Сакам да знам!

Н

НиколаАмб

Гостин
Имам другар што живее во Америка и сака да ми прати поклон. Му ја кажав мојата адреса но начинот на кој ја напиша е различен од тој што ја го знам. Побарав нешто на интернет и како што јас најдов на овој начин би требало да се напише адресата

Ms. Aleksandra Mitevska
ul. Nikola Vapkarov broj na zgrada/broj na stan
1000 SKOPJE
THE FORMER YUGOSLAV REPUBLIC
OF MACEDONIA

Дали да му кажам на овој начин да ја пише адресата т.е. дали е точно вака напишана? Фала за помош

Член од
25 јули 2016
Мислења
1.084
Поени од реакции
950
Имам другар што живее во Америка и сака да ми прати поклон. Му ја кажав мојата адреса но начинот на кој ја напиша е различен од тој што ја го знам. Побарав нешто на интернет и како што јас најдов на овој начин би требало да се напише адресата

Ms. Aleksandra Mitevska
ul. Nikola Vapkarov broj na zgrada/broj na stan
1000 SKOPJE
THE FORMER YUGOSLAV REPUBLIC
OF MACEDONIA

Дали да му кажам на овој начин да ја пише адресата т.е. дали е точно вака напишана? Фала за помош
напиши ја за нашиот поштар да ја разбере. тие од америка им треба само да видат во која држава/град треба да оди пакетот
добро е напишана, можеби е подобро поштенскиот број од населбата да го напишеш
http://www.posta.com.mk/правилно-адресирање/

Н

НиколаАмб

Гостин
напиши ја за нашиот поштар да ја разбере. тие од америка им треба само да видат во која држава/град треба да оди пакетот
добро е напишана, можеби е подобро поштенскиот број од населбата да го напишеш
http://www.posta.com.mk/правилно-адресирање/
Фала многу другар :D

TrikkY

Shit happens. [God]
Член од
4 мај 2012
Мислења
203
Поени од реакции
243
1.Име и Презиме
2.Адреса по лична карта мислам дека ти е најдобро{ (но и од пасош не е на одмет) доколку живееш на една од тие адреси}
3. Можеш да вметниш и 2ра адреса
4. Град
5.Зип код
6. Држава

and you're good to go ;);)

Воин без Коњ

краток и јасен
Член од
18 септември 2010
Мислења
850
Поени од реакции
1.213
Ти пиша горе povtornojas, на тие у Америка им е битно само да прочитаат во која држава оди пакетот. Така да на крајот јасно нека напише MACEDONIA со големи букви, а останатото можеш и на кирилица сеедно, нашиот поштар овде ќе го чита тоа, он е тој што ти го носи дома.

Член од
6 април 2014
Мислења
5.130
Поени од реакции
6.567
koga ke se bukiras vo hotel i ti pomine pretojot si zavrsil so toa dali hotelot treba da potvrdi na stranata deka si bil tamu ili ti samiot ?

Sungerot Bob

Живеј го животот
Член од
7 август 2012
Мислења
32.391
Поени од реакции
36.508
Да бидам искрен не се разбирам нешто многу во овие работи, па и незнам точно каде да го поставам прашањево, поточно го поставив во темата GoPro, ама нема одговор. Сакам да купам акциона камера, гледам дека и не се нешто многу скапи, па ме интересира дали квалитетот на видеото кое го вадат е висок, дали камерата има стабилизација, малку глупо прашање, но дали видеата може да се префрлаат на компјутер, затоа што на видеата на Јутуб гледам на телефон преку некоја апликација ги префрлаат и гледаат и дали вреди да се купи акциона камера?

Конкретно за оваа, оваа и оваа акциона камера размислував. Ако имате предлог за некоја друга подобра кажете.

Anco

За солун ДА, ЗА срем НЕ
Член од
1 ноември 2011
Мислења
8.603
Поени од реакции
15.409
епа вака по овој редослед треба
...може Европа,бидеиќи оди за друг континент.
1----------држава (за диспечерите од каде се испраќа пратката во главна пошта најважно)
2-----------град (за диспечерите во државата примач најважно)
3-----------ул. и број ( за градските диспечери во пошта)
4-----------име и презиме (како последно,за маалскиот поштар)

Член од
5 август 2016
Мислења
315
Поени од реакции
229
Така треба да се напише како што си ја напишал

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.500
За колку време се вади извод на родени?
Порано 2-3 работни дена ама не знам зошто како да прочитав некаде дека смениле и тоа веднаш на лице место го давале исто како и државјанството.

Член од
30 јули 2014
Мислења
5.520
Поени од реакции
18.368
Тоа ми е многу битно, дали се вади на лице место. Ако некој вадел скоро, нека пише.

Член од
12 мај 2009
Мислења
5.832
Поени од реакции
2.927
Одсекогаш сум сакал да знам: вампир кога ќе укаса зомби и со тоа го, да речам, вампиризира, е дали тоа што ќе се добие би се викало вамби или зомбир?
И обратно, кога зомби ќе гризне вампир, како тоа, во што он би се претворил, би се викало? Вамби или зомбир?

Ја лично мислам дека во првиот случај зомбир добиваме, а во вториот вамби. Али не сум баш сигурен.:(
Прашај ги бугарите -татари тие знаат добро впрочем си имаат свои гробови што по историски докажано е дека постоеле вампири

Sent from my iPhone 6S Plus using Tapatalk

E

Epsilon

Гостин
Dali nekoj znae koga se javuvaat za pravenje na fizickite vezbi vo Skopje od policiskiot konkurs, smetajki posle petok (do togash e rokot za prijavuvanje)?

Kajgana Shop

На врв Bottom