Салати

• Креатор на темата Креатор на темата The`bItCh
  • Време на започнување Време на започнување
Обожавам салати од зеленчук и секојдневно конзумирам. Сакам скоро секаква пред се шопска али и обични кратсавички, домати, морковче, марула, зелка, цвекло ...

А иначе понекогаш правам една салата со моја рецепта :) си ставам шунка, свежи краставички (може и кисели но тие јас тие не ги сакам), печурки, 2 варени јајца, мајонез и павлаки. Многу е освежителна и убава :pipi:

Шопска салата, марула салата, зелка салата... ммм

Овие шарениве ги сакам сите до една, особено ако имаат многу зелено во нив, сеедно што е. :) А оние чудана на база на мајонез или павлака... :tapp: Не можам да ги смислам. Преку лето особено.

еее ова за мене исто така е САЛАТАААА...ммммм обожавам овошни салати
fruit-salad-ck-521253-l.73224427_std.jpg

Морска салата
nekni bash praev edna lesna salata so morski shkampi, mi se dopaga i si ja praam stalno kao za ruchek recimo,

300 gr rakchinja(se varat malce vo solena voda i jas obavezno gi proprzuvam so malce sitno seckan kromid-epten malce i stavam dve lazici dehidrirani lebni troshki so crn biber dok se pri kraj...potoa, malce i sok od limon svez a pri kraj i obavezno bazilika malce)
150 grama niskomasna pavlaka

koa ke se oladi toa se se stava pavlakata ladna

bon apetit

epa toa:)

Шопска - класика, стандард, feat. ракија е секогаш партали и ми е фејворит!
А си мезам и салати од типот на пилешка, телешка, урнебес, туна салата, француска, мимоза :pos: итн...
Btw заборавив и овошни салати !

шопска дефинитивно...али ме мрзи да ја праам...:)

ТАРАТУР

Состојки

• 250 гр павлака или кисело млеко
  • 2-3 чешниња лук
  • 1 краставица
  • пола лажиче копар
  • малку сужено нане
  • сол
  • 2-3 лажици маслинов зејти
  • 2-3 лажици толчеви ореви

Краставицата ја рендаме на крупно ренде и ја цедиме(може и со раце).Ја мешаме со павлаката и ги додаваме сите состојки.Лукчето го толчиме и него го додаваме.На крај ги ставаме одозгора оревите.
files

obozavam salati ama najcesto svezi a od onie drugite ja sakam edna rozeva sto e so cveklo majonez krastavicki telesko meso i neznam so ima drugo.

Шопска регуларно, потоа оние пилешка, француска, кинеска и која било друга од цел свет што е.

:nenene: pet sest piperki peceni, eden sitno seckan patlidzan,dve vareni jajca rendani,sitno izdrobeno sirenje , lukce i kopar se prelivaat so vrelo maslo i rakijata lizgaaaa

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom