Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
ама не, екстерново ќе ги исфилтрирало одличните од тие што не учат и фаќаат врскиЕто зошто сум против екстерно и против матурата. Џабе е се` и самите ученици си кажаа дека имало препишување, полесно дури и од обичен тест што го дава професорот поминале.

ама не, екстерново ќе ги исфилтрирало одличните од тие што не учат и фаќаат врски![]()
Ќе запре ли теророт врз наставниците и учениците!? Родителите загрижени за нивните деца кои мораат да учат по сите предмети, а и дополнително да научат цели два учебници!! Каде се сите презентации, натпревари, проекти и други активности кои придонесуваат за оцената!? Зарем само еден тест ќе докаже колку ученикот работел во текот на целата година!? Гласајте и објаснете го вашето мислење.
:rofl:.Да се казнувало препишувањето, пола од тие во средно нема да завршат, пола од просеците на факултет нема да го имаат тој просек.Он-топик: Матура е океј да има, но препишувањата и таквите работи да се казнуваат најстрого.
Кај мене имаше дете што 4 години немаше книга отворено ама му се погоди да седне у последна клупа и никој да не го чепка и преку 500 пораки имаше пратено кон негова роднина која е професорка по англиски која патем и му помагаше за тестот по мкд исто со пораки.Ова е најсмешно. Сум прашувал деца и од Јосип Броз и од Коце Металец. Овие од Јосип Броз ретко кој на матурава да извадил се 5ки, а овие багабонтиве од Коце, кој и да го прашаш со 5ки прошол, ако не сите 4 предмети, по 3 петки извадил. И не, не лажат тие од Коце. Циркуз...
Он-топик: Матура е океј да има, но препишувањата и таквите работи да се казнуваат најстрого.
Кај мене имаше дете што 4 години немаше книга отворено ама му се погоди да седне у последна клупа и никој да не го чепка и преку 500 пораки имаше пратено кон негова роднина која е професорка по англиски која патем и му помагаше за тестот по мкд исто со пораки.

Доволно кажано татеСинко, кај мене во школо имаше 2ца на 21 година завршија средно, а подобар просек имаа на матурата од 95% ученици.
Кога веќе даваме примери...

. Затоа ми дојде идеја дека прво кај нас треба да се научат основните работи, а потоа да се чекори напред. Уште во помалите генерации на крајот од годината од секој предмет треба да се извадат најфундаменталните прашања, кои секој ученик би морал да знае да ги одговори. Не може во средно школо некој стигнал со 5ки по географија, историја и математика, а не знае да ја покаже Русија на картата на светот(не се зафркавам-озбилно), не знае кои години започнале/завршиле првата и втората светска војна и не ја знае таблицата за множење до 10... аа.. ќе заборавев, има некои и азбуката не ја знаат 
И ајде импресии од тие што правеа денеска математика?![]()