rover 214

Снајпериста

несреќник
Член од
20 ноември 2008
Мислења
293
Поени од реакции
4
Пред околу 2 месеци зедов ровер 214 si. Е сега ме интересира мислење од некои други што имаат или имале или некој што знаат какви коли се? Мене досега ме бендисва вожњата а и бајги силно е но затоа ми троши 10 УПМ

Пред околу 2 месеци зедов ровер 214 si. Е сега ме интересира мислење од некои други што имаат или имале или некој што знаат какви коли се? Мене досега ме бендисва вожњата а и бајги силно е но затоа ми троши 10 УПМ

ти троши 10 и се жалиш? неверојатно...

10 литри се жалиш? Камо мојата да трошеше 10.

Колку сакате да ви троши? 4? ...

10 ти е нормална потрошувачка за 1.4 машина. 90% од 1.4 машините трошат 10л/100км.

10 литри се жалиш? Камо мојата да трошеше 10.

Колку сакате да ви троши? 4? ...

10 ти е нормална потрошувачка за 1.4 машина. 90% од 1.4 машините трошат 10л/100км.
а другите 9% трошат од 11 до 13 и само 1% под 10

значи, вака сега.. да не дојде до недоразбирање... потрошњата за исти мотор зависи од тежината на возилото, како и условите во кои се вози а и кој како ја вози... ама нај више е до тежината, фабричката тежина значи е пресудна

а да ти стои во гаража колата ич нема да ти троши :)

Aj aj... да не ве бришам :)

Доволно е да му кажете на човекот дека 10 литри низ град е сосема нормална потрошувачка за тој мотор и дека нетреба да се жали.

А ако имал некој вакво возилце, нека спореди искуства, како се покажало, како одат деловите...

Super kola ja imam istata 1.4i 16v 104ks , premnogu sum zadovolen, gradska mi trosi najmnogu do 9 litri, pred da i smenam maslo, filtri (i nov step motor, i cistenje na sauk, gas - neznam tocno sto) odnosno da i napravam najkompleten servis sto moze:)))) mi trosese 10, 11, sega gradska 9, 9 ipol 10 so klima, otvoreno 6,5 do 7.0 a so klima najmnogu do 7.5. Ti zboruvam so original gumi, a i ima mnogu malku izminato 86000! Inaku nemat skapi delovi, cenite im se normalni, zboruvam za onie potrosen materijal, drugo nemam menuvano!

Super kola ja imam istata 1.4i 16v 104ks , premnogu sum zadovolen, gradska mi trosi najmnogu do 9 litri, pred da i smenam maslo, filtri (i nov step motor, i cistenje na sauk, gas - neznam tocno sto) odnosno da i napravam najkompleten servis sto moze:)))) mi trosese 10, 11, sega gradska 9, 9 ipol 10 so klima, otvoreno 6,5 do 7.0 a so klima najmnogu do 7.5. Ti zboruvam so original gumi, a i ima mnogu malku izminato 86000! Inaku nemat skapi delovi, cenite im se normalni, zboruvam za onie potrosen materijal, drugo nemam menuvano!

Би требало овие да се реални парамтери за моторот.

Btw 1.4 16v \m/ Respect

800px-Rover_engine.JPG

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom