Сакам да знам!

• Креатор на темата Креатор на темата blue ladybug
  • Време на започнување Време на започнување
Знае ли некој дали airbnb може да повлече пари од виса картица ако домакинот не пријави за штета која беше уште кога стасавме таму, али за жал не сликавме одма?
И дали кај нас, во мкд може да не гонат кривично
Ми бара 400 еур за пукнат лустер кој беше веќе таков

Дали некој го има купено апаратот за разладување на Ровус од топ шоп?

Дали некој го има купено апаратот за разладување на Ровус од топ шоп?
Не мора да имаш купено за да знаеш дека е смешки според големината и цената.
Има еден форумџија кој има купено ваков од shop.kajgana.com, нека сподели искуство :)

Za Ladenje samo klimatizer nikakvi drugi " igracki " za razladuvanje.
Додека климатизерот е неприкосновен, сепак, постојат и други начини за разладување како на пример Air Cooler-ите кои се особено корисни ако: немаш буџет за клима, немаш техничка можност за клима или ако планираш да разладуваш отворена тераса/простор.

Со овие уреди имаме опремено повеќе локали во Скопје, меѓу кои Mezzo Cafe, Knoxx Cafe, ресторан Де Гана, ресторан Маџо 2.0, еден погон за производство и тн. Тркни и увери се сам дали се „играчки“ :)

Додека климатизерот е неприкосновен, сепак, постојат и други начини за разладување како на пример Air Cooler-ите кои се особено корисни ако: немаш буџет за клима, немаш техничка можност за клима или ако планираш да разладуваш отворена тераса/простор.

Со овие уреди имаме опремено повеќе локали во Скопје, меѓу кои Mezzo Cafe, Knoxx Cafe, ресторан Де Гана, ресторан Маџо 2.0, еден погон за производство и тн. Тркни и увери се сам дали се „играчки“ :)

Mozebi pomagaat razladuvacite za razladuvanje tamu kade sto nema moznost za klimatizer no sepak klima si e klima taka da koj nema moznost za instaliranje na klimatizer neka kupi razladuvan
NO edno e sigurno za ladenje sepak broj 1 se klimite a za alternativa se razladuvacite ventilatorite i slicno

Како при давање отказ и преминување во друга фирма да не си го прекинам стажот?

Како при давање отказ и преминување во друга фирма да не си го прекинам стажот?
Па имаш отказен рок у старата фирма, пример месец дена, и ако ти завршува на 31.08.2022 во новата фирма нека те пријават од 01.09.2022 и нема да имаш прекин.

Дали и каде може да одам да се пожалам за тоа што 1 недела фирмата од која користам интернет не доаѓа да си го поправи дефектот на бандерата. Јавено, пријавено запишано но нигде ѓи нема, побарав да ми ѓи минусират деновите што немам интернет од цената која ја плајќам истото беше одбиено, има каде да се пожалиш или да доставиш поплака до некои надлежни институци или не?

Дали и каде може да одам да се пожалам за тоа што 1 недела фирмата од која користам интернет не доаѓа да си го поправи дефектот на бандерата. Јавено, пријавено запишано но нигде ѓи нема, побарав да ми ѓи минусират деновите што немам интернет од цената која ја плајќам истото беше одбиено, има каде да се пожалиш или да доставиш поплака до некои надлежни институци или не?
Дали имаш поднесено писмен приговор? Агенција за електронски комуникации е надлежно регулатроно тело https://aek.mk/ во приговорот наведни од кога немаш услуга и кога го имаш пријавено дефектот

АЕК другар ама прво треба да поднесеш писмен приговор до операторот.

Постои некоја државна (или приватна) институција каде може да се направи анализа на почва од земјоделски аспект (состав, содржина, нутриенти, итн)?

Постои некоја државна (или приватна) институција каде може да се направи анализа на почва од земјоделски аспект (состав, содржина, нутриенти, итн)?
Postoi.

Drzavna- Fakultet za zemjodelski nauki

Privatna - Biohem

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom