Сакам да знам!

• Креатор на темата Креатор на темата blue ladybug
  • Време на започнување Време на започнување
Слушни ја, заразна е Глупа е ама некако е заразно пеењето. Најверојатно од тикток искочи како хит, и брзо се прошири.
Ептен е заразна, да, ама баш ме интересираше поради што стана популарна, фала.

Да не отварам ТЕМА...
Одамна ја имам идејата, ама еве дојде како кец на 11,
тажна слика од национален Парк Шарпланина..
Се напраиле некој патишта, навали СТОКАТА со коли и остава КУПИШТА ЛУБЕНИЦИ...
Некој ќе каже НЕ СЕ ЛУБЕНИЦИТЕ ВИНОВНИ, ама јас во Лубениците го гледам ПРОБЛЕМОТ !!!
Па и во Скопје, затрупани сме од безвредни Лубеници, кој воопшто НЕ ТРЕБА ДА СЕ САДАТ , т.е. само мала количина па цената да биде голема, да има РЕЗОН некој.. Овака владее ИЗРЕКАТА ... Го Обра БОСТАНОТ,
транспортот е поскап од вредноста на Бостанот, а ТРОШОЦИТЕ на Комуналците кој треба да го ФРЛАТ ????.. Ги плаќаме сите ние за некој глупости и кеифои..
Се сеќавам еднаш на времето на ехЈу бевме во Дојран на викенд, еден другар Рибар не носеше со фиќото...Стоката од околните градови, Струмица и Штип, јадеше на плажа лубеници, а отпадот го ЗАКОПУВАШЕ во плажата... ама еден ден кога рекоа комуналците ОТКОПУВАЊЕ, кога почна да СМРДИ и КОРНЕ, па се разбега народ...
Значи и идеата ми е ЕКОЛОШКИ ДАНОК на кабасти продукти кој се проблем, ако треба и НЕКА се ДЕСЕТКУВА производството на Бостан, Зелка и слично.. па нека се едуцират земјоделците , УВЕЗУВАМЕ многу скапи земјоделски производи од странство а може кај нас да се произведат...

Каде би можел да огласам ваучер од ресторан за свадби и венчаници? Пробав со реклама 5, 2 месеци нема резултат.

Каде би можел да огласам ваучер од ресторан за свадби и венчаници? Пробав со реклама 5, 2 месеци нема резултат.
Веројатно нема резултати затоа што човек кога решава да прави свадба, ни на крај памет не му доаѓа да отвори реклама или пазар 3 и таму да бара некаков си ваучер за да пројде поевтино.

некој што се разбира во фотошоп?

Дали има начин да се дознае чив е одреден телефонски број (фиксен), без да креваш кога ти звони ?!
Во странство сум, незнам како е за роаминг со фиксен број, не сакам да ми наплаќаат.

Дали некој има користено плаќање кон странска фирма со дознака или акредитив? Може да ми каже процедура документи...

Дали некој има користено плаќање кон странска фирма со дознака или акредитив? Може да ми каже процедура документи...
Ќе треба да појдеш во твојата банка таму имаат формулари кои ќе треба да ги потполниш да ја однесеш про-фактурата да купиш девизи доколку средствата кои ги имаш на сметка се во денари

Не мора да иде таму, може од мејлот на својата фирма да испрати све што треба и они да платат.

Не се разбирам многу многу во мајсторски/домаќински работи, па кој знае нека ме посоветува :D

Ми капе од сифонот(?) што е под лавабото во вц. Едниот дел е сосема разјаден (како што се гледа на сликата). Претпоставувам дека можам да го сменам сам, прашањето ми е од каде да најдам таков дел, дали мора да биде ист, (иста големина, ист бренд), или универзални се? И дали морам да го менувам комплетно цел сифон или само тој дел конкретно?

Attachments

• viber_image_2022-08-17_10-51-13-674.jpg
    viber_image_2022-08-17_10-51-13-674.jpg
    148,4 KB · Прегледи: 28
Не се разбирам многу многу во мајсторски/домаќински работи, па кој знае нека ме посоветува :D

Ми капе од сифонот(?) што е под лавабото во вц. Едниот дел е сосема разјаден (како што се гледа на сликата). Претпоставувам дека можам да го сменам сам, прашањето ми е од каде да најдам таков дел, дали мора да биде ист, (иста големина, ист бренд), или универзални се? И дали морам да го менувам комплетно цел сифон или само тој дел конкретно?
Ne veruvam deka ke go najdes samo toj del sto ti e rasipan I pretpostavuvam deka ke treba da kupis komplet.
Ako insistiras da bide isto metalen, vidi vo Mega, a ako sakas poevtina varijanta, plasticni gi imas vo sekoja zelezara.
Delot sto odi na priklucok so lavaboto bi trebalo da e univerzalen, a delot sto odi na priklucok so kanalizacija se regulira so gumicata (bi trebalo da mozes da ja iskoristis I starata).
Obicen strafciger ti e dovolno za sam da zavrsis rabota za 5 min.

во било која продавница за железарија имаш пластични црева 150 денари купи си комплет и завршена работа само кога ќе го монтираш нека биде свиткано во Ѕ буквата за да се задржува вода во самото црево со тоа ке го оневозможиш мирисот од одводот

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom