САД не е пријател на Македонија, тоа е факт и реалност

• Креатор на темата Креатор на темата oon
  • Време на започнување Време на започнување
SAD e iskren prijatel na Makedonija site da znaete zashto licno znam, momentalno rabotam vo <Mendoza>Argentina vo firma za istrazuvanje na rudnici za dijamanti i chesto patuvam so privatna linija do Washington zashto mojata najbolja drugarka shto raboti so mene se poznava licno so pretsedatelot Obama i ne se sekirajte dodeka me imate mene Makedonija e sigurna:)

Ај ти пиши ми контатки во инбокс заедно да и помогнеме на државава и да се осигураме сите :pos:

SAD e iskren prijatel na Makedonija site da znaete zashto licno znam, momentalno rabotam vo <Mendoza>Argentina vo firma za istrazuvanje na rudnici za dijamanti i chesto patuvam so privatna linija do Washington zashto mojata najbolja drugarka shto raboti so mene se poznava licno so pretsedatelot Obama i ne se sekirajte dodeka me imate mene Makedonija e sigurna:)
Да те немавме, требаше да те измислиме. Вакви луѓе ни требаат. :vozbud:

Оф леле. Сакаат Русија да ни помогне.

Па имате ли вие појма колку уствари не мразат русите?
Самото признавање на Македонија од Русија е една голема анегдота. Нема да ви ја кажам од збор до збор али ќе ви наговестам дека се работи за извесен воз до Букурешт и пијан Јелцин.

:D

прочепкајте по списите, видете како реагирала Думата на Јелциновото потпишување на актот на признавање.

Како да ти се заблагодариме...?

Под наслов “Правната победа за Македонија изгледа шуплива”, лондонски Економист пишува дека никој не врши ниту пак ќе изврши притисок врз Грција да ја промени позицијата и ја почитува времената спогодба.
”Економската криза го стави проширувањето последно во приоритетите на Брисел. Повеќето земји се и среќни што имаат изговор зошто не го туркаат овој процес. Грчкото противење на македонското име оди во прилог”, пишува весникот.
Атмосферата во Алијансата е слична.
На министерскиот состанок, НАТОземјите ја реафирмирале позицијата дека Македонија ќе добие покана штом се реши спорот со името.
Сепак, Грците стравуваат дека сојузниците на Македонија ќе ја стават на маса пресудата од Хаг и ќе притискаат за прием на земјава во Алијансата.

Како тоа, пред некој ден имаше тука тврдења, базирани на текст на блогот на Економист, дека Британија предводена од нејзиниот премиер, вљубен во шопска и ајвар, вршела притисок за прием на идниот самит во Чикаго со елан сличен на оној кој го имал типот како своевремен колумнист во Гардијан (или каде и да беше)...
Денес истиот, не помалку британски Економист кажува нешто друго...

http://www.economist.com/node/21541400

Worry not, лекцијата е научена, не треба да се штеди на сирење и зејтин.

Оф леле. Сакаат Русија да ни помогне.

Па имате ли вие појма колку уствари не мразат русите?
Самото признавање на Македонија од Русија е една голема анегдота. Нема да ви ја кажам од збор до збор али ќе ви наговестам дека се работи за извесен воз до Букурешт и пијан Јелцин.
:D
прочепкајте по списите, видете како реагирала Думата на Јелциновото потпишување на актот на признавање.

И згора на се, постои една варијанта која вели дека ветото на Грција за приемот на Македонија во НАТО е под директно покровителство на Русија. Не би сакал да навлегувам во водите на теориите на завери, но Русија имаше директен интерес Македонија да не биде членка на алијансата, а со Србија чие членство во НАТО е во доменот на научната фантастика, Македонија беше идеална за да се затвори тоа ширење на НАТО по Балканот. Ако добро се сеќавам Караманлис беше во посета на Русија малку пред самитот во Букурешт, и до ден денес останува мистеријата од каде на Гркот храброст да го посрамоти Буш, кој ден пред тоа децидно кажа дека Македонија ќе биде примена во НАТО. Се разбира дека Караманлис ја плати сметката потоа, но штетата веќе беше направена. Ова сепак останува во доменот на шпекулациите...

Не ти ја разбирам репликава ако може појасни ми ја кога веќе развивме дискусија :)

Извини, мислев Америка. Го поправив напишаното.

Сега не не сакале...оф леле...видете назад у историјата,Македонија немала никакви пријатели,па за сега се чудите...се трескаат у груди патриотчињата дека србите им биле пријатели...никој не е пријател на Македонија,тоа е фактот.

Чекај, нокаутиран си. Праша која не Аглосаксонска држава имала корист од сојузништвото со САД имплицирајќи дека нема таква. Доби одговор кој те нокаутира, за кое дебатирање сега станува збор?

Значи, пријателството со САД на долги стази на некоја не Англосаксонска држава и се исплатило. Од друга страна не понуди одговор на која Славјанска држава сојузништвото со Русија и се исплатило. И демек ти дебатираш, јас не?

Ќе навлезеш во зоната на комичното...

Не сакав да спомнувам, ама ајде. Кој нокаут поточно?

Како контраодговор види го знамето на Албанија и некои обожувачки симболи на масоните, па да видиш зошто се е толку розово во нивната "љубовна врска". Сепак, влегуваме во доменот на теории на заговор, така што излегувамм од дискусијата.

Реков претходно, ќе речам и сега, некаков искрен пријателски однос, од кој бенефицирале и Америка и другата држава, има ли? Нема.

Тоа што САД се интересира за нас не е ништо поразлично од интересот на некоја друга земја. Тоа од прееска ти го зборам. Тоа што се смета она за светска сила на стара слава, не ја прави некој си фактор во сегашноста. Европа контролира се денес.

Си запнал со Америка како да се работи за нешто поинакво од останативе земји.

Не сакав да спомнувам, ама ајде. Кој нокаут поточно?

Како контраодговор види го знамето на Албанија и некои обожувачки симболи на масоните, па да видиш зошто се е толку розово во нивната "љубовна врска". Сепак, влегуваме во доменот на теории на заговор, така што излегувамм од дискусијата.

Реков претходно, ќе речам и сега, некаков искрен пријателски однос, од кој бенефицирале и Америка и другата држава, има ли? Нема.

Тоа што САД се интересира за нас не е ништо поразлично од интересот на некоја друга земја. Тоа од прееска ти го зборам. Тоа што се смета она за светска сила на стара слава, не ја прави некој си фактор во сегашноста. Европа контролира се денес.

Си запнал со Америка како да се работи за нешто поинакво од останативе земји.

Значи и Албанија ништо не доби. Масоните ја презедоа. ОК. Кога масоните стапнувааат на сцена, нема борба...

:(

Да не го згреши подфорумот? Не е ова Љубов и секс...

Оооо, камо среќа Европа да контролираше се’. Европа е всушност една стара баба со алцхајмер. Ќе започне некој проект и додека да се усогласат сите 27 членки, ќе се заборави проектот за што бил.
За разлика од Америка, која ако започне нешто, во рок од 24 саати може да го исполни.
Муабетот ми е дека се гледаат делата, не идеологиите, Европа мора да си го смени начинот на одлучување или ќе имплодира.

Да не го згреши подфорумот? Не е ова Љубов и секс...

Не, туку сум згрешил со кого третирам тема.

А твојов изговор за сарказам може ќе ти послужи во подфорумот Хумор.

Европа мора да си го смени начинот на одлучување или ќе имплодира.
Доколку го земеме во предвид историскиот ривалитет помеѓу сите европски држави, многу тешко ова да се случи без силни турбуленции.
--- надополнето: Dec 9, 2011 9:15 PM ---
Не, туку сум згрешил со кого третирам тема.
Во право си. Несериозни идиоти. Не веруваат во искрена љубов...

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom