Сакам да знам!

• Креатор на темата Креатор на темата blue ladybug
  • Време на започнување Време на започнување
Како и каде да запознаеш нови луѓе за дружење и излегување ? Да ова е реален проблем на денешницава и ми здодеа да сум секаде сам
Ако имаш доволно пари за частење,
ќе најдеш многу „пријатели“,
ако имаш убава жена,
исто така...

Како и каде да запознаеш нови луѓе за дружење и излегување ? Да ова е реален проблем на денешницава и ми здодеа да сум секаде сам
Секаде каде што се движиш :)
Почни со колеги на работа, преку нив ќе запознаеш и други луѓе, преку теретана или некој друг спорт, преку социјални мрежи/редит. Ако не успее никаде, тогаш оди земи брз кредит, ќе станеш другар со извршителите :D

Секаде каде што се движиш :)
Почни со колеги на работа, преку нив ќе запознаеш и други луѓе, преку теретана или некој друг спорт, преку социјални мрежи/редит. Ако не успее никаде, тогаш оди земи брз кредит, ќе станеш другар со извршителите :D
Zaboravi da ja spomenes i kajgana sobiranka.

Дали некој ги пробал овие производи? Дали воопшто помагаат за тоа што се наменети?

Скапа цена за едно пакување е па се прашувам и дали воопшто вредат?

Дали некој ги пробал овие производи? Дали воопшто помагаат за тоа што се наменети?

Скапа цена за едно пакување е па се прашувам и дали воопшто вредат?

Немам користено, ама за ~40ден/таблета, чисто информативно го разгледав нивниот сајт.

За "Енергија & Фокус", oд нивниот сајт, (линк 2):
Нутритивни факти
Сервирање: 2 парчиња (2,6 g) Вкупно сервирања во пакувањето: 6 / 36 / 72 / 90
Количество во сервирање %ПДВ
Вкупно јаглехидрати2 g<1%*
Шеќери2 g**
Витамин Б6 (како пиридоксин)1,4 mg
Витамин Б12 (како метилкобаламин)4,8 mcg192%
Л-теанин120 mg**
Природен кофеин80 mg**
За Л-теанин, од википедиа:
The European Food Safety Authority found there was insufficient evidence for a cause-and-effect relationship between theanine consumption and improved cognitive function, alleviation of psychological stress, maintenance of normal sleep, or reduction of menstrual discomfort.

Накратко, Б-комплекс (по 3 денари таблета) и кафе ќе ти зaвршат иста работа.

За "Смиреност & Бистрина", од нивниот сајт, (линк 2):
Нутритивни факти
Сервирање: 1 парчиња (1,3 g) Вкупно сервирања во пакувањето: 12 / 72 / 144 / 180
Количество во сервирање %ПДВ
Калории5
Вкупно јаглехидрати1 g<1%*
Шеќери1 g**
Протеини0,5 g2%
Витамин D36,5 mcg130%
Л-теанин65 mg**
Гама амино бутерна киселина65 mg**
Д3 има и во други суплементи, но нема потреба да се зема ако доволно излегуваш на сонце.
За ГАБА во Зегин гледам има пакување со таблети од по 500мг за по 11ден/таблета.

-----
Накратко, не вредат.

dali postoi tema za podkasti na forumov?

sekade vidov osven vo opshti muabeti, fala ti.

Nikon p500 дигитален фотоапарат ми го дава другарка за ок цена, ќе зема апгрејд она . Знам дека не е dlsr камера ,но во серијата го има најголемиот зум во серијата ,снима и хд 1080х30фпс . Со литиумска батерија е.Ми го дава комплет со сталак и опрема.

Дали да го земам ? Од 2011 е излезен ,стар ама сочуван доста

Nikon p500 дигитален фотоапарат ми го дава другарка за ок цена, ќе зема апгрејд она . Знам дека не е dlsr камера ,но во серијата го има најголемиот зум во серијата ,снима и хд 1080х30фпс . Со литиумска батерија е.Ми го дава комплет со сталак и опрема.

Дали да го земам ? Од 2011 е излезен ,стар ама сочуван доста
Земи го.

Имам дигитално државјанство и ми рекоа дека важи, арно ама не може да се верува на секого, па ме интересира дали во ист ден издаваат ново или се чека?

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom