epa ako mozes da dojdes do imeto na prodavnicata vo plovdiv sto sorabotuva so vertigo bi bilo dobro, ako ne kazi mi go brojot na drugar ti
Ти пишав приватна порака со бројот зошто мислам дека полесно ќе средиш работа така.

Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
epa ako mozes da dojdes do imeto na prodavnicata vo plovdiv sto sorabotuva so vertigo bi bilo dobro, ako ne kazi mi go brojot na drugar ti
Salomon ти се најбоље.Ми влезе чивија после повеќе од 10 години апстинирање да си купам ролери. Виновник е лизгалиштето.
Застанав на лизгалки после подолг период пред некои 2 недели и ми се отвори желба пак да почнам да ролам...
Е сеа, пошто како што реков, повеќе од 10-тина години неам ролано, барам некој совет од експертите. Какви ролери и од каде да купам?
Нешто поефтино, зошто сепак, немам професионални амбиции и мислам дека пред 5-6 години ми помина периодот за рипање и егзибиции. Ама па и нејќам да ми се распаднат за месец дена, туку да бидат поиздржливи.
Гледам Бугарскава продавница ја рекламирате на претходниве страни, па ме интересира дали имаат продавница во Македонија или ги нарачувате од таму...
Е тоа не сум у тек оддамна.Ко што гледам по сликиве, доста се смениле ролериве од последен пат кога ролав...
Како се движат цениве за Salomon обичните (не агресив и за тркање...)?![]()
Ма глупи се нашиве продавачи.. Во недела, кога сите се дома и слободни за шетање по продавници - баш тогаш никој не работи!Е тоа не сум у тек оддамна.
Прошетај, убо е времето, тркни до гтц - ѕирни xD
Salomon ти се најбоље.
Нема дискусија друга.
Е сеа имаш:
-дифолт (4 тркалца - нормална ширина, нормална тежина)
-за егзибиции (4 тркалца + восок на страните - пошироки, потешки)
-за спринтање (5 тркалца - нормална ширина, потешки)
Ја би ти ги препорачал најобичните, пошо не веруем дека ќе ти требаат овие другиве 2 типа. Квалитетот да го одредиш не треба да си експерт, едноставно кога ќе ја видиш ролерката ќе приметиш дали е квалитетно правена (на допир се осеќа пластиката дали е цврста и издржлива или лесна и крута), тркалцата треба да се лизгаат убаво, да не пружаат отпор и да бидат гумени (не силиконски).
Тоа е тоа мислам.
едит:
- а, да. И глеј да ти е комотна на нога и да не биде премногу мека чизмата (ако е како кондура-чизма, од оние фенсерските). + треба да биде еден/два броја поголема него патиките шо ги носиш.
Од ролерите со пластична чизма - мора да се број-два поголеми, пошо стегаат у пизду матер (исто ко лизгалици шо се зимаат поголеми)СЕКОГАШ КУПУВАЈТЕ РОЛЕРИ ШТО ВИ СЕ ТОЧНИ, НЕ 1 ИЛИ 2 БРОЈА ПОГОЛЕМИ ИЛИ ПОМАЛИ, ТОА Е ИЗМИСЛИЦА НА НЕИСКУСНИТЕ ПРОДАВАЧИ И НА ГОЛЕМИТЕ БРОЕВИ КОИ ШТО НАШИТЕ ПРОДАВНИЦИ ОБИЧНО ГИ ПОРАЧУВААТ ПА МОРААТ ДА ПРОДАДАТ ПОВЕЌЕ МОДЕЛИ. АКО РОЛЕРАТА НЕ ВИ Е ТОЧНА ОДНОСНО ВИ Е ПОГОЛЕМА ГУБИТЕ НА КОНТРОЛА, ЦЕЛОСНА КОНТРОЛА ИМАТЕ КОГА РОЛЕРАТА ВИ Е ТАМАН ТОЧНА.
Од ролерите со пластична чизма - мора да се број-два поголеми, пошо стегаат у пизду матер (исто ко лизгалици шо се зимаат поголеми)
А модерниве сеа - мора да се точни или полаброј до број поголеми ради мала комоција (исто ко кондури коа купуваш. Не купуваш кнап кондури)
Здраво дечки, сакам да ве прашам за совет...
Планирам да земам ролери па би сакал да знам, кои марки нудат квалитет добра вожња за не многу пари...
поздрав и фала однапред
Ми влезе чивија после повеќе од 10 години апстинирање да си купам ролери. Виновник е лизгалиштето.
Застанав на лизгалки после подолг период пред некои 2 недели и ми се отвори желба пак да почнам да ролам...
Е сеа, пошто како што реков, повеќе од 10-тина години неам ролано, барам некој совет од експертите. Какви ролери и од каде да купам?
Нешто поефтино, зошто сепак, немам професионални амбиции и мислам дека пред 5-6 години ми помина периодот за рипање и егзибиции. Ама па и нејќам да ми се распаднат за месец дена, туку да бидат поиздржливи.
Гледам Бугарскава продавница ја рекламирате на претходниве страни, па ме интересира дали имаат продавница во Македонија или ги нарачувате од таму...