Сакам да знам!

• Креатор на темата Креатор на темата blue ladybug
  • Време на започнување Време на започнување
епа вака по овој редослед треба
...може Европа,бидеиќи оди за друг континент.
1----------држава (за диспечерите од каде се испраќа пратката во главна пошта најважно)
2-----------град (за диспечерите во државата примач најважно)
3-----------ул. и број ( за градските диспечери во пошта)
4-----------име и презиме (како последно,за маалскиот поштар)
Дај врати се во трето одделение кога се учи како се адресира писмо/пакет, кај се пишувало во овој редослед жити се. Обратно е се. Не треба ти да ја пишуваш по редослед како во поштата ја испорачуваат, демек они имбецили се па не знаат кое е државата кое е име и презиме и мора да им пишеш по нивен редослед според тоа како они процесираат.

Адресата како што ја пиша горе си е точна. Само тоа ФИРОМ е непотребно, осоебно не за Америка каде не не ни викаат така.

Дали можи малолетно лице со лична карта да патува во Црна Гора?

Колку алкохол и кеш е дозволено да се пренесе преку граница?

Последно уредено:
30 литри? Ар ју шур? :D
Имаше некоја заебанција, ракија литар, две литра вино... само не сум сигурна.
Od muabeti slusnati, ne sum patuval vo eu...
Sig nekoj sto vrvel granici ke pisi

Za evreite e tolku - 2000, za alkoholot samo od slusnat muabet

Sent from my ALE-L21 using Tapatalk

Колку алкохол и кеш е дозволено да се пренесе преку граница?
Максимум што можеш да внесеш алкохол во ЕУ е 2 литри и тоа купен пијалок со банделора за излез од Македонија можеш 2000 евра додека за влез во Македонија е 10000 евра истот важи и за влез во некој од ЕУ земји членки до 10000 евра повеќе од тој износ ке ти биде одземен како и само кутија цигари а не штека

Максимум што можеш да внесеш алкохол во ЕУ е 2 литри и тоа купен пијалок со банделора за излез од Македонија можеш 2000 евра додека за влез во Македонија е 10000 евра истот важи и за влез во некој од ЕУ земји членки до 10000 евра повеќе од тој износ ке ти биде одземен како и само кутија цигари а не штека

Фала.

Зашто манџа у 4.30 сабајле? Зашто комшике све да ти ебам затуцано?

Parite vo nikoja slucaj nema da ti bidat odzemeni ako prijavis deka nosis poveke kesh i dokazes nivno poteklo. Obicno smetka za povlekuvanje od banka e dovolno ama proveri zasto varira od drzava do drzava. Ke mora da poplnis i soodveten formular na aerodrom obicno

Зашто манџа у 4.30 сабајле? Зашто комшике све да ти ебам затуцано?
- Зошто си буден, паразиту непродуктивен?
Се праша комшиката и продолжи да ја меша манџата.

Што се гради кај стариот McDonalds во Тафталиџе до Веро?

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom