Самоубиство!

• Креатор на темата Креатор на темата еци^^^
  • Време на започнување Време на започнување
aiii, teska tema...da se samoubije covek treba da ima golemi problemi, t.e pricini. Jas licno nikogas ne bi napravil takvo nesto, zasto sekogas bi se soocil i so najgolemiot problem. Izgleda se samoubivaat koga ke vidat deka nesto stvarno ne e vo red, koga imaat nekoj golem problem a ne se spremni da se soocat so toa, se plasat i potoa doagja do samoubistva, itn...

Mislam deka nisto sto moze da se desi makar i najlosta stvar nisto ne e vredno za nekoj da si go odzemi zivotot.Zivotot e nesto najsveto so Gospod go podaril.Ne stavil na najtezok ispit ponekogas da ziveeme bez ona koe ni e najpotrebno.Se sto se slu4uva e test koj terba da go polozime i spored toa da ja izgradime pravilno svojata li4nost , svoeto ego.Ponekogas da izgubime ponekogas da pobedime , no nikogas da ne se otkzime.Fakti4ki so samoubistvoto se otkazuvas a voedno mu dokazuvas na celiot svet kolku ne vredis i kolku nemas kvaliteti vo tebe koi treba nekoj da gi po4ituva i ceni.

Spored mene nitu edna li4nost koj pravilno go gradi svoeto ego so tekot na vremeto ne bi izvrsila samoubistvo.Taa li4nost morala da ima psihicki problemi , no i togas ne bi go opravdala toj 4in, najsurov 4in.

Bidi dovolno hrabar za da gi za4uvas prijatelite za da gi imas i togas koga najmnogu ke ti trebat da ti dadat mala podrska za da mozis da prodolzis napred.

Probaj so tekot na vremeto da razmisluvas i da se sprotistavuvas na potsvesta samo toa ke te spasi.

Самоубиство?
Сум размилувал за тоа, сум го поставил и како опција и кога било најтешко. Ама сваќаш дека да се убиеш сам е усвари да не пробаш да рризикуваш да те убие некој или да умреш од друга причина. За сите оние што планираат нешто вакво: од понижување не се умира, да можеш да живееш без него/неа, самотија убива ама тоа е менлив статус, да тежок и суров е животов(ама у тоа е панкот)... и ако ти се умира толку многу дај прробај прво да пролепшаш неколку судбини па види после како што.

Spored mene nitu edna li4nost koj pravilno go gradi svoeto ego so tekot na vremeto ne bi izvrsila samoubistvo.Taa li4nost morala da ima psihicki problemi , no i togas ne bi go opravdala toj 4in
Pra6aj ja taa li4nost k0|ku i` e gaj|e dali ti ja opravduva6 ili ne.

Се согласувам дека животов е зезната работа. Знае да биде гаден, повеќе или помалку, порано или подоцна. Секој од нас има свои подеми и падови, тешко дека некој прошол туку така, по пат послан ружини латици. Колку побрзо се прифати тоа, толку подобро. Најлесно е да дигнеш раце уште на првата пречка, за борба треба малку повеќе. Воља, за почеток. Е не им` трае на сите исто, на жалост.

А на човек кој е во состојба да крене рака на себеси и да посегне по сопствениот живот... Никој, ама никој, го нема тоа право да му суди, да (не) го оправдува, да го нарекува лабилен, нестабилен или ненормален. Во тој случај, колку што е самоубистото најкукавичкиот чин, толку е и најхрабриот. Во едно.
Постојат бе луѓе кои едноставно не се способни за таков вид компромис.

Само неколку клика до самоубиство

Потребни се само “две кликнувања” за денешните тинејџери да дојдат до детални информации на интернет за извршување самоубиство, предупредуваат докторите. Доволно е да го употребат копчето “I’m Feeling Unlucky”.

Луѓето кои на интернет бараат податоци за самоубиство, поправо ќе наидат на сајтови кои го поддржуваат одземањето на сопствениот живот, отколку на интернет страни кои нудат помош во такви ситуации. Ова го забележале истражувачите од универзитетите во Бристол, Оксфорд и Манчестер.

Најнапред во полето за пребарување испишале 12 прости термини поврзани со самоубиството а потоа ги анализирале првите 10 сајтови од секое пребарување посебно. Утврдиле дека сите три веб сајтови кои најчесто се појавувале на листата со резултати, го поттикнувале актот на самоубивање.

Една петина му биле посветени на самоубиството а една десетина биле страни на кои биле објавени факти или шеги на оваа тема. 13% биле фокусирани на превентивата од самоубиство а само 12% активно се залагале за одвлекување на посетителите од таквата помисла.

”Оваа студија покажува дека е многу лесно да се пронајдат детални технички информации за методите на самоубиство. Длабоко сме загрижени од можното влијание на интернетот врз стапката на извршени самоубиства. Овие сајтови заработуваат на ранливите и осамени луѓе”, велат авторите на студијата.

извор

Откако го прочитав текстов напишав во гугл how to kill myself? па i`m feeling lucky и наидов на уште некој кој се чуствува лаки:pos:
замислете некој на кајганава да побара помош за извршување самоубиство...:tv:
инаку не знам шо напрајл овај шо барат помош на форумов... судејќи по она офлајн под имено...нишо чудно да се фрлил од негде...
:baeh:

како да се самоубијам ?:nesum:

Али стварно не пробувајте да ме запрете ...кажете само нашин кој е најмалку болен...

Догледање , суров свету !!

Али стварно не пробувајте да ме запрете ...кажете само нашин кој е најмалку болен...

па видете вака млад господине...
земете едно јаже со должина од одприлика 3 метри и 44 сантиметри и едниот крај врзете го на најблиското дрво со гранка која што е поставена на дрвото под агол од 80 до 90 степени (гранката треба да има добра цврстина) а со другиот крај направете јазол како за вратоврска и поставете го околу вашшиот врат...
претходно под дрвото треба да имате донесено едно столче или трупче или што ќе ви се најде при рака па при врзувањето на јажето околу вратот треба да сте качени на него а откако добро ќе се врзете столчето повеќе нема да ви треба...:vozbud:
поздрави и пријатни самоубивачки моменти со ноќната програма на (одбери си радио станица која најмногу ја сакаш) радио:salut:

нема потреба да се матретираш да се самоубиваш,потпиши договор да не одговарам и ако имаш нешто некој динар да ми оставиш јас ќе те убијам:pos::pos::pos::pos2:

Оф леле.... шо не ќе прочитам. Па типот уште и прашва дали да голтнел шампон или сапун :nesvest:

Леле па на 5тата страна...

plz help me
im at the point of killing myself
im only 13 and my life is driving me crazy
i think i should end it.

Се надевам дека е мајтап. Мислам...аман бе!

глупости направиле 13 години ќе се самоубиваат,младиве немаат памет тоа е.компјутерска генерација.што очекуваме друго?

па видете вака млад господине...
земете едно јаже со должина од одприлика 3 метри и 44 сантиметри и едниот крај врзете го на најблиското дрво со гранка која што е поставена на дрвото под агол од 80 до 90 степени (гранката треба да има добра цврстина) а со другиот крај направете јазол како за вратоврска и поставете го околу вашшиот врат...
претходно под дрвото треба да имате донесено едно столче или трупче или што ќе ви се најде при рака па при врзувањето на јажето околу вратот треба да сте качени на него а откако добро ќе се врзете столчето повеќе нема да ви треба...:vozbud:
поздрави и пријатни самоубивачки моменти со ноќната програма на (одбери си радио станица која најмногу ја сакаш) радио:salut:

Видете вака млад господине...
За вакви сериозни работи (доколку си слабо информиран) да даваш совети, е сосема неодговорно.
Типстеров праша кој е најбезболниот начин. Ти како од пушка му го препорача бесењето. Па уште почна да го опишуваш. Ти си пробал да се обесиш?
Како прво воопшто не е безболно. Обесените многу често се случувало да се гушат со часови. Обесениот треба навистина да е тежок, за да му се скрши вратниот пршлен и брзо да умре. Имало случаи кога поради долго седење во затворски услови, осудениците на смрт (со бесење) биле премногу ослабнати и едноставно не умирале, само се мачеле на бесилката. При таков еден случај (мислам дека стануваше збор за некој воен злосторник), џелатот кога видел што се случува, се фрлил врз обесеникот и го зграпчил, па виснале заедно и со така зголемена маса, веднаш му се скршил вратниот пршлен, па не се мачел. Мене типстеров не ми личи како некој што изел многу фурни леб, така да неговата претпоставена маса не гарантира лесна смрт.
Има многу едноставен и најбитно ептен лесен начин, ама не сум јас тој кој дава такви совети (дури ни на шега), поради увидот кој сметам дека го имам во врска со темава.

За вакви сериозни работи (доколку си слабо информиран) да даваш совети, е сосема неодговорно.
Типстеров праша кој е најбезболниот начин. Ти како од пушка му го препорача бесењето. Па уште почна да го опишуваш. Ти си пробал да се обесиш?
Како прво воопшто не е безболно. Обесените многу често се случувало да се гушат со часови. Обесениот треба навистина да е тежок, за да му се скрши вратниот пршлен и брзо да умре. Имало случаи кога поради долго седење во затворски услови, осудениците на смрт (со бесење) биле премногу ослабнати и едноставно не умирале, само се мачеле на бесилката. При таков еден случај (мислам дека стануваше збор за некој воен злосторник), џелатот кога видел што се случува, се фрлил врз обесеникот и го зграпчил, па виснале заедно и со така зголемена маса, веднаш му се скршил вратниот пршлен, па не се мачел. Мене типстеров не ми личи како некој што изел многу фурни леб, така да неговата претпоставена маса не гарантира лесна смрт.
Има многу едноставен и најбитно ептен лесен начин, ама не сум јас тој кој дава такви совети (дури ни на шега), поради увидот кој сметам дека го имам во врска со темава.
ти ова сериозно ми даваш замерки...???

Ногу пати сум размислувал на тема САМОУБИСТВО, и во најтешките моменти сум сакал да го извршам тоа но едноставно подсвеста не ми дава незнам зш... Сум размислувал како тоа ќе бите најбезболно,, Но кога ќе се сетам на моите родители и моите другари-ки едноставно душава не ми дава..

Иначе за сите тие шо сакат да се самоубијат, нека си купат болјер од постарите модели.. Така да коо ќе флезат да се бајнат нека го оклучат и струјата автоматски ќе ги отепа :) Или пак нека застанат боси на плочки и нека земат 2 ќерфии ( клинци ) и нека ги стават у штеко..

П.С: ОПАСНОО ПО ЖИВОТ!!!

Imas pravo treba da go posovetuvam Agora/NEBO666 , da jade poveke , epten e slabicok , neli ? :pos2:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom