Русија предупредува за нова промена на балканските граници

• Креатор на темата Креатор на темата GORAZDS
  • Време на започнување Време на започнување
Нека не се залажуваат Албанците со прекројување на граници.Косово им е последно,од проста причина што никогаш назад во историјата на големите сили не им одговарало голема држава на балканот.Затоа секој нареден нивен обид да окупираат туѓи територии ќе наиде на ѕид кај големите сили.

Не знам дали овде е соодветно место но може ли некој да даде мислење за моменталната војна во Грузија и евентуалниот ефект врз АМБО линијата која ако не се лажам требаше да транспортира касписка нафта.

Нека не се залажуваат Албанците со прекројување на граници.Косово им е последно,од проста причина што никогаш назад во историјата на големите сили не им одговарало голема држава на балканот.Затоа секој нареден нивен обид да окупираат туѓи територии ќе наиде на ѕид кај големите сили.

Vo narednite nekolku godini ke izbie golema muslimansko-risjanska vojna, pa na nikoj vo EU ne im odgovara golema muslimanska drzava vo Evropa.
Gledate kako ovaa godina EU i USA baraa izricno da se kaznuvaat aljbancite sto pravea neredi za izborite?

Точно. Русите го немаат умствениот капацитет на Америка која знае кој сојузник е најважно да биде измочан. Плус и немаат толкаво мочно бабуле...

Има една зафрканција..
Вика,Американците дале милиони долари за да измислат пенкало кое нема да има проблеми во бестежинскиот простор во вселената (нели гравитацијата го тера пенкалото да “пишува“)....Русите од секогаш користеле моливи.

Баш умствениот капацитет на 140 милиони Руси ја држи сиромашната Русија рамо до рамо со 300 милионската УСА,500 милионската Европа.
Штета што Америка го собра златото после Втората Светска војна па сега може да “мудрува“ наоколу со поволни кредити и мултибилионски инвестиции во НАСА и во Армијата...ќе беше ова поинаков свет ако се водеше војна на Американско тло.

след 15-20 години Русија ште е новата сила преди САшт а САшт и тјахната илјуминати-политика ште го пушат х.ја.

аа нема да така????? не си мисли че с'м русофил просто като гледам как се стегат руснаците..... Само Китај ште конкуренција, но си мислја, че ште играјат заедно на сцената

tatari !!

sekoj covek sto e ucen na lazna istorija e za sozaluvanje

Има една зафрканција..
Вика,Американците дале милиони долари за да измислат пенкало кое нема да има проблеми во бестежинскиот простор во вселената (нели гравитацијата го тера пенкалото да “пишува“)....Русите од секогаш користеле моливи.

Баш умствениот капацитет на 140 милиони Руси ја држи сиромашната Русија рамо до рамо со 300 милионската УСА,500 милионската Европа.
Штета што Америка го собра златото после Втората Светска војна па сега може да “мудрува“ наоколу со поволни кредити и мултибилионски инвестиции во НАСА и во Армијата...ќе беше ова поинаков свет ако се водеше војна на Американско тло.[/quot

e ova e za pocit!

Не знам дали овде е соодветно место но може ли некој да даде мислење за моменталната војна во Грузија и евентуалниот ефект врз АМБО линијата која ако не се лажам требаше да транспортира касписка нафта.

rusija izjavi deka ako saka mozi da ja snema gruzija za 24h ama sakala mirno resenie i go dobi gruzija se povlece a ojnata bese zatoa sto sad im dala golema suma pari za oruzje i gi uslovila deka za vlez vo nato treba da go resat problemo so rusija

Стига глупости. Руснаците дори и не мисльат за Македониjа. Това за което намекват, е за делене на Косово и евентуално за Република Српска в Босна :wink:

Незнам как е в Македониjа сега, но докато Охридското споразумение врши работа и си имате албански партии в парламента ньама да стават дивотии при вас.

konkreten primer. SANSTEFANSKA BUGARIJA. koj ucel istorija znae na sto mislam

Зарежи тези приказки. 10 години след Санстефанска Б`лгариja излиза една приказка "наj-льамата грешка на Русиja e Санстефанска БГ, а наj-гольамата грешка на Великобританиja е Берлинскиjа договор" - цитат от тогавашниja англиjски посланник в Цариград, по спомени карам. Казва го Симеон Радев в "Строителите на с`временна Б`лгариjа".

Ако искате ми вьарваjте, но за нас е по-добре да има една цьала независима Македониjа, отколкото да приберем половин и хората да са недоволни.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom