Roland Garros | 25 мај - 8 јуни, 2014 |

• Креатор на темата Креатор на темата Види Фотос
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
Цонга денес не знае кај тера. 3-0 во трет сет за Новак, да не го урекнам, мислам дека добивме уште еден 1/4 финалист.

А како се силеше Цонга во натпреварот против Јанович :pos:

курташак у пизду материну, цоле ништо не покажа, класичен минус беше денес, Ноле да не играше под закана мечов да се продолжува и утре, ќе изгубеше еден сет, сам ќе го поклонеше ко у многу наврати што знаел да направи ...

не го очекував ова најискрено, пријатно изненаден. :)

Цонга против Новак уште во соблекувална го губи мечот.

By the way: Novak mode turned on !!!

Fist pump-от на Шарапова:love:

Каков шампион е Шарапова :cuc:
Цонга :facepalm: Каков дебил мајко мила, терен не можеше да погоди. Иде овде Ноле до титулата очигледно е тоа.

Undercover, pak sporeduvash drugi sportovi so tenis. Fudbal blage veze nema so Tenis niti uslovi niti kako sport nisto. Nema nisto idiotsko i nesportsko tuka. Mecot e prekinat na 7-7 pocnuva od nula, si imaat vreme i za taktika igracite za naredniot den. Pa i gledachite ne mu se iznerviraa, stanaa lugjeto si otidoa , aplaudiraa. Tie tamu na stadionot ne im smeta tebe ti smeta. Pak ke ti kazam individualni zelbi kako moite, tvoite na trpe i na stojko ne se relevantni i ne mozat da odredat eden turnir. Eve go znaes mojot stav ako me prasuvas mene nikogas ne treba da stavat ni krov ni reflektori. Magijata na RG e tokmu vo toa (moe mislenje za da ne skokash odma) . 110 faking godini si funkcioniralo toa, niti igrach komentiral, niti trener, nikoj, ali posto na forumgjii im se brza i imaat uplateno sportska, mora se vo ist den da se zavrshi po automatizam. Pak ke ti kazam Vimbldon stana smeshka od turnir. Krov staile, igras u faking sala eho se slusha nasekade, pagjaat igracive krshat nogi posto vlaga stvara toa a mi glumat tamu anglichanite ne znam sto tradicija, beli obleki, sudii u palta. Dvolichnost. Izlezi od meurot malku, sportot ne mora sekogash da e avtomatizam, tehnika i modernizam. Fudbalot odamna ne e nikakov sport, tuku samo biznis. Vo moi ochi samo tenisot e ostanat tradicionalen sport seuste, se plasam deka nema da bide taka ponatamu i RG e ostanat sega za sega na tradicijata. Dali ke userat uz godinite nivno si e.
vtor pat ti pravam sporedba , prviot pat beshe za uslovite i sporediv so atletikata da mu dadat na Bolt mesto na tartan da trcha na zemja pa da go vidime ako e maz neka pobeduva, kako za nego taka i za drugite , a toa shto e eksploziven i ke go neutralizira pesokot koj go ebe , pesokta e i sta za site . Vchera primerot so fudbalot i prekinot vo 88 minuta. Ti i dvata pati mi vikash da ne sporeduvam , tenisot e druga rabota. Po idiotsko neshto nema kako prekinot sinokja vo petti set i 7-7 vo gemovi , toa vekje ne e sport, poidiotsko neshto nema od toa da pet pati vo denot izleguvash na teren i pet pati prekin zaradi dozd , poidiotsko neshto od prashina vo ochi i vetar a ti treba da go mavash topcheto zdravje, a i poidiotski odgovor od tvojot deka tenisot e tradicionalen sport pa taka treba da ostane i deka krovovi , reflektori e unazaduvanje na tenisot ne sum sretnal . Te molam , koga ke se zainaetish tropash gluposti , ti se smejat site tvrdam, ama tenisot so nishto ne e podrug od drugite sportovi i evolucijata e prisutna sekade . Zoshto reflektorot ne ja unishtuva tradicijata vo site sportovi , a vo tenisot ja unishtuva. Zoshto krovot ne ja unishtuva atmosferata vo site drugi sportovi a vo tenisot da . Ako sme do tradicijata , neka igrat so drveni reketi ebago ,tradicija , shto ke im e toj karbon,jaglerodni vlakna , grafiti i grafeni kur se trese , drvo si e drvo , shto ke im e toj hawk eye , bash ke e super sudijata da e car pa da ima komichni situacii kako vo fudbalot (eve FIFA popushti , ke ja uvedat tehnologijata vo fudbalot, kaj i da e i fudbalot si eba majkata , ke propadne). Imaj si stav , ama bar malku da drzi voda.
Ne samo fudbalot, cel sport e biznis , se vrtat ogromni pari i zatoa gledame vakvi spektakli vo site sportovi. Ako ne e taka , prvo nie ke nema da gledame prenosi , ke nema sponzori i ke nema turniri , ke nema masovnost i poslaborangiranite teniseri nema da im se isplakja da patuvaat od kraj na kraj na svetot i ke ne mozat da pokrijat patni troshkovi, a ne neshto povekje.
Taka e vo site sportovi . Eve vo Makedonija sportot ne e biznis , tuku bash na tradicionalno nivo e , pa vidi kakov e , malku vlegoa biznis pari vo rakometot , i vidi chudo , eve MZT vo basketot , eve sega skromni pochetoci pravi Pandev so negovata akademija pa pravi rshum vo site kategorii , e sega ne e tradicionalno , chovekot stavi reflektori , vnese tehnologija vo treninzite , donese nekoi netradicionalni principi za makedonski priliki vo treniranjeto , ama jebi ga , toa e , sega Stritbond mozebi ne e zadovolen , ama toa e. Evolucijata e nesopirliva , tehnikata e nezamenliva , premnogu potrebna , inaku se ke e besmisleno , negledlivo. Ima li smisla toa glupoto pravilo na Wimby za belata garderoba i neigranjeto vo nedela i krkanjeto jagodi i idiotskiot dres kod na tie stjuardite. Eve ti tradicija na Wimby , pa svrshuvaj kolku sakash na tradicija[DOUBLEPOST=1401655399][/DOUBLEPOST]za Gulbis , da ne sme premnogu strogi , ama ne napravi bash tolkav smrten grev. Ne smeeshe Roger da dozvoli takva sitnica da go izvadi od takt , bashka shto beshe pred zavrshetok na izguben set.Da beshe po zavrshetokot na setot , ke imashe pogolema tezina ,,grevot,, ama na 5-2 e prashanje kolku beshe tendeciozno, plus na mene mi licheshe negovata gestikulacija koga se vrati od soblekuvalnata deka bil da si gi isprazni crevata, veruvam deka ke ima nekoj tvit na taa tema , ke se razjasni rabotata . Fakt e deka odigra podobro , end of story, jas i ochekuvav , pishav vcera ,vo moshne dobra forma e a i se pomalku gi ima tie bubachkite vo glavata. Posakuvam polufinale so Djovak , da go ishamara malce Nole za gomnata shto gi jadeshe Ernest za nego . Novak denes beshe maksimalno fokusiran , ne znam shto e prichinata da ne moze toj pristap da go ima vo sekoj mech. Tvrdam deka ako Conga ne beshe tolku isplashen , pak ke beshe ist rezultatot. So Raonich ke bide vo tri seta , samo da go ima pak toj pristap , a i riternot mu e ludilo na RG , generalno na zemja riterniranjeto e polesno. Utre ima interesen koeficient na Lopez , mislam 2.4 , ovie od kladilnicive go stavat Monfils favorit , a mislam deka ke e 3-0 , preku sila 3-1 za Lopez . Nadal-Lajovich bezpredmetno e da se pishuva , ke bide kako shto napisha eden srbin ,, Dushan utre ke go zapoznae Nadal i direkt pakuvanje kuferi,,.Nadal epten gzle , stigna do chetvrtfinale a skoro site protivnici edvaj mu bea vo top 100, e sega so Ferer zdravje boze ke bide druga pricha ,mene mi mirisa na iznenaduvanje , Ferer mi e favorit po toa shto go vidov do sega

Последно уредено:
Не дадоа информација за ниедно рели, ебате пренос.

За греота овој Лајович едвај 1 гем му зима во сетот :pos::pos:

Е де, што очекувавте од Лајовиќ, чуда ли да прави по терен, и овие освоени гемови му се многу.

Ерани - Јанковиќ, јак меч.. саат и 20 минути го играа првиот сет, во тб подобра Ерани, ма да ЈЈ имаше изгледни шанси да го добие првиот сет порано, но..

Јанковиќ целосно се посра во вториот сет. :tapp:

Мада жени се, се е могуче. :LOL:

utre se igraat site mecoj od 1/4 kaj mazive?
Мислам дека да.

Иначе кога играат Србите нема потреба од гледање. Доволно е да го слушаш коментаторот. Ако каже одлично значи земал/а поен србинот/ката, ако каже штета го изгубил/а. :D

Небојша најчесто вика "сјајно".

Стварно смешни беа преѓи коментаторите на надал - лајовиќ. А зема поен Лајовиќ право овој вика одлично, а изгуби гејм лајовиќ штета. Го утепа од фалење оти у втор сет му зел 2 гејма.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom