Сакам да знам!

• Креатор на темата Креатор на темата blue ladybug
  • Време на започнување Време на започнување
Здраво, дали може да се провери преку име и презиме, ембг или на некој друг начин одредено лице има налог на https://e-pdd.ujp.gov.mk/ppf/home.seam .

Конкретно случајов е за татко ми, кој е човек пред пензија, и не се сеќаваме дали е направен налог пред 3-4 години и кој е меилот и лозинката. Доколку е направено само е пуштено првиот пат и токлу, за тоа сме 100% сигурни.

Потребата ни е околу вадење на сертификат за вакцинација. За мајка ми преку vakcinacija.mk издадивме преку "Најава преку Порталот за е-услуги", дали за татко ми би можеле да извадиме преку "Најава со Корисничко име". Фала однапред.

Како свежо возрасен човек, немам порано извадено трансакциска и дебитна картичка. Ми треба да извадам на Halk банка. Дали некој знае која е процедурата и колку се плака?

Како свежо возрасен човек, немам порано извадено трансакциска и дебитна картичка. Ми треба да извадам на Halk банка. Дали некој знае која е процедурата и колку се плака?
Не се плаќа.. Земи лк со тебе и оди во експозитура која ти е најблиску. Се пополнуваат неколку формулари и ќе ти стаса sms кога ќе биде готова картичката да си ја подигнеш.

poveke za onoj taticko sto si go ubi sinceto vo Aerodrom vcera,
sto bil po profesija i sto hobi imal (isto taka i za sinceto toa prasanje)

Имам звучник кој што се полни со DC 5V charger. Меѓутоа приклучокот (местото кај што се поврзува со полначот) не ми е океј. Не е до полначот, имам пробано и со друг полнач. Дали постои начин да се смени приклучокот или да го фрлам звучников во канта? Има и USB приклучок, ама не знам како да го поврзам со струја? Не ни знам дали е изводливо такво нешто :unsure:

Имам звучник кој што се полни со DC 5V charger. Меѓутоа приклучокот (местото кај што се поврзува со полначот) не ми е океј. Не е до полначот, имам пробано и со друг полнач. Дали постои начин да се смени приклучокот или да го фрлам звучников во канта? Има и USB приклучок, ама не знам како да го поврзам со струја? Не ни знам дали е изводливо такво нешто :unsure:
Самиот порт за полнење лесно може да се смени, ако имаш опрема. Ако го имаш купено од некое место ко Анхоч, Техномаркет, Сетек, Нептун и сл. види дали ти важи гаранцијата и однеси го.
Инч у меѓувреме земи поврзи го звучникот за лаптоп/PC. Ќе биде по споро, но би требало да доведува напон.

И со мојот звучник го имам истиот проблем. Прашував секаде, не може да се поправи. Акробатски потези требаат за да наместиш некако по 300 обиди да почне да полни полначот. И само 2 минути. Го баталив, 2 години во фиока стои.

И со мојот звучник го имам истиот проблем. Прашував секаде, не може да се поправи. Акробатски потези требаат за да наместиш некако по 300 обиди да почне да полни полначот. И само 2 минути. Го баталив, 2 години во фиока стои.
Додека имаше минимален контакт некако успевав...ќе го притиснам со нешто и ќе се полни, ама еве сега скроз откажа. А подарок ми е и стварно ми вршеше многу работа.

Самиот порт за полнење лесно може да се смени, ако имаш опрема. Ако го имаш купено од некое место ко Анхоч, Техномаркет, Сетек, Нептун и сл. види дали ти важи гаранцијата и однеси го.
Инч у меѓувреме земи поврзи го звучникот за лаптоп/PC. Ќе биде по споро, но би требало да доведува напон.
А како да го поврзам со лаптоп?
На chargerot има само еден дел за усб и тој иде во самиот адаптер. Дали постои кабел со два усб порта?

Сакам да знам дали некој од форумов (Скопје строго) продава Голф 6 дизел пун опрема и домаќински сочуван.
Ако да,нека ме контактира по пп.
Плаќам поштено кеш ;)

Sent from my SM-G975U using Tapatalk

Додека имаше минимален контакт некако успевав...ќе го притиснам со нешто и ќе се полни, ама еве сега скроз откажа. А подарок ми е и стварно ми вршеше многу работа.

А како да го поврзам со лаптоп?
На chargerot има само еден дел за усб и тој иде во самиот адаптер. Дали постои кабел со два усб порта?
Постои, секакви кабли постојат и секаде можеш да ги купиш во тие Сетек, АМЦ, Техно Маркет, Нептун, мислам и маски за моб и такви тракатанци што продаваат има. Јас имам 3-4 вакви, еден да ти поклонам ако си ми блиску.

Постои, секакви кабли постојат и секаде можеш да ги купиш во тие Сетек, АМЦ, Техно Маркет, Нептун, мислам и маски за моб и такви тракатанци што продаваат има. Јас имам 3-4 вакви, еден да ти поклонам ако си ми блиску.
Ти благодарам. Ќе проверам по овие продавници. :love:

Еве JBL како ми го средија мене

235612149_1043468729734609_888744583930123337_n.jpg

Izbegni ja halk..

Од каде иде водата за пиење во Аеродром и Кисела Вода? Дали и они земаат од Рашче или имаат споредни извори и ако е од Рашче дали имаат нешто дополниетлно ко прочистителни станици?

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom