pomosh..barem denes ima Psiholozi,Psihijatri i sho ne ushte tamu koj mozat da mu pomozat...

Peace

To run away from trouble is a form of cowardice and, while it is true that the suicide braves death, he does it not for some noble object but to escape some ill. - Aristotle
They tell us that suicide is the greatest piece of cowardice... that suicide is wrong; when it is quite obvious that there is nothing in the world to which every man has a more unassailable title than to his own life and person. - Arthur Schopenhauer

Golemite kazale dovolno.. Nasite mislenja se suvisni..

a vidi so ti prat pak japoncite

Како резултат на повеќе од 30.000 случаи на самоубиства годишно во Јапонија каде овој чин има традиција на чест, јапонската влада одлучи да спроведе акција за превенција на оваа појава и да ги разубедува потенцијалните самоубијци.

Со повеќе од 30.000 самоубиства годишно, Јапонија е прва помеѓу индустриски развиените земји во светот. Затоа, јапонската влада одлучи да превземе конкретни мерки, па ангажираше стручњаци кои ќе спроведат акција во локалните заедници, медицинските центри и училиштата.

Националниот центар за превенција од самоубиства доби задача да направи истражување помеѓу семејства во кои некој од нивните членови извршил самоубиство за да ги открие причините и да најде ефикасни мерки за нивно спречување.

Во минатото, во Јапонија самоубиството се сметало како традиционален чин за враќање на изгубената чест на самураите, а во денешно време Јапонците постепено го прифаќаат мислењето дека таквиот чин би значел голема загуба за целокупното општество.

a vidi so ti prat pak japoncite

Како резултат на повеќе од 30.000 случаи на самоубиства годишно во Јапонија каде овој чин има традиција на чест, јапонската влада одлучи да спроведе акција за превенција на оваа појава и да ги разубедува потенцијалните самоубијци.

Со повеќе од 30.000 самоубиства годишно, Јапонија е прва помеѓу индустриски развиените земји во светот. Затоа, јапонската влада одлучи да превземе конкретни мерки, па ангажираше стручњаци кои ќе спроведат акција во локалните заедници, медицинските центри и училиштата.

Националниот центар за превенција од самоубиства доби задача да направи истражување помеѓу семејства во кои некој од нивните членови извршил самоубиство за да ги открие причините и да најде ефикасни мерки за нивно спречување.

Во минатото, во Јапонија самоубиството се сметало како традиционален чин за враќање на изгубената чест на самураите, а во денешно време Јапонците постепено го прифаќаат мислењето дека таквиот чин би значел голема загуба за целокупното општество.

Verskite tradicii mozebi nekako i ke gi prifatam.. No kakva tradicija e ova? Sigurno nieden Bog.. Koj sto kaj nas e Isus.. Negde Buda.. Alah i bla bla bla ne naveduva deka bara zrtvi.. Potocno bara lugeto da si go odzemaat zivotot poradi nego.. Bog postoi zosto SAKA lugeto da ziveat.. A im gi odzema zivotite po potreba.. Toa ne e tradicija veke sto go pravat Japoncite nego BOLEN UM..

epa deka se bolen um zatoa ima najpoveke samoubistva kaj niv...zs kaj nas ne se samoubivaat tolku chesto....oni nemaat Bog..oni imaat samo tehnologija za razvivanje t.e. samo naukata e kaj niv...nemaat vo shot da veruvaaat i da imaat nadesh za zivot....

Peace

a ako si na dozivotna robija? bolje smrt nego cel zivot zatvor

ke ziveam za da izbegam. :poss:

samoubistvo ne opravduvam. zivotot e daden na lugeto od boga i treba da mu se raduvaat da go cenat i da uzivaat vo nego.

edinstveno svesno bi se ubil ako mu treba na dete moe organ nekoj za transplantacija ne daj boze i da ne moze da najde nikade. jas ke mu dadam,pa makar i da umram.

pa misalm deka imase i eden film vakov, ne znam kako se vikase, odamna go gledam,mislam dso denzel wasington deka bese...

eh sega toa e drugo...ovde veke se zhrtvuvash za neshto vredno..pr.chovechki zivot...ali muabetot e od nigde nikade od nezadovolstvo da si go trgnish pishtolot i aj u k*rac da fatish....toa jas ne go opravduvam...zs e PICH*ARSKI...neznam kako da gi narecham tie luge....

Peace

Abe ednostavno toa se luge koj sto neznaat da ja gledaat pozitivnata strana na rabotite.. Vecni pesimisti.. Vecno vo depresija sto obicno ne e opravdana.. Za tie luge PSIHOLOG.. Treba da se svati deka SE ama bas SE vo zivotov ima i svoja pozitivna strana i svoja vrednost vo optimizmot.. Optimist se krie vo sekoj od nas.. Treba samo da znaeme kade da go barame.. VO SRCETO.. Za sekoj problem ima resenie.. Zivotot VREDI mnooooogu poveke od sto mislime nie.. Toa ke go sfatime pokasno.. Seuste ne gledame taka na tie raboti.. A ja vo zivotov bi se zrtvuvala samo za majka mi.. ThugProphet od forumov, Uste nekolku luge i za Wannabemceez.. Potocno.. Vredi da se zrtvuvas samo za luge sto znaes deka vredat i napravile poveke za tebe odkolku sto ti si napravil sam za svojot zivot.. Znam deka sum malce off topic ama morav da go napisam ova..

Se Sho SE SAKA Se MOZI...Samo Treba DA SE SAKA ZA DA SE SAKA...ti teknuva?...pred nekoj den?.....

Peace

Znaes deka mi teknuva.. Mislam deka zabeguvame od temata poleka.. Aj back to the topic..

Da?.. Epa so ne se ubies ti? :tapp:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom