Русија - смена во надворешната политика?

• Креатор на темата Креатор на темата Bratot
  • Време на започнување Време на започнување
poentava e sto i da pocnes ne e bas taka posto u princip rusija e prilicno zatvorena zemja radi kup sankcii od zapadot a sepak ima se i se drzi prilicno dobro. seedno dali hrana, obleka, koli, oruzje ili vselenski stanici fakt e deka imaat, nesto pokvalitetno nesto poloso.

da gi ostavat samo 10 god sa se razvivaat slobodno bez pritisok ima svetot da se smeni. toa zapadot go znae, zatoa i tolku gi pritiska. na rusija ne i falat ni resursi ni pamet i fali fer i slobodna trgovija, zapadnite ideali koj stanaa mislovna imenka za zapadot denes.
Сами си го бараат Русите кој ги тера да се однесуваат како вторкласен були со многу земји. Сами си го бараат тоа што им се случува.

Ние сме проста раја, а те гледам ти многу сложен, oд што си сложен и сам себеси неможеш да се сватиш. Од што си сложен, ставаш Американска компанија за хамбургери за да докажиш дека има бургери во, кхм, Русија :)

jok be... ne e problem da ti stavam ruski ama nema potreba, ti ja objasniv poentata, valjda sfati.
pak ke ti kazam burger e fast food, jas toa jadam koga mi se brza i nemam vreme za nesto poasalno... vo rusija na tolku bogata ponuda i smesni ceni grevota e da jades burger.
IMG_20180623_024401_1.jpg

eve ti i ruska ako tolku te interesira, direkt od provincija, nesto nalik leskovacka kaj nas.

IMG_20180624_145603_1.jpgIMG_20180624_153150.jpgIMG_20180624_163436_1.jpg

a eve ti i hrana od ruski restorant vo piter so mishelin zvezdi... posto kutrite rusi nemaat pari
Автоматски споено мислење:

Сами си го бараат Русите кој ги тера да се однесуваат како вторкласен були со многу земји. Сами си го бараат тоа што им се случува.

lol, nisto ne si baraat sami nitu se odnesuvaat loso. kako i da e oni se ok, toa sto vie u glavite ja zamisluvate rusija kako holivudski film e pred se vas problem.

poentava e sto i da pocnes ne e bas taka posto u princip rusija e prilicno zatvorena zemja radi kup sankcii od zapadot a sepak ima se i se drzi prilicno dobro. seedno dali hrana, obleka, koli, oruzje ili vselenski stanici fakt e deka imaat, nesto pokvalitetno nesto poloso.

da gi ostavat samo 10 god sa se razvivaat slobodno bez pritisok ima svetot da se smeni. toa zapadot go znae, zatoa i tolku gi pritiska. na rusija ne i falat ni resursi ni pamet i fali fer i slobodna trgovija, zapadnite ideali koj stanaa mislovna imenka za zapadot denes.
Последните 6 години (после Украина), санкциите им служеа како мотор за развој на прехранбената индустрија и стабилизација на извоз на енергенси .. до 2014 ЕУ беше зависна од Руските енергенси, а Русија беше зависна и од храната од ЕУ... Денеска, ЕУ е сеуште зависна од Рускиот гас, а Русија веќе не е зависна од храна од ЕУ. Регрес во економијата осетија само 2015 година, после тоа пак се стабилизира растот. Прехранбената индустрија е само еден сегмент како пример ...

Што се однесува до меѓународната трговија, или односот увоз/извоз, пред 2014 година беше 1 / 2.3 падна на 1/1.8. Ова се должи на намалување на извозот, но набргу 2016 пак се стабилизираа и го вратија извозот на старите бројки.

Све на све, може да се каже дека санкциите послужија како солиден тренинг, кои ја направија Русија самостојна во сегментот каде што беше зависна, во прехранбената индустрија.

Јас тоа викам цивилизациски дострел е окупирање на туѓи територии и Државна олигархија на чело со доживотен апсолутист...и нормално работа од национален интерес е кој каде си го става.
Море, море, е каде виде окупација и од страна на кого?

Аааааа знам ти се реферираш на окупацијата врз Северџистан од страна на Возвишената западна цивилизација со нивниот окупацијски корпус наречен НАТО, знам дека окупацијата кај нас се вика влез во НАТО ама дај барем еднаш да бидеме искрени и да си признаеме дека странски трупи на твоја територија а спротивно на волјата изразена на референдум (знаеш ли каде кога и зошто има распишано референдум и кој почитува а кој не почитува волја изразена на референдум????) се вика ОКУПАЦИЈА.

Точно нели, на таа окупација се реферираше?

