Сакам да знам!

• Креатор на темата Креатор на темата blue ladybug
  • Време на започнување Време на започнување
pa kade se tie luge ovde?!..sigurna sum sekoj vtor od VAS ovde e talentiran za pisuvanje pesni,storii...
sekoj vtor e tata mata za pc...
sekoj tret ako ne sekoj ima vroden humor vo sebe ...daj isfrlete ja taa vasa ubava pozitivna energija, a onaa drugata potisnete ja nikogas da ne izleze I potiknete gi drugite pa zaedno napravete forum koj ke go nadmine citanjeto I na blogovite,,..bidete primer na drugite koj osven kritiki,ismejuvanje, cepkanje po tugi zivoti nisto drugo I neznaat...:)))

Последно уредено:
ima li mladi luge koj imaat barem mal entuzijazam vo sebe da zapocnat nesto novo,nesto porazlicno I pokreativno od ova do sega?!
Има јас сум еден од ними, али срам ми е да кажам. Ево кажав а нетребаше:tapp:
pa kade se tie luge ovde?!..sigurna sum sekoj vtor od VAS ovde e talentiran za pisuvanje pesni,storii...
sekoj vtor e tata mata za pc...
sekoj tret ako ne sekoj ima vroden humor vo sebe ...daj isfrlete ja taa vasa ubava pozitivna energija, a onaa drugata potisnete ja nikogas da ne izleze I potiknete gi drugite pa zaedno napravete forum koj ke go nadmine citanjeto I na blogovite,,..bidete primer na drugite koj osven kritiki,ismejuvanje, cepkanje po tugi zivoti nisto drugo I neznaat...:)))
Кај се? Едните се горе Асанџура а другата полоња се криет и тајно влијаат, санкир фантоми :нинџ:
Секој е талентиран на посебен начин, кој за песми, кој за леблеби јадење, кој за гулаби тепање со тенгало на пример, некоја знајт на гајда да свирит...
Секој морат да имат хумор во себе, бидеќи ако го немат немат да е то шо е. Позитивна енергија укључваме само на ефтина тарифа, негативната ја потиснавме али пуста нервоза не ни дозвољават.
едит, Форумот си е убав.
Пис!

Не се разбирам многу од кафиња, па да прашам која цена оди една кутија на капсули за Долче Густо?

Ве молам за озбилни одговори на две прашање кои навидум изгледаат неозбилно но крајно ме интересираат одговорите доколку некој навистина знај.

Зошто падот на медот (скоро сите знаеме како течи надолу) создава како кругчеста форма при допир на површината, и се наслојува како торнадо, што му дава таков правец на движење при допир на подлогата?

Второто прашање ми е како мечката издржува 40 дена без вода и јадење за време на зимски сон, и нешто околу таа финта поопширно, зошто истиот и е потребен, неопходен во толкав период?

Ова со мечката вајда влага во хибернација каде ги успорува функциите на телото и ги троши резервите (сало). Претпоставка моја.

Што има разлика помеѓу скирол и скејтборд?
Разликата е што скиролот има тркала и може да го возиш по улици, паркови и слично, а скејтборд е нешто ко даска ( голема скија) која може да се вози по снег или вода.

Разликата е што скиролот има тркала и може да го возиш по улици, паркови и слично, а скејтборд е нешто ко даска ( голема скија) која може да се вози по снег или вода.
[emoji2] [emoji2] [emoji2]
Скирол/скејтборд ти е исто, она за скирол што го опиша погоре.. додека за на снег ти е сноуборд, а пак за на вода даска за сурфање :D

Тоа за снег е сноуборд.

Ве молам за озбилни одговори на две прашање кои навидум изгледаат неозбилно но крајно ме интересираат одговорите доколку некој навистина знај.

Зошто падот на медот (скоро сите знаеме како течи надолу) создава како кругчеста форма при допир на површината, и се наслојува како торнадо, што му дава таков правец на движење при допир на подлогата?

Второто прашање ми е како мечката издржува 40 дена без вода и јадење за време на зимски сон, и нешто околу таа финта поопширно, зошто истиот и е потребен, неопходен во толкав период?

Прост одговор: Уште не се знае точно :D
Поопширен одговор: Ако англиски? Многу зборови што незнам да ги преведам :D

Ти кажаа веќе дека мечките влагаат во хибернација и со тоа не трошат многу енергија и вода (срцето им се успорува од 55 отчукувања на 10 во минута, исто така и температурата на телото им се намалува 5-9 степени под нормалата, па сите органи успоруваат и метаболизмот се намалува до 75% под нормалата). Причината за хибернација е тоа што нема доволно храна за време на зимскиот период, и за да преживеат мораат да хибернираат. Пред хибернација, се здебелуваат (можат да качуваат дури 20 кила неделно) за да можат да преживеат. За време на хибернацијата губат 15 - 40 проценти од тежината.
И не е 40 дена, многу повеќе е. Најмалку 6 месеци мислам дека е. Најмногу 8 месеци. Веројатно зависи од тоа каде живеат. Се будат кога ќе има храна за да преживеат :)

Како да сменам слика од пдф во јпг на Убубту?

Знае некој кај може да се купи ова? :)
Steel-wool.jpg

Дали некој лично се познава со Јелена Јованова?

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom