Самоубиство!

• Креатор на темата Креатор на темата еци^^^
  • Време на започнување Време на започнување
не сум имала такво искуство за да знам како точно би рекла... сепак верувам дека ќе се сложиш со мене дека тоа не е ок! сепак поубаво е кога се живее(со исклучок на оние на кој животот им е пропаст)...
hmm... a na tie na koj zivotot im e propast??? di kako drugarka,sestra,drn drn ke im reces utepaj se be ne vredi da zivees ili ke mu pomognes,ke mo dades nadez,podrska i ke mu pokazes so site sili deka ima zasto da zivee????
ti ne treba da reces poubavo e da se zivee na onie kna koj se im e vo red tuku na onie koj baraat pomos:laneke

А ти не рипај и не се пали ко млад мајмун, се што е спротивно од твоето мислење не значи дека е погрешно.:wink:

ne se palam ko mal majmun ... neka bide i sprotivno od moeto mislenje , ali barem neka bide logicno !!! rekov gore deka ima i luge sto moze seriozno da se navredat !!!

Сето тоа ми е многу јасно бидејки и тоа фсушност и ми е струката! но не зборуваме за таков вид на проблеми! тоа е навистина тешко ДА!
Во ред, многу страни има назад, не верувам дека си читала и претходно, но... муабетот ми беше дека самоубиството треба да се оправда. Деца што се убиваат на 15 години за дечко, дури и тоа за мене е сосема нормално. Бидејќи не се сложувам со оние муабети, “чекај да пораснеш па да видиш што се вистински проблеми“. Проблемите на тинејџерите се сосема реални и тешки. Периодот низ кој поминуваат е многу стресен и сосема е логично да се убијат ако се со послаб карактер. Но, да не одам толку далеку.
Ashley напиша:
Зошто да неможе да се смее и да не доживее убави работи?
Сите ние кои неможеме одредени работи да ги правиме или да си дозволиме да ги направиме, задоволството го тражиме во нешто друго. Среќата може да се најде и во најситните нешта, најбитно е човекот да знае да биде среќен(многумина што ништо не им фали, па незнаат).
Кои се тие нешта? Што на пример ќе израдува некој во инвалидска количка кој знае дека здравствена положба никогаш нема да му се подобри?
LoveGirl4-ever напиша:
Едноставно кажано не сме ние тие кои одлучуваме до кога треба да живееме,немаме право на тоа...
А кој има право, Господ? Пак за Господ ќе мелеме? Девојче, само ти имаш право да правиш со себе што сакаш, се друго е против законско исто така. Заеби го Господ, немој коа ќе умреш некој да рече, е извини Господ не постои, исто како Дедо Мраз, па да си речеш, будала бев што потрошив толку време на него. Фак д илужнс, старт ливинг.
п.с. И како тоа на 15 години ти е струка? и што тоа ти е струка?

Кои се тие нешта? Што на пример ќе израдува некој во инвалидска количка кој знае дека здравствена положба никогаш нема да му се подобри?
Пример јас да сум таа, би ме радувало секое кафе што го пијам наутро, зашто можам да го пијам-жива сум. Би била исполнета што сум со луѓе што ги сакам и ме сакат без разлика на се. Среќна ако имам брат или сестра, се што ќе се случи убаво нејзе/нему би ми било додатна среќа. Да можам внуче да имам, да го гледам, играм со него или друго(зависи во каква состојба би била)...
Во врска со кариера зависи на кого како му се можностите, а и кога би немала сигурно би нашла некоја занимација, дали ќе читам книги или ќе играм игри на интернет не е битно(сигурно ќе најдам нешто, било што, што ќе ме прави среќна)... јас така мислам и верувам дека секој треба да има воља за живот кога веќе живее. На самоубиство не би помислила во такви случаи...
Едино нешто што би можело да го сватам е некој што има огромни болки, што нема шанси да се оправи а незнае уште колку му останува можеби малку можеби многу... за такво нешто поубаво е да се умре него да се живее со мачење во болки...

Во ред, многу страни има назад, не верувам дека си читала и претходно, но... муабетот ми беше дека самоубиството треба да се оправда. Деца што се убиваат на 15 години за дечко, дури и тоа за мене е сосема нормално. Бидејќи не се сложувам со оние муабети, “чекај да пораснеш па да видиш што се вистински проблеми“. Проблемите на тинејџерите се сосема реални и тешки. Периодот низ кој поминуваат е многу стресен и сосема е логично да се убијат ако се со послаб карактер. Но, да не одам толку далеку.

А кој има право, Господ? Пак за Господ ќе мелеме? Девојче, само ти имаш право да правиш со себе што сакаш, се друго е против законско исто така. Заеби го Господ, немој коа ќе умреш некој да рече, е извини Господ не постои, исто како Дедо Мраз, па да си речеш, будала бев што потрошив толку време на него. Фак д илужнс, старт ливинг.
п.с. И како тоа на 15 години ти е струка? и што тоа ти е струка?
Mojata struka e medicinata pa taka polesno gi svakam licnostite kako sto se na pr: ber noga, celosno paralizirani, ili pak so ostetuvanje na mozokot. Tocno e toa deka nekoj se ubivaat na 15 god poradi problemi vo ljubovta, nekogas problemite na tinejdzerite se pogolemi otkolku onie na povozrasnite.No sepak ne e toa resenieto da si go odzemes zivotot toa spored mene.Iako doslo vejke do toa da nemas drug izlez pa da mislis na samoubistvo,togas pomisli deka na nekomu koj navistina te saka,nekomu na komu navistina mu znacis...A na onie na koi zivotot im e propast ne treba da se otkazuvaat tuku naprotiv da se borat za toa da ne bide taka i vo idnina i da pronajdat nesto koe ke im bide motivacija za zivot a ne na prvata prepreka da se otkazat...

hmm... a na tie na koj zivotot im e propast??? di kako drugarka,sestra,drn drn ke im reces utepaj se be ne vredi da zivees ili ke mu pomognes,ke mo dades nadez,podrska i ke mu pokazes so site sili deka ima zasto da zivee????
ti ne treba da reces poubavo e da se zivee na onie kna koj se im e vo red tuku na onie koj baraat pomos:laneke
Se razbira deka ke mu dadam podrska i ke se obidam da go motiviram da mu pomognam da go izmeni toa sto misli deka ne treba da e taka vo negoviot zivot....Zivotot e ubav za site no nekoi za zal ne mislat taka...

Животот е тркало. Значи се движи, продолжува понатаму иако понекогаш имаме чувство дека за нас времето застанало. Во самоубиството гледаме излез, барем една можна опција, кога сме долу и кога мислиоме дека ништо повеќе нема да биди добро. Не сакам
да се најдам во позиција кога барем би размислил за самоубиство.

Животот е тркало. Значи се движи, продолжува понатаму иако понекогаш имаме чувство дека за нас времето застанало. Во самоубиството гледаме излез, барем една можна опција, кога сме долу и кога мислиоме дека ништо повеќе нема да биди добро. Не сакам
да се најдам во позиција кога барем би размислил за самоубиство.

I nema da se najdes ako svesno razmisluvas:):helou:

Samoubistvo: Akt so koj akterot stava kraj na svojot zivot, potisnat od problemite i depresijata, taka sto ima pogresna pretsava za svetot sto go opkruzuva, mislejkji deka se sto pravi e pogresno, nemozejkji da najde nacin da se spravi so problemite, posegnuvajkji po svojot zivot, mislejkji deka taka ke gi resi problemite. WRONG! Koga nekoj se otkazuva od svojot zivot zaradi problemite, za mene e (IZVINETE NA IZRAZ) picka vo zivotot. Se dodeka edna individua potkleknuva i bega od problemite, ne e covek, vo najmala raka ne mozam zamislam kako uspeal da se narece sam sebesi covek. Ne go opravduvam samoubistvoto.

Samoubistvo: Akt so koj akterot stava kraj na svojot zivot, potisnat od problemite i depresijata, taka sto ima pogresna pretsava za svetot sto go opkruzuva, mislejkji deka se sto pravi e pogresno, nemozejkji da najde nacin da se spravi so problemite, posegnuvajkji po svojot zivot, mislejkji deka taka ke gi resi problemite. WRONG! Koga nekoj se otkazuva od svojot zivot zaradi problemite, za mene e (IZVINETE NA IZRAZ) picka vo zivotot. Se dodeka edna individua potkleknuva i bega od problemite, ne e covek, vo najmala raka ne mozam zamislam kako uspeal da se narece sam sebesi covek. Ne go opravduvam samoubistvoto.

picka , peder , kukavica .... pak ke kazam deka procitav 100000 vakvi postovi , sve edni isti idiotski mislenja , isto kako eden covek da pravi copy-paste na eden ist post celo vreme ... znaci stvarno e cudo kolku samo nemate mozok ... stvarno ne mi e jasno kako mozete taka da zborite ... ali ke te prasam i tebe ... so ke kazes za nekoj drugar tvoj ako se samoubie ... "vidi go coekov , se samooubi kako picka nekoja" TAKA ?????????????? luge daj mislete malce poopshirno i porealno bre , probajte da se staite u tugja koza na nekoj sto ima problemi , pa da vidite kako e ... preku glava mi e od vakvi postovi ... i pa ke kazam deka moze nekoj seriozno da se navredi so ova !