Државна олигархија, се шегуваш, има и други земји каде е поинаку (со исклучок на Кина која заради тоа што го надмина САД од комунистичка стана капиталистичка --тоа е убавината на демократијата не е важен фактот ами како се толкува--, иако во реалност имаат три во едно односно мешовит некој систем-хибрид најчесто наречен меритократија) ете ти прилика да пренесеш свое искуство штом јадеш тајландска храна сигурно си шетано дете, сеа нема да бидеме цепидлаки и да прашаме од каде парите, може да си внук на Чифлиганец или онака чесно анд поштено :sneaky:

Направи политика од јадење на хамбургери... Знам јас почнав друга ми беше поентата. На тема храна јас сакам нова храна, не сум ја прибал паланчиката. Додуше јадев вчера Тајландска храна а тие беа од страна на Хитлер ваљда ќе станам фашиста. :shook:
И така дојдовме до таму да рандом човек од Северџистан каде врв на технологијата (науката ни е исто врвна) е производство на тоалетна хартија да дава коментари за земја која е број еден во производство на храна, над 70% од индустријата им е со ЦНЦ машини, произведува атомски централи и ја совладала истата технологија, поседува свемирска технологија и ред други научнофантастични работи за лујџево од Северџистан ама коа газдата од -5-кат плајча да се фрла со дрвја и камења по РФ тогаш се стануе врвен русофоб :pos:

И се разбира, некој се налепил и сериозно одговара на класични тролови од пропагандни кујни (по своја прилика добро едуцирани но погрешно) .

Следно што може да се очекува е приказната со Сталин (коа веќе го спомна Адо ете прилика) и неговите злодела (конструкции на Лондонската опсеравторија), тој никаквец како се осмелил да ја брани својата земја, требало да им ја препушти на ..., па така денес ќе немаше потреба од некаква си ЕУропска, заостанати Руси јадат сув леб и пијат водка и имаат своја држава а Северџганот од љубомора може само да им завидува!

Ко Крушчов кога маваше со кондура во собрание на ООН. Врвот на дострелот на Руската цивилизација.
Тоа не е точно, мавал некој ама не Хрушчов и не на генералното собрание на ОН! Елвис е жив, земјата е рамна и т.н.

Мислам ни во Македонија не би го изгласале.
По што е поразличен нашиот премиер од Трамп? Само е поглуп, ако веќе инсистираш на нешто по!

jok be... ne e problem da ti stavam ruski ama nema potreba, ti ja objasniv poentata, valjda sfati.
pak ke ti kazam burger e fast food, jas toa jadam koga mi se brza i nemam vreme za nesto poasalno... vo rusija na tolku bogata ponuda i smesni ceni grevota e da jades burger.
Прегледај го приврзокот 265276

eve ti i ruska ako tolku te interesira, direkt od provincija, nesto nalik leskovacka kaj nas.

Прегледај го приврзокот 265277Прегледај го приврзокот 265278Прегледај го приврзокот 265279

a eve ti i hrana od ruski restorant vo piter so mishelin zvezdi... posto kutrite rusi nemaat pari

lol, nisto ne si baraat sami nitu se odnesuvaat loso. kako i da e oni se ok, toa sto vie u glavite ja zamisluvate rusija kako holivudski film e pred se vas problem.
Фала што ни кажа дека во Русија имало сладолед со црвена тутулка, кавијар и шарска. Ние све мислевме дека само на запад ја има таа работа.

Фала што ни кажа дека во Русија имало сладолед со црвена тутулка, кавијар и шарска. Ние све мислевме дека само на запад ја има таа работа.

nema problem, ubavo e nekoj da vi gi otvori ocite od vreme na vreme, posto kako trgnavme vselenska stanca ne e bitno, hamburgeri nemale...

ps. ne e sladoled ama ok, i na zapad ima takvi stvari.

nema problem, ubavo e nekoj da vi gi otvori ocite od vreme na vreme, posto kako trgnavme vselenska stanca ne e bitno, hamburgeri nemale...

ps. ne e sladoled ama ok, i na zapad ima takvi stvari.
Сликиве ти беа како на времето кога роднини од Австралија не' прашуваа дали имаме фрижидер и пред да одговориш објаснуваа каква направа е во прашање.

Сликиве ти беа како на времето кога роднини од Австралија не' прашуваа дали имаме фрижидер и пред да одговориш објаснуваа каква направа е во прашање.

pa ko sto gledas nisto ne se smenilo. morav da mu crtam na tipot pogore posto probem bile mcdo i burger king pa sakal ruska sendvicara da vidi...

mene mi e jasno deka vo mkd cat pat ostanaa nekoj intelegentni luge ama za zal ostatokot e nadvor pa ete, mora so slikicki...

Ете го Хрушчов со неговото цивилизирано однесување и со чевелот на Собранието на ООН...Ама по се изгледа дека злите западни сили го имаат монтирано ова. Врв на цивилизацијата....

Море однесени од виорот :facepalm:
Нема нит слика, ниту пак видео со кондурата:D
Целата вистина е дека носел сандали и во гужвата едната сандала му се собула некако, ја земал и ја ставил на масата. Инаку во тој момент говор држел Макмилан, не бил Хрушчов на говорницата. И сами гледате дека е монтажа, ама и цртан да ви пуштат со Том и Џери и ви кажат дека се руски шпиони, вие однесените ќе ги постирате овде!
Гафот на Хрушчов е за преставникот на Конго. Типа: Сите овде преставниците на Африка ги викаат црни, прашање е дали е навредливо тоа на црнците( длја негров:pos:) а преставникот на Филипини слуга:D

Ете го Хрушчов со неговото цивилизирано однесување и со чевелот на Собранието на ООН...Ама по се изгледа дека злите западни сили го имаат монтирано ова. Врв на цивилизацијата....
Хрушчов е Украинец иначе ....

Хрушчов е Украинец иначе ....
Што сака нека е, ако сака и Германец нека биди. Како водач на една од најголемите велесили тогаш, не му личи тоа. Факт.

Како што не му личи и онаа добропозната изјава каде му се обраќаше на Западни амбасадори во хотел во Полска.. Мы вас похороним! Или „We will bury you" или „Ќе ве погребаме“....Многу цивилизациска изјава, ала Хитлер...

Море однесени од виорот :facepalm:
Нема нит слика, ниту пак видео со кондурата:D
Целата вистина е дека носел сандали и во гужвата едната сандала му се собула некако, ја земал и ја ставил на масата. Инаку во тој момент говор држел Макмилан, не бил Хрушчов на говорницата. И сами гледате дека е монтажа, ама и цртан да ви пуштат со Том и Џери и ви кажат дека се руски шпиони, вие однесените ќе ги постирате овде!
Гафот на Хрушчов е за преставникот на Конго. Типа: Сите овде преставниците на Африка ги викаат црни, прашање е дали е навредливо тоа на црнците( длја негров:pos:) а преставникот на Филипини слуга:D
Мало смо попили па пали смо у џбун.

Едната сандала му се собула некако, ја земал и ја ставил на масата.

Tака си одел Хрушчов, му се собула сандалата (повторувам - сандалата--)..Братот лабав 5000 со сандали на Собрание на ООН..Можи на свадбата своја има носено пижами...

Ајде што му се собула, ја земал бе, и ја ставил НА МАСАТА.. Значи не си ја облекол пак, туку ја ставил на масата.

Немој аман не брани го Хрушчов, ќе ти се јави на сон ќе те моли да не го бламираш тука...Аман...

Прогуглај малку за инцидентот ќе ти стани јасно. Се си пишува зошто е настанат инцидентот и како. Не е ова историја пред 5.000 години па сега ќе се натегаме дали постоел дали не. Ако сакаш да веруваш дека не постоел, ич не гуглај и продолжи си да си веруваш да не ти кварам филм за уште еден демократски вожд.

Сендвичи, лупање со кондура и сл.

Тоа се аргументите за ставот дека Русија не е помеѓу најнапредните неколку земји во светот?

Аргументите на другата страна некако се порационални.
Плус, ми е скрз нејасно зошто некој со два грама мозок би одговарал на такви "аргументи".

Тоа е исто ко сеа ја да кажам Америка не е меѓу најнапредните земји, оти реднекон си ја ебел сестра му, или оти Трамп тропа глупости.

Сендвичи, лупање со кондура и сл.

Тоа се аргументите за ставот дека Русија не е помеѓу најнапредните неколку земји во светот?

Аргументите на другата страна некако се порационални.
Плус, ми е скрз нејасно зошто некој со два грама мозок би одговарал на такви "аргументи".

Тоа е исто ко сеа ја да кажам Америка не е меѓу најнапредните земји, оти реднекон си ја ебел сестра му, или оти Трамп тропа глупости.
Еве утре ако би се решил да заминиш од земјава, во кој град се гледаш себеси, во Њујорк, Сиетл и Лос Анџелес и во кој и да било град од западот, или во Москва, Пекинг, Владивосток и Санкт Петербург. Каде би имал поубав живот, поголем стандард, поголеми права и слободи, подобри можности за вработување, подобри услови за децата итн? Каков аргумент ти треба друг? Дека имале палачинки со кавијар русите? :)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom