Самоубиство!

• Креатор на темата Креатор на темата еци^^^
  • Време на започнување Време на започнување
serpico dali bile nakokani ili ne nikoj od nas nema takvi soznanija a i ne bi rekol deka covek pod dejstvo na droga ( cocaine ) e sposoben da napravi nesto
vtoro . go spomenav zborot hrabri mislejki se deka tie samoubijci so izduvani mozoci se hrabri za svojot narod za vladetelite na nivniot pravec koj samoubistvoto i zrtvuvanjeto za sebe im go poreknuvaat so vecniot zivot vo rajot deka tie napravile dobro delo so toa i deka ke bidat i dobro nagradeni od strana na gospod

SCORPIO__20 напиша:
isprani ili neisprani mozoci.. luge so psihicka rastroenost se odlucile na takov cekor bili hrabri i do den denes ke se zborat...
tie nivni samoubistva i odzemanje na zivotote uste na mn.iljadi nevini luge ostavile fatalna crna tocka na ovoj svet
kakvo e toa samoubistvo
Црно. Тревата е зелена. А Кајганата портокалова.

Ако оправдуваш самоубиство од идеологија, а тоа повлекува луѓе кои страдаат поради твојата идеолошка определеност, пак ќе ти речам.... НЕ СЕ СОГЛАСУВАМ!

SCORPIO__20 напиша:
serpico dali bile nakokani ili ne nikoj od nas nema takvi soznanija a i ne bi rekol deka covek pod dejstvo na droga ( cocaine ) e sposoben da napravi nesto
Јас имам. Сум се дрогирал и сум сакал да ја нападнам Андора со проектили од типот ваздух-ваздух. Едвај ме спречија. А бев толку блиску.

SCORPIO__20 напиша:
go spomenav zborot hrabri mislejki se deka tie samoubijci so izduvani mozoci se hrabri za svojot narod za vladetelite na nivniot pravec koj samoubistvoto i zrtvuvanjeto za sebe im go poreknuvaat so vecniot zivot vo rajot deka tie napravile dobro delo so toa i deka ke bidat i dobro nagradeni od strana na gospod
Не се храбри, пички се. И тие другите се пички. И тие убиваат невини, али да не одиме премногу оф топик, зборуваме за актот на носење у пичку матер на себеси и уште 3-4 000 непознати другарчиња со древниот ритуал Лет Лет Бум.

Награда од рајот? Да не навлегувам во идеологија. За храбри не се. Дали ги оправдуваш - и тоа незнам, а незнам ни сам дали знаеш.

Само знам дека за 70 девици, ламборџини дијабло и вечен живот сепак не би се жртвувал себеси и уште куп невини луѓе овдека. И сам не би се жртвувал бе. Ќе си ги заслужам на поинаков начин. Бар 70-те девици :)

Едит: Кога подобро ќе размислам, ма какви 70 девици бре....Ако сум ептен ептен добар, ќе си добијам 7 професионалки!:vozbud:

Оувер енд Аут.

ne go opravduvam aktot samoubistvo toa go napisav vo prviot post na temava tuku sakav da go dolovam momentot za kakvi se ne raboti se pravat tie samobuistva ideologija izduvani mozoci i psihicki rastroeni luge..
toa sakav da ti go klasificiram samoubistvoto vo razlicni pojavi inaku potpolno se soglasuvam so tebe

SCORPIO__20 напиша:
ne go opravduvam aktot samoubistvo toa go napisav vo prviot post na temava tuku sakav da go dolovam momentot za kakvi se ne raboti se pravat tie samobuistva ideologija izduvani mozoci i psihicki rastroeni luge..
toa sakav da ti go klasificiram samoubistvoto vo razlicni pojavi inaku potpolno se soglasuvam so tebe

Сега мирно ќе спијам :)

p.s. Не само шо го класифицираше, туку го етикетираше ( оправда?! ).
Тука беше куршлузот.

ke te pokopkam za usthe nesto :) isusovoto stradanie eden vid na zrtveno jagne i na nekoj na4in osuduvajki se na samoubistvo zrtvuvajki se sebesi :) za da go iskupi i spasi svetot do svojte grevovi..

to be continued ...

Знам дека е малку глупо но морам да го пишам.
Едно девојче сакаше да се отруе со апчиња (B-kompleks) зашто и раскина дечото :lud:

Зошто не и предложи нешто појако?

Ц-витамин на пример?

СтрРашно :)

Пред да биде просветлена Кајгана:)си имав многу добар пост на оваа тема,ама бидејќи отиде во неврат,еве пак:star:

Не го оправдувам самоубиството во никој случај.Кои сме ние да си го одземеме животот кога некој ни го дал да го живееме,да ги совладуваме пречките што ни ги поставува,да уживаме и во среќа и во несреќа.Само слабаците се осмелуваат да го направат тоа,зошто не знаат да ја живеат уметноста наречена секојдневие.На никој не му е розов видикот,никој не може да се пофали дека ниеднаш не почувствувал болка,разочараност,голема загуба.
Страшно е тоа што голем број од денешнава младина го наоѓа решението токму во одземањето на сопствениот живот.Тоа се себични луѓе,кои мислат само за себе,а не размислуваат за последиците кои потоа си доаѓаат сами по себе.Да,со тоа што ќе си го скратат животот тие повеќе не чувствуваат болка,но што е со нивното семејство,нивните најблиски...тие цел живот ќе го носат нивниот крст.Не чувствуваат ништо под 2 метра влажна почва,но што со чувствата на оние што те сакале,и сеуште ќе те сакаат?
Се може да се преброди во овој краток век,ова го кажувам од искуство.Наместо во болната психа која манипулира со нашата свест,признајте дека ви треба помош,кој може се сам да постигне на светов?Не е срам да признаеш дека имаш проблем,срам е од него да излезеш како кукавица.

Anubis напиша:
Знам дека е малку глупо но морам да го пишам.
Едно девојче сакаше да се отруе со апчиња (B-kompleks) зашто и раскина дечото :lud:
Со Б-комплекс таблети мало сутра ќе се отруела:tapp:

Инаку конкретно за темава...Не го оправдувам самоубиството, но не можам ниту да ги осудам луѓето кои го направиле или размислуваат за истото.
Нагонот за преживување(или за одржување во живот) е најсилниот човечки нагон, па кога некој оди против него тогаш е во прашање чувство на апсолутен безизлез кај индивидуата.За да некој реши да си го одземе сопствениот живот, сигурно минува низ ангонија за која не гледа решение и крај(овде не зборам за луѓето со клиничка депресија и др. психички проблеми, затоа што кај нив суицидалноста е од поинаква природа).
Да повторам не го сметам самоубиството за излез,ниту го оправдувам,но не можам ни да ги судам или етикетирам тие луѓе како кукавици и сл., затоа што сметам дека не го разбираме очајот кој ги води до таков чин.

Samoubistvoto e slabost.. Ja ne pokazuvam slabost nikogas.. A i mrazam luge sto gi pokazuvaat istite.. Taka da.. SAMOUBISTVOTO E OUT.. Kolku i da si psihicki negativno nastroen.. Obidi si da se spravis so toa.. Ako nemas sila da se izboris.. Slabak si.. Ubij se pa da dokazes deka si slabak..

girlll напиша:
Samoubistvoto e slabost.. Ja ne pokazuvam slabost nikogas.. A i mrazam luge sto gi pokazuvaat istite.. Taka da.. SAMOUBISTVOTO E OUT.. Kolku i da si psihicki negativno nastroen.. Obidi si da se spravis so toa.. Ako nemas sila da se izboris.. Slabak si.. Ubij se pa da dokazes deka si slabak..
Колку што е слабост, толку е и храброст.

Нема секој г`з да си свирне куршум у слепоочница.

како што кажа еци-животот ни е најголем дар од господ...а ние имаме две можности-да го искористине максимално или да го уништиме за безвезни причини...

Da ama ako si svirnes kursum ke pokazes samo deka nemas sila da se boris poveke so sranjata sto ti sleduvaat.. I deka si picka..

girlll напиша:
Da ama ako si svirnes kursum ke pokazes samo deka nemas sila da se boris poveke so sranjata sto ti sleduvaat.. I deka si picka..

Sredi se malce so jazikot.
Ne mora da znachi toa.. a ti shto mislish zoshto vrvni agenti.. i ne tolku vrvni operativci nosat eden kurshum rezerva i cijanid? Sluchajno?
Pa se samoubivaat, i spasuvaat ushte iljadnici so toa shto nema da kazhat informacii.. ne generaliziraj.
Bozhe.

Samoubistvoto e mozebi najmisteriozniot problem povrzan so covekovata priroda i psihologija. Tretiran e i od religiska, i od naucna strana, i dosega seuste ne e daden celosen, pristoen, prifatliv odgovor. Dosta interesna analiza dava Herman Hese vo "Stepski volk"... veli deka samoubijci se tokmu onie koi na samoubistvo ne pomisluvaat pred da dojde onoj "krizen" period, t.e. site onie, "obicni" lugje, koi razmisluvaat plitko, i so samoto toa se skloni na brzopleto prezemanje fisicki aktivnosti [kaj niv rakata e pobrza od mozokot]. dodeka vistinskite "samoubijci" se onie "stepski volci".
Od druga strana, dosta dobra analiza ni dava i Alber Kami vo eden negov esej, posveten na samoubistvoto [go nemam citano, ama otprilika imam slusano za nego]. Vo nego, Kami se zanimava so filozofskata dimenzija na samoubistvoto: koja e negovata cel, pricina i smisla, psiholoskite aspekti, analiza na slucai od sekojdnevieto...
pa, toa e se sto vo momentov mi teknuva na ovaa tema.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom