Салати

• Креатор на темата Креатор на темата The`bItCh
  • Време на започнување Време на започнување
Урда салата (дефинитивни ми е највкусна и најлесна за правење)

1 кг. урда од здравје Радово
една тегла кисели краставички или две свежи краставици
200-300 грама дробени ореви(по вкус)

краставиците се сецкат ситно на коцкички и се мешат со урдата и оревите и толку
Бон апетит

мајка ми правит една салата шо многу ја сакам..
со макарони, мајонез, сецкани кисели крастајчиња..и малце кашкавал
лудило

Пробав пред некое време (1-2 години) една салата се викаше Sweet and sour, многу ми се допадна. Се состоеше од домати, диња, многу мали парченца пилешко месо, краставица, и портокал. Беше со малце лимунов сок одозора и малце зејтин. Одамна ја немам направено. Инаку по дома јадеме салати по сезона освен оваа која ја пробавме и ја правам кога доаѓаат гости.

Нешто моментално ми е у мода зелка салата со краставици. :)

Шопска салата, и таратур ми се некако најомилени, а така поразновидни тука ја викаат Македонска салата или репрезентативна (сум приметл на други места некако поинаку ја нарекуваат), со домати, пиперки, краставици, патлиџани, маслинки, зелка, моркови, од се по малку. :toe:

лудило
Еј да и јас таа ја сакам,италијана се вика кај нас.Барем така ја имам сретнато.Само мислам дека има и плус салама

Еј да и јас таа ја сакам,италијана се вика кај нас.Барем така ја имам сретнато.Само мислам дека има и плус салама
Да Дагенце има и салама,а пробај и со кечап,преубо е!Инаку ко сме веќе кај салатите морам да кажам дека не можам да издржам поќе без шопска,доматите на зима имат вкус на компири а крастајчињата ко сунгери се!:(Сакам лето и сакам шопскааааааа!

француска салата
-250 гр. шунка
-250 гр.краставички
-100 гр. сирење
-100 гр.мелени ореви
-2 павлаки
-2 лажици мајонез
-магдонос (и не мора)

Мноооооогу е добра салатава:nesvest:

Руска салата.. ахх колку само ја сакам :pos:
Како би каснала сеа.. ммм м м м м м

француска салата
-250 гр. шунка
-250 гр.краставички
-100 гр. сирење
-100 гр.мелени ореви
-2 павлаки
-2 лажици мајонез
-магдонос (и не мора)

Мноооооогу е добра салатава:nesvest:

мх мх е сега ке видам дали имам се у фриз за да ја напраам
:):):) али без оревите не ми идат со мајонезов:):)

лудило
Леле колку ја сакам салатава.. Порано ептен многу ја праеше мајка ми.. И павлака мислам дека има или мене нешто ми прај таков вкус незнам.. Или друга е зашо мајонез неам осетено во оваа.. Како и да е не е битно.. Салата со макарони порано секад ја јадев ама коа ќе имавме гости најмногу.. За да не ми ја изеде друг па да нема за мене :pos2: :pos2: :pos2: :pos2: Се зезам де :pipi:
Иначе во последно време многу јадам салата со компири.. Кромид пројадов покрај таа салата се запустев :pos2: Ама многу е најубава.. Мислам дека сите знаете која е и као се прај ама ја пак ќе си повторам..
Компири, кромид, некои ставаат и кисели краставички ама ја не, и највисе ја сакам кога е место сол - вегета и мнооооогу оцет а малце зејтин.. Абе се давам во салатата :pipi:

Француска салата да онаа со краставица сирење, ораси, лук, павлака....мн е вкусна е

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom