Викторгг напиша:
Мене господ не ми плаќа сметки за струја. :pop:
Toчно, и во тоа е поентата. ТИ си ги плаќаш. Сите сметки. Плаќај ги до крај. Машки.
Зборувам за самоубиство предзвикано од моментална слабост, или психичка нестабилност. Не ми се познати лично убедувањата на камиказите, муџите, или сакатите. На комитите, да.... Али треба да правиме дистинкција.
За првите два вида знам дека се борат за нешто свето по нивниот систем на вреднување или под дрога; но и дека често - особено вторите земаат уште многу недолжни со себе. Никако не оправдувам.
За комитите... кога си на неколку секунди од смрт и решаваш тоа задоволство да не му го приуштиш на Мехмед, Мурат и Бекир, можеби е сватливо.
Реков дистинкција, затоа што и 300-те фајтери на Термопили на некој начин се самоубиле, али на најхеројски начин. И до крај се бореле за да живеат. Иако сигурна смрт ги чекала зад ридчето, храбро тргнале во борба за живот... конкретно-слобода. Верувале.
Како што ЈАС силно верувам дека нема нерешлив проблем од типот на скршен заб, прекин на врска, надминат лимит на интернет или расипана дигитална сателитска антена. Да одам подалеку, дури и при соочување со "неизлечиви" болести... Вољата за живот многу често ги одржувала луѓето да истраат. Ако не друго, барем со ведар дух за себе и оние околу себе да одат онаму од каде нема враќање.
Да не должам многу и да не се повторувам, ВРЕДИ да се живее.
Еве, нема да настапам библиски, а сепак во контекст на мојот муабет- за мене рајот е тука

Сакам да го почувствувам! И ќе го сторам тоа!
----------
Шта се тиче Шкорпије....
SCORPIO__20 напиша:
to4no deka spored religijata samoubistvoto e grev a ti ne si vernik i ne veruvash u gospod... kako togas ke gi iskupime svojte grevovi ?
so kupvanje igracki frlanje dolari od neboto... ili najtivko da stasame do smrta so nasheto samoubistvo ili kazi podobro sam sebe go ubijal

a kanteri i teroristi toa e drugo.. sekoj covek ima u sebe mal procent na krvnicko sustestvo
Ако не верува, немора да ги искупи на религиозниот начин. Јас верувам дека ќе најде начин, нели Викторгг?
За останатото.....???
Претходно напиша дека со самоубиството се искупуваме од гревовите - како побогу?! Таму горе? Јас имам малку поинтензивни чувства за оние околу мене. Ако некому сум згрешил, ќе го поправам тоа. Тука. И во овој живот. Којзнае, можда во наредниот кактус ќе бидам?
Mадиња момци. Нe e лесно. Ама во тоа е поентата :smir: