Видете вака млад господине...
За вакви сериозни работи (доколку си слабо информиран) да даваш совети, е сосема неодговорно.
Типстеров праша кој е најбезболниот начин. Ти како од пушка му го препорача бесењето. Па уште почна да го опишуваш. Ти си пробал да се обесиш?
Како прво воопшто не е безболно. Обесените многу често се случувало да се гушат со часови. Обесениот треба навистина да е тежок, за да му се скрши вратниот пршлен и брзо да умре. Имало случаи кога поради долго седење во затворски услови, осудениците на смрт (со бесење) биле премногу ослабнати и едноставно не умирале, само се мачеле на бесилката. При таков еден случај (мислам дека стануваше збор за некој воен злосторник), џелатот кога видел што се случува, се фрлил врз обесеникот и го зграпчил, па виснале заедно и со така зголемена маса, веднаш му се скршил вратниот пршлен, па не се мачел. Мене типстеров не ми личи како некој што изел многу фурни леб, така да неговата претпоставена маса не гарантира лесна смрт.
Има многу едноставен и најбитно ептен лесен начин, ама не сум јас тој кој дава такви совети (дури ни на шега), поради увидот кој сметам дека го имам во врска со темава.