Сакам да знам!

• Креатор на темата Креатор на темата blue ladybug
  • Време на започнување Време на започнување
Сериозно ли друже? Ајде и на тоа ли гледаат да лапнат некој денар... Во маркети пробував ко Тинекс, Рептил, ми викаа не им требаат, затоа мака имав, порано им одговараа ситни за враќање, сега никој не ми ги сака
Прашувај по пекари, нив обично им требаат ситни пари..

Каде можам да укрупнувам ситни пари од касичка - монети, во 100, 200, 500 во зависност колку сум собрал. Порано одеше глатко по продавници, бидејќи им требаа и на нив ситно, сега никаде не сакаат, сите викаат имам преполни сме. Па ме интересира, има ли некое место (банка, менувачница, пошта) не знам било какво, каде што во секое време им требаат ситни пари т.е. во секое време би укрупниле?
Во веро центар оди и ќе ти сменат. Јас собирам по 20-30000 денари и одам таму. Стално ми ги менуваат
Само врзи си ги во едно најлонче на пример по 20х50 и 30х10 денари. Јас така правам. На крај тој само измери таму и не ги ни брои.:)[DOUBLEPOST=1476656177][/DOUBLEPOST]
Каде може да пријавам куче скитник веројатно и беснило има, кое ни прави проблеми во маало?
Човечки е да си викнете ветеринар на кој ќе му дадете пари да го прегледа прво.
Безврска е да кажеш дека има беснило кога не се разбираш

Последно уредено:
Човечки е да си викнете ветеринар на кој ќе му дадете пари да го прегледа прво.
Безврска е да кажеш дека има беснило кога не се разбираш
Башка е тоа што ако кучето заврши во Вардариште или некое такво слично место нема да преживее.

Како се пресметува исплата на плата при боледување? Знам дека до 15 дена е 70%, ама и 2-3 дена на пример доколку сум на боловање ми се крати 30% или е пропорционално на деновите?

Сериозно ли друже? Ајде и на тоа ли гледаат да лапнат некој денар... Во маркети пробував ко Тинекс, Рептил, ми викаа не им требаат, затоа мака имав, порано им одговараа ситни за враќање, сега никој не ми ги сака
Да од 2012 некаде си воведоа некоја таква тарифа знам ако си клиент на таа банка провизијата е помала а се движеше од 50-500 денари зависно од сумата.

Мала црвена флека од отепан инсект на ѕид како да замаскирам ( а да не е со ставање на слика или портрет од фамилија) ?

Сакам да знам што мислите за зелениот чај дали помага во процесот за намалување на килограмите и по колку во текот на денот треба да се пија?

Сакам да знам што мислите за зелениот чај дали помага во процесот за намалување на килограмите и по колку во текот на денот треба да се пија?

Батали зелен чај исти ефект како турско кафе туку секое наутро кога ќе станеш од спиење напиј се чаша топла вода со исцеден лимон и подобро здравје амин.

Sent from my iPad Air 2 using Tapatalk

Батали зелен чај исти ефект како турско кафе туку секое наутро кога ќе станеш од спиење напиј се чаша топла вода со исцеден лимон и подобро здравје амин.

Се намалуваат кг со чаша топла вода со исцеден лимон?[DOUBLEPOST=1476819865][/DOUBLEPOST]

Се намалуваат кг со чаша топла вода со исцеден лимон?

Се намалуваат кг со чаша топла вода со исцеден лимон?[DOUBLEPOST=1476819865][/DOUBLEPOST]
Килограми се намалувет со помал внес на калории и физичка активност.
Под помал разбирам 400-500 калории, не одење во екстрема без исаф и нормално многу битно физичка активност.
Без то ак сакаш и 6 пакетчиња зелен чај испи џабе ти е.

Па на некој начин да, впрочем кога стануваш од спиење и кога ќе се напиеш топла вода со исцеден лимон и на тој начин ви забрзува метаболизмот и согорува калориите од вчерашна лапачка и воедно ,,фекалиите" и останатите ѓубре отрови во цревата ги истеруваш надвор низ ,,шупакот" проверено и докажано.

И патем ако сакаш да смалуваш тежина, за почеток најдобар совет никако и никој случај не прескокнувај појадок(доручек) ,а ручекот и вечерата не е важно туку само појадокот па потоа со време само од себе ќе си дојде нормална тежина и се разбира и умерено физичка активност макар пешки по скалите и толку.

Мала црвена флека од отепан инсект на ѕид како да замаскирам ( а да не е со ставање на слика или портрет од фамилија) ?
Намокри една крпа и пополека избриши, само не трлај многу затоа што така бојата од ѕидот ќе ја извадиш.

Скоро и да се рече дека воопшто не помага. Единствено повеќе јаболков оцет во слатите или пак една лажица јаболков оцет во една чаша вода помага за слабеење, но сепак не е тоа тоа. Почни да вежбаш нешто, трчај (иако времево и не е баш за трчање) и храни се здраво................, за кратко време ќе ги намалиш килограмите.

Намокри една крпа и пополека избриши, само не трлај многу затоа што така бојата од ѕидот ќе ја извадиш.

Скоро и да се рече дека воопшто не помага. Единствено повеќе јаболков оцет во слатите или пак една лажица јаболков оцет во една чаша вода помага за слабеење, но сепак не е тоа тоа. Почни да вежбаш нешто, трчај (иако времево и не е баш за трчање) и храни се здраво................, за кратко време ќе ги намалиш килограмите.
Фала многу че пробам

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom