Roland Garros | 25 мај - 8 јуни, 2014 |

• Креатор на темата Креатор на темата Види Фотос
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
Не не, не ми беше целта според резултатот да судам, мање битно е тоа, него мислев на играта на Надал. Сервисот одличен и многу подобар отколку во Рим каде беше средно жалосен, форхендот исто доста подобар, подлабок, така да ова е можеби најава на конечно правиот Надал. Ипак како што рече и ти самиот Џинепри не е некој репер, ваквата игра (доколку е добра секако) ќе мора да се спроведе против појак противник. Башка нека заврши мечот па ќе судиме, али од ова што можеше до сега да се види има доста подобрувања Рафа...

Едит: Браво Рафа, одлична и убедлива победа проследена со добра игра. Следен Тием или Матје, јас лично посакувам Тием да биде тоа.

Последно уредено:
Не верувам до толку ама 5 саата ке има може и повеке :D:D[DOUBLEPOST=1401128285][/DOUBLEPOST]4 саата и 30 минути за половин саат не погодих :D:D:D

Последно уредено:
Вавринка изгледа ќе попуши во прво коло. И после Надал имал тежок ждреб. :cuc:

Нишикори воопшто не е преценет, он има проблеми со повредите и физичката подготвеност. За мене он е поголем талент од Димитров, само што го јебат повредите. Тотално комплетен играч, секој удар го има, можеби му фали некој сантиметар али не е лош ни вака. Друга работа, Клизан не е воопшто наивен играч, не дека е реален овој резултат али сепак Клизан е одличен тенисер и лани ако ви текнува му скина сет на Надал тука во Париз. Нишикори очигледно не ја има залечено повредата од Мадрид... Кеи како што реков има буквално се, само останува да ја подобри кондицијата и да ги избегне повредите во иднина.

Посебно на земја е многу добар Клижан.Има и годинава турнир освоено веќе токму на таа подлога...

Za Vavrinka slabo komentari? Se vrakja na stariot losh Vavrinka.Izgleda podobro igrashe koga beshe vo pozadina. Ne moze voopsto da se nosi so ulogata na favorit. katastrofalen e. Za zdrebot veruvajte nema vrska toa deka sega na Rafa mu e polesen zdrebot. I taka ke go izmeteshe Vavrinka od teren.

Не озбилно потежок ждреб има Ноле... веќе во 1/8 финале се очекува да игра со Цонга... а Цонга знаеме колку знае да изигра одлично на домашен терен.

ne gledav nisto denes osven Nole, aj za Nishikori razbiram poradi povredata, toa bese uslov kako ke se pokaze na turnirov i ne treba da mu se zameri ali Stan ? Bruka nevidena, se izrezili maksimalno, sega moze da se kaze deka patot na Nadal do finaleto e za nijansa polesen.

Сите очекувавме да падне некој од Ноле и Рафа пред финалето, на крај ќе испадне ќе се прошетат, а луѓето кои требало да ги заебат, ќе си одат дома предвремено. :D

Vavrinka be :/ go mislev deka kje tera do 1/4 najmnogu, a on.

So koj igra Nole sledna runda?

Не озбилно потежок ждреб има Ноле... веќе во 1/8 финале се очекува да игра со Цонга... а Цонга знаеме колку знае да изигра одлично на домашен терен.
Веќе во следно коло игра со Шарди(кој го елиминира Федерер во Мадрид) и е во одлична форма. После му доаѓа Чилиќ кој исто така не за подценување. После е Цонга па Раониќ па Федерер. Апсолутно ниеден меч не му е наивен. А противниците на Федерер и Надал се смешки невидени.
И оваа не го зборувам за да се жалам туку ми е смешно дека некои овде велеа дека Надал имал тешки противници.:cuc:

ne igram vekje tenis na sportska , da go fatish porazot na Vavrinka , da te poebe Beneto.Abe Stan e ziva komedija , a ne mu odi , ne znae da improvizira , go fakja panika i tone li ta tone . Ushte vchera rekov oti Lopez ke go machi , a ovoj pak go utepa na celo . I Vavrinka imashe festival na neiznudeni , ama i Lopez odigra perfektno. Znachi , dvajcata favoriti od senka ,Nishikori i Stan , pakuvaat kuferite . Za Stan ne sum iznenaden , ama Kei :facepalm:. Dvete glavni zverki imaa polesen trening , Novak epten relax , ich ne me sekiraat trite brejka , vo negov stil , si go drzi nivoto :). Optimizmot kaj Nadalovci deka ja podiga formata , ne brzajte , Ginepri ne e reper , nemashe tolku teshki topki Nadal za da ima maka so dlabochinata , zadutre so Thiem ke cenime,
maliov go razmontira Matje. Za Suzan Leglan i Nadalovoto igranje tamu , samiot toj izbral da igra tamu , znachi ne e do organizatorite[DOUBLEPOST=1401135682][/DOUBLEPOST]
Веќе во следно коло игра со Шарди(кој го елиминира Федерер во Мадрид) и е во одлична форма. После му доаѓа Чилиќ кој исто така не за подценување. После е Цонга па Раониќ па Федерер. Апсолутно ниеден меч не му е наивен. А противниците на Федерер и Надал се смешки невидени.
И оваа не го зборувам за да се жалам туку ми е смешно дека некои овде велеа дека Надал имал тешки противници.:cuc:
otkoga otpadna Stan , malce podrugo e , ama jas seushte mislam deka vo najmala raka egal e zdrebot , mozebi i malce potezok kaj Nadal, eve vtoro kolo , Chardy vs Tniem , ili Almagro vs Cilic , pa Ferer/Dimitrov vs Conga, pa trebashe Wavrinka/Marej vs Federer/Berdych . Tuka nekade e zdrebot, so eden biten moment , Cilic i Sardi mozat da go dobijat Novak samo ako mora Novak celo vreme da igra ednorachen behend , drugo scenario e nevozmozno za da izgubi tri seta od dvajcata, dodeka Almagro eve na Barsa go dobi Nadal

Последно уредено:
Како што одминува сезонава ништо не ми е неочекувано, кој од кого ќе стигне губи. А, и Вавринка си го знаеме од порано каков е, така да нималку не ми е за неверување ова.

ne igram vekje tenis na sportska , da go fatish porazot na Vavrinka , da te poebe Beneto.Abe Stan e ziva komedija , a ne mu odi , ne znae da improvizira , go fakja panika i tone li ta tone . Ushte vchera rekov oti Lopez ke go machi , a ovoj pak go utepa na celo . I Vavrinka imashe festival na neiznudeni , ama i Lopez odigra perfektno. Znachi , dvajcata favoriti od senka ,Nishikori i Stan , pakuvaat kuferite . Za Stan ne sum iznenaden , ama Kei :facepalm:. Dvete glavni zverki imaa polesen trening , Novak epten relax , ich ne me sekiraat trite brejka , vo negov stil , si go drzi nivoto :). Optimizmot kaj Nadalovci deka ja podiga formata , ne brzajte , Ginepri ne e reper , nemashe tolku teshki topki Nadal za da ima maka