Самоубиство!

• Креатор на темата Креатор на темата еци^^^
  • Време на започнување Време на започнување
samoubistvo........pa glupo e da se samoubies.jas mislam deka ima resenie za se,i so to ako se samoubies nisto ne prajs.treba dva pati razmisluvajne. i nikoj nema fala da ti reci za to be,,,......taka ne e ?:pishtoldz :pishtoldz :pishtoldz

Sandra 432 напиша:
Zivotot e premnogu kratok za da si go odzemes.
Uzivaj vo zivotot i znaj deka sekogas ima nekoj sto te cuva:angel1::angel1::angel1::ojea::ojea::ojea:

Se soglasuvam so sandra i nema nikoj fala da ti reci za to.... :pishtoldz :pishtoldz :pishtoldz

Aceva напиша:
Постои само една единствена ситуација после која животот нема смисла, не сакам ни да помислувам на такво нешто, ниту да го изговорам ниту да го напишам...и дај Боже никој да не го надживее сопственото дете.

Да не ги повторувам зборовите на Ацева, но тоа е тоа. Во таков случај, друго решение, нема.

Цитат:
Напишано од Aceva
Постои само една единствена ситуација после која животот нема смисла, не сакам ни да помислувам на такво нешто, ниту да го изговорам ниту да го напишам...и дај Боже никој да не го надживее сопственото дете.

Ех. зар во таков случај да се самоубиеш? Знам дека е тешко, МНОГУ ТЕШКО, ама НЕ ПОСТОИ ПРИЧИНА КОЈА ТРЕБА ДА ТЕ ФРЛИ ВО ОЧАЈ, БЕЗНАДЕЖНОСТ, БЕЗСМИСЛА

Дури и да почине детето, Господ ти Е Некој од кого немаш помил и подрагоцен. Тој Е Најголемата Причина за Живот!

Gaia напиша:
во принцип не го оправдувам пошто тоа е бегање од проблемите, но има и толку срање животи што подобро би било да се завршат... тажно но вистинито. ставете се на местото на робовите во феудалното општество - само работеле ко стоки, не ги гледале своите блиски, биле малтретирани, а за плата не ни спомнувам, ги хранеле колку да преживеат.... да имав таков живот одма би се убила.

Во феудалното општество немало робови, туку зависни селани.

[едитирано од модератор]...toj so misli da se samoubie za lecenje e ..nikogas ne treba da pomislite da go naprajte to nesto....btw..jas tri pati probaf so red i ete postojano mi se kini jazeto :)

Za se ima resenie.Ne veruvam deka ima problem poradi koj nekoj bi se samoubil.Pa moze da se najde resenie,da ti pomognat rodnini,prijateli i sl.

Крстителот напиша:
Цитат:
Напишано од Aceva

Ех. зар во таков случај да се самоубиеш? Знам дека е тешко, МНОГУ ТЕШКО, ама НЕ ПОСТОИ ПРИЧИНА КОЈА ТРЕБА ДА ТЕ ФРЛИ ВО ОЧАЈ, БЕЗНАДЕЖНОСТ, БЕЗСМИСЛА

Дури и да почине детето, Господ ти Е Некој од кого немаш помил и подрагоцен. Тој Е Најголемата Причина за Живот!

Mnogu verski fanatizam ne e na arno.

deka e glupo glupo e ama deka e interesno da vidis so posle smrta interesno e :)

Крстителот напиша:
Цитат:
Напишано од Aceva

Сигурно, така е! Но убеди да те видам некого кому децата му се баш се на овој свет и најголемата причина за наоѓање смисла во животот, дека треба да продолжи и натамау да живее после таква случка. Точно дека не е баш христијански одземање на сопствениот живот поради ниедна причина, но...ај размисли, тргни прво од себе ако си родител на место. Ако својот живот си го посветил само на бога, тогаш и не заслужуваш да бидеш родител. Вакво вртење во круг може да има во недоглед. Секој сам, според емоциите, верувањето, системот на вредности и карактерот си одлучува што ќе прави со својот живот во повеќето ситуации кои доаѓаат или можат да дојдат.

Pat.

Sekoj od nas ima svoj pat,nacin na spravuvanje so nestata...
Koga ne mozes da izdrzis veke,ili ne naogjas zadovolstvo vo toa da prodolzis da zivees,da go zavrsis svojot sopstven pat,i ne e najlosoto resenie....
Samo mora da se izmisli dobro,nema vtorpat..

nemame pravo da si go odzememe nasiot zivot samo gospod ima pravo da ni go odzeme i mislam deka najloso zla e da se pravi samoubistvo

Кукавичлук е тоа.
Подвид. Човек не си одзема живот, паѓа, станува и силовито продолжува, колку и да боли.

E arno de se samoubil i ???????
Sekoj si reshava za svojot zivot a i polno e so bolni mozoci

WTF?! Gospod e nisto. Fikcija. Prazna, besmislena prikazna koja covekot koj ima potreba da se pokoruva na nekogo bez prestan si ja povtoruva... Ako dozvolis "Gospod" da ti bide pricina za zivot, namesto ti samiot, povazen duri i od tvoeto potomstvo, togas se osuduvas na ziveenje za nekoj drug. Duri i samoubistvoto e podobro od toa.

Sith

Garfield напиша:
Кукавичлук е тоа.
Подвид. Човек не си одзема живот, паѓа, станува и силовито продолжува, колку и да боли.

i jas imam isto mislenje so tebe:wink: sto i da e stegaj zubi i idi dalje a ne najlesno kje si se oslobodam od se:lud: :nenene:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom