perez9
расипано јајце
- Член од
- 30 декември 2013
- Мислења
- 1.041
- Поени од реакции
- 991
- Возраст
- 32
а нели од поќе квасец би требало да е поубаво тестото?Пробај со готови кори кои ќе ги премачкуваш со четче со смеса од кисела вода , масло ,малку квасец .
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
а нели од поќе квасец би требало да е поубаво тестото?Пробај со готови кори кои ќе ги премачкуваш со четче со смеса од кисела вода , масло ,малку квасец .
а нели од поќе квасец би требало да е поубаво тестото?
http://www.coolinarika.com/recept/punjena-moderna-bozicna-purica/Сакам да полнам мисирка нареден викенд, најдов неколку рецепти на нет...ама пак, си викам тука да прашам најдобро ќе биде. Ако има некој да сподели, би му бил благодарен.


Kakov salep ? od toj turskiot li ili od Doctors?
ni eden od niv ne ti e salep, vnatre imas se samo salep ne. Toa ti e mesavina od gustini, aromi, mleko vo prav i red dr. dodatoci so min. sodrzina na salep.
Najdobar salep od industriski pakovanite tie od toj na Alkaloid.
Ova da si znaes za drug pat
A podgotovkata ide .....otprilika solja mleko stavi ja da zagreva i pred vrienje , dodadi 2-3 lazici od salepot i seker po zelba i vari go na tivok ogan se duri ne zgusni , no so postojano mesanje. Na kraj obavezno ide cimet / kanela.
Dokolku e od toj vo kesicki, se prigotvuva na ist nacin ...edna kesicka ide na edna solja mleko.

Некојси Кристал салеп, гостиварски.
Не го ни видов што е како е, само го земав, колку да пробам.
Фала на сугестиите.![]()
se drugo e prasaci, dodatoci...Сам ги правиш тестенините? Од брашно, јајца? Можеш било што да им ставиш внатре.Веќе подолго време правам тестенини,дали може да им ставам некој зачин за подобар вкус,ако имате на ум пишете.
Па ако јадеш само тестенини освен сол друго не би препорачал, но ако ги јадеш во комбинација еве предлози.....Веќе подолго време правам тестенини,дали може да им ставам некој зачин за подобар вкус,ако имате на ум пишете.

Веќе подолго време правам тестенини,дали може да им ставам некој зачин за подобар вкус,ако имате на ум пишете.
ОризNekoj predlog sto da zgotvam kako prilog so rakcinja?
