ок фала но нешто посоленко ако може

Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
ок фала но нешто посоленко ако може
Toa ti e sunger shto po Mk ili BG ili Srbija go imash mnogu poevtino.ок фала но нешто посоленко ако може![]()
Абе дружиња, да ве прашам нешто.
Пред извесно време отворив трансакциска и си земав дебитна и денес отидов до банкомат да депонирам 3000 денари. Фино се тоа ми стаса на сметка, проверив на мБанка али има некои термини кои не ги разбирам.
----
Расположливи средства
2,940 денари
Состојба со резервирани средства (?)
2,940 денари
Вкупно резервирани (?)
-3,000 денари
Моментална состојба
-60 денари
Непрокнижени (pending) трансакции со дебитни картички (?)
-3,000 денари
----
Ако може некој да ми објасни шо значат термините кај што е болдирано и има прашалниче, и што треба да направам ако треба да направам нешто (да идам до банка, УЈП, итн.)?
Хахахахах, може во некој поранешен живот, но не, дефинитивно не сум задолжен од порано, тие 60 денари во минус ми се двата претходни месеци за оддржување на сметката, годишно 360 денари треба вкупно да платам по тој основ. Воглавно ме интересираше дали јас треба уште нешто да направам во врска со книжењето на тие 3000 кои ги депонирав, но штом е таква работата во ред. Фала ти на одговорот!Може да си задолжен и од порано
Да, за тоа е.60 денари ваљда за одржување на сметка ти земало
Некој да знае што се случува со Британската амбасада во Македонија? Не можам да ги добијам на броевите што им се оставени, а и на интернет пишува дека е затворена.
Постои ли некој контакт кај што можам да се јавам да ми дадат информации за вадење виза?
Фала ДаниПреку TLS contact во Соравиа оди процесот за вадење виза. Можеш нив да ги контактираш.
Proveri so British Council vo Narodno Univerzitetskata Biblioteka.Некој да знае што се случува со Британската амбасада во Македонија? Не можам да ги добијам на броевите што им се оставени, а и на интернет пишува дека е затворена.
Постои ли некој контакт кај што можам да се јавам да ми дадат информации за вадење виза?
Abe javi se vo Galeb Ohrid, Pishuva podolu na stranata i ceni https://galeb.mk/?strana=14&grad=40avtobusi skopje - belgrad, najdov termini na balakn viator sajtot, ama vika deka ne se dostapni tamu online.
dali znaete nekoja kompanija da gi prodava na online sajt, ili mora od salter na avtobuska da se kupi?
mi treba toj nokniot, na polnokj so trgnuva, mislam nekoja srpska firma bese toj. valjda kje baram nekoj prijatel da kupi od avtobuska, kaj nas online karti malku potesko.Abe javi se vo Galeb Ohrid, Pishuva podolu na stranata i ceni https://galeb.mk/?strana=14&grad=40
Mislam imaat sekoj dem za belgrad relacija.
Inace mozhis da prashas kaj Euroturist mozhat da te donesat i do München duri i ponagore za 80-90€ ama 20 saati trae.
ima i drugi slicni.
A ima i so Mini Van shto vozat nagore.