Кортни Лав рече дека Курт Кобејн бил пичка оти ја оставил сама со детето...ако си решил да се самоубиеш ке најдеш милион причини и ќе го направиш тоа.Со тоа се претвораш во обична флека на земјата.Проблем за тие кои те сакаат.Ова можеби не важи за 0,5 од случаите,затоа не ми се фаќајте за нив.И друже Fallen angel....добра е бе....сваќаме дека ова е емотивна тема,ама цензурата е смрдена работа.Самоубиството,на крај краева е обичен каприц према животот.Ама да не размислуваме комуњарски....секој со своите проблеми и солуции.

Кортни Лав рече дека Курт Кобејн бил пичка оти ја оставил сама со детето...ако си решил да се самоубиеш ке најдеш милион причини и ќе го направиш тоа.Со тоа се претвораш во обична флека на земјата.Проблем за тие кои те сакаат.Ова можеби не важи за 0,5 од случаите,затоа не ми се фаќајте за нив.И друже Fallen angel....добра е бе....сваќаме дека ова е емотивна тема,ама цензурата е смрдена работа.Самоубиството,на крај краева е обичен каприц према животот.Ама да не размислуваме комуњарски....секој со своите проблеми и солуции.

abe peer ... aj kazi samo bi reagiral , ako sakas da se ubies i nekoj u oci da ti kaze deka si picka ? ... samo sakam da kazam deka ne e u red taka da se zbori

Bog ni dal zivot za da ziveeme samoubistvoto e grev bidejki od Bog dadenoto go otfrlame
i vo komitsko vreme mnogu komiti i vojvodi se samoubile u teski situacii a uste poveke se ispoubile megusebe za da ne go otfrlat svojot zivot koj im e daden od BOG

abe peer ... aj kazi samo bi reagiral , ako sakas da se ubies i nekoj u oci da ti kaze deka si picka ? ... samo sakam da kazam deka ne e u red taka da se zbori

Друже батали тривијалитети глеај факти.Не збориме за тоа кој како ја сваќа реалноста,туку која е реалноста.Нема што некој да се навреди од тоа сурово е и нечовечно некој така да постапи,а и јас не зборев у тој контекст па незнам од каде влечеш заклучоци.

Се што се подразбира под поимот живот е свето.Се што е живо мора да го исполни циклусот на раѓање,трчање по патеката(или лазење или тркалање у количка) и умирање.Никој нема право своеволно и еднострано да го прекине тој циклус.не велам дека е кукавички.Повеке би било....глумење Господ.

Хех

Друже батали тривијалитети глеај факти.Не збориме за тоа кој како ја сваќа реалноста,туку која е реалноста.Нема што некој да се навреди од тоа сурово е и нечовечно некој така да постапи,а и јас не зборев у тој контекст па незнам од каде влечеш заклучоци.

Се што се подразбира под поимот живот е свето.Се што е живо мора да го исполни циклусот на раѓање,трчање по патеката(или лазење или тркалање у количка) и умирање.Никој нема право своеволно и еднострано да го прекине тој циклус.не велам дека е кукавички.Повеке би било....глумење Господ.

Хех

epa koja e realnosta kazi mi ... citaj gi postovite gore ... luge pisuvaat idiotski raboti , kao demek "ej ja nikad ne bi se samoubil , toa e pederska rabota , uvek treba da se ima volja za zivot" ... so e poentata na ova ... go pisuvaat luge sto uopste nemale problem u zivotot i neznaat kako e , duri ne ni razmisluvaat pred da napisat nesto ...
a za toa deka sve pod poimot zivot e sveto ... nema vrska !!! nemora da znaci ako covek se rodil , deka mora po sekoja cena da go izivee zivotot do kraj ... sto ako nema sila , sto ako ednostavno ne saka , sto ako izgubil volja ... ?? onda so da pravi ... treba na sila da zivee nekoj mizeren zivot ???

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom