Сакам да зготвам: ... помош!

• Креатор на темата Креатор на темата Black Swan
  • Време на започнување Време на започнување
Голема превара и тоа кулинарска.
Афионот мора да биде мелен, МОРА... поточно исецкано на 3-4 кришки ситното зрно,
ако не е мелен како ништо да не си ставил туку обичен песок 0.5-0,8 мм.
само исецкано зрно од афион ги прави питите вкусни(прашај ги во Банат што ќе кажат)
Оди во темата ХОБИ и еден наслов на латиница како ли беше Парапа.......сицуим..???

Абе како и да е, ако мора да биде мене прашањето ми беше КАКО да го измелам, со што се меле?

Абе како и да е, ако мора да биде мене прашањето ми беше КАКО да го измелам, со што се меле?
Јас викам не треба да го мелиш, а ако си тргнала да мелиш земи ја мелницата за бибер и проврти неколку пати :)

одговорот ти е таму,барај во хоби и отвори го тоа насловот на ЛАТИНСКИ
--- надополнето: 27 јануари 2014 во 14:50 ---

одговорот ти е таму,барај во хоби и отвори го тоа насловот на ЛАТИНСКИ

Нешто преубаво.... посебно кога е во комбинација со кокос :)

Може ли некој рецепт за ајдучка плескавица да стави се отепав од барање не најдов.

Селско со буковка, компири и свиско месо?
Јадев пред некој ден во еден ресторан па сега сакам да го направам и сам :) Потпечено во земјен сад и беше прелиено со кашкавал.. незаборавен вкус :)

Вака сега !
Ќе ми дојдат,другари како да зготвам кажете ми све детално !!! (Зборувам за утре)

Сакам да зготвам : Ќофтиња ,обични , Мусака , и Супа пошо неам абер ништо од ова
КАЖЕТЕ МИ СЕ КАКО ДА ПОДГОТВАМ,КОЛКУ МИНУТИ У РЕРНА И СЕ ТОА !!!

Łazanki
кој има јадено?!
@Bratot ела ваму :icon_lol: и кажувај какви имаш јадено, со што и какви се највкусни

Вака сега !
Ќе ми дојдат,другари како да зготвам кажете ми све детално !!! (Зборувам за утре)

Сакам да зготвам : Ќофтиња ,обични , Мусака , и Супа пошо неам абер ништо од ова
КАЖЕТЕ МИ СЕ КАКО ДА ПОДГОТВАМ,КОЛКУ МИНУТИ У РЕРНА И СЕ ТОА !!!
За ќофтиња ти треба мелено месо, едно јајце, крајче од ладен леб, кромид, компир, сол, бибер, вегета. Кромидот ситно го сецкаш, компирот го рендаш, лебот го ставаш во вода па го цедиш и го додаваш на смесата. Значи се заедно мешаш, на крај го додаваш јајцето и малку зејтин. Со раце си ги формираш ќофтињата и ги пржиш на загреан зејтин.

За мусака и супа, рецепти имаш во темата кајгана готвач. Прочепкај, ќе најдиш назад по страните.

За ќофтиња ти треба мелено месо, едно јајце, крајче од ладен леб, кромид, компир, сол, бибер, вегета. Кромидот ситно го сецкаш, компирот го рендаш, лебот го ставаш во вода па го цедиш и го додаваш на смесата. Значи се заедно мешаш, на крај го додаваш јајцето и малку зејтин. Со раце си ги формираш ќофтињата и ги пржиш на загреан зејтин.

За мусака и супа, рецепти имаш во темата кајгана готвач. Прочепкај, ќе најдиш назад по страните.
ФАЛААА МНННН !

Дечки ја обожавам колачи со мак. И сакам да си направам еден. Али у сите рецепти пишува дека треба да биде ситно мелен макот. Тој шо се купува не е мелен нели? Со што се меле проклетиот? Може е ептен бизарно прашањево, па фала на разбирањето :pipi:
Мора да биде мелен,затоа ќе си купиш од мене една вакваPicture 1325.jpg само побрзај,производите се ограничени.(цена 5Е)

Со ова можат да се мелат и други работи нели? Ореви и слично?

Да, да, и ореви и лешници. Само што колку што можам да видам, машинката на Анчо е многу квалитетна. Јас купив пред некоја година една ама беше како од тенекија и ми ’рѓоса. Ако ти ја дава за 5 евра ич не се мисли.

Picture 983.jpg Picture 852.jpg Picture 845.jpg Picture 844.jpg Picture 985.jpg
за афион,(оди во темата во Хоби,за повеќе информации) и афионот мора да биде мелен инаку канта.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom