Roland Garros | 25 мај - 8 јуни, 2014 |

• Креатор на темата Креатор на темата Види Фотос
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
Монфилс имаше 0-30 во првиот гејм во петиот сет на сервис на Мареј и после тоа освои само 5 поени до крај, неверојатен распад, а мислам дека не беше физички замор во прашање, што ли беше само Монфилс знае, дали се изненади што Мареј заигра подобро во петтиот сет бидејќи ви четвртиот се гледаше дека се чува Мареј, дали мислите му беа насочени на тоа дали ке се заврши мечот, дали ќе продолжи утре ... само Монфилс знае тоа

Ферер :LOL::LOL::LOL::LOL::LOL::LOL:
Каков распад :pos:
Го изгледав првиот сет и вториот до пола и спремен бев со ојукен да му влезам на телевизорот, али среќа на баскет бев од 8 саат па морав да искочам. Доаѓам дома гледам 6-4 6-0 6-1 за Надал. :confused: ЛОЛ, како е могуче не разбирам. Али жива среќа сеа накај 11 го имаше реприза на Еуроспорт па го изгледав мечот од третиот сет натака и може да кажам дека Ферер се самоуби, 234324324324324324 грешки направи, океј и Надал го дигна нивото на игра али уопште не ми се допаѓа како игра. Сервисот очаен, секој втор сервис е околу 140/150 на саат, тоа требаше и мораше Ферер многу подобро да го искористи.

Ништо, да се крстиме утре во Гулбис, ако не го обравме бостанот во недела. :icon_mrgr:

Одличен е е Рафа. Јас пак велам дека Ноле треба да се плаши од него а не обратно.

абе Стрит , имаш смисол за хумор , знаеш да ме насмееш.
Ај ке се потрудам да му пренесам на Џовак да се плаши
Интересно инфо , на крај на 4 сет Мареј побарал да се прекине мечот , Монфилс одбил . Мареј го добива 6-0 . Што му требало на Гаел да го љути Шкотот

Одличен е е Рафа. Јас пак велам дека Ноле треба да се плаши од него а не обратно.
Како го заклучи ова извини? Со Лајович 165 Km/h просечна прва серва, Ерани има појака ебаго. Така знаеш кога ќе освои Слем? Кога Русевски ќе му биде противник во финалето.

ne e tolku problem brzinata na servisot kolku ednolichnosta, servisot mu e moshne predvidliv i lesen za prilagoduvanje, za riterneri kako Nole i Marej servisot voopshto ne mu e prednost . So Marej ke nema problem , shkotot mnogu oscilira , a Nadal takvi padovi koristi, dur si rekol keks.No vo potencijalnoto finale , ako ne ja zaebe nekoj drug matematikata , Strit , bidi realen, ama shansite na Nadal se minimalni, i ako nekoj od niv dvajcata (Novak i Nadal) ima prichini da se plashi , toa e Nadal (mada moshne idiotski termin , da se plashi , nebare igraat prv pat) . Nie fanovite se plashime , oni sigurno ne

ne e tolku problem brzinata na servisot kolku ednolichnosta, servisot mu e moshne predvidliv i lesen za prilagoduvanje, za riterneri kako Nole i Marej servisot voopshto ne mu e prednost . So Marej ke nema problem , shkotot mnogu oscilira , a Nadal takvi padovi koristi, dur si rekol keks.No vo potencijalnoto finale , ako ne ja zaebe nekoj drug matematikata , Strit , bidi realen, ama shansite na Nadal se minimalni, i ako nekoj od niv dvajcata (Novak i Nadal) ima prichini da se plashi , toa e Nadal (mada moshne idiotski termin , da se plashi , nebare igraat prv pat) . Nie fanovite se plashime , oni sigurno ne
Па прошлата година не знам баш дали беше едночичен тој сервис, те молам потсети се на мечевите во Америка, а и на оној од Париз и се ќе ти стане јасно. Сервисот е клучниот сегмент во играта на Надал кога игра против Ноле. Ако Рафа сервира како што треба тогаш воглавно победува, не секогаш нормално. Ама чим почне и малку да осцилира со сервата одма е казнуван од Ноле. А Надал слабо сервира ради грбот.

Дали мечот Надал Ферер беше намештаљка?????
Your answers are highly appreciated

Мислам дека Божино ќе ја има првата работа како модератор после овој пост над мене.

???????????????????????????????
Тоа што го напиша е апсурдно и тотално глупаво. Не знам од кај ти е тој муабет ама ете ако сакаш одговор јас ќе ти кажам. Не, мечот не беше наместен.

Беше бе, прелаз, из кеца у 2, 25 коеф.

Ај некој нека ми го снима мечот меѓу Шарапчето и Бушар :D

Ех да ја имав онаа сила, онаа кондиција, и оние удари на Монфилс... Само паметот да му го немав. Добро бе мајкаму стара, на топче што паѓа во сервис поле, топче кое секој нормален тенисер би го нападнал макар и да згреши, ти да вратиш топче кое пак ќе падне во сервис поле стварно треба да си идиот, а притоа ја имаш онаа сила. На моменти мечот изгледаше како спаринг меч меѓу 2ца пријатели кои играат тенис од забава.
За Надал, воопшто не ме импресионира на турниров и си стојам на тоа дека Гулбис во овој момент повеќе ќе го намачи Новак од овој Надал досега што го гледав.
За Ерани, стварно се чудам како може Ерани да е во топ 10. Па сега јас со моето скромо 3 годишно рекреативно играње на тенис, гарантирам дека ќе ја победам во 2 сета и дека нема сервис гем да си земе Ерани. И тој спинот што го игра е измислен за напад, плаче. Само ги подига топките, на идеална висина за напад. Сервисот како дете вчера што почнало да игра тенис. Од Ерани губат oние кои ја прифаќаат нејзината игра и влегуваат во размини.

За денес, очекувам Бушар минимум еден сет да земе, а зошто да не и да победи, само Марија да си влезе во нејзин ритам на грешки..
За другиот дуел, Петкович ќе биде сметена од Халеп лесно во 2 сета.

Ajde genie uste eden set srce :)

Sent from my Grand X In using Tapatalk

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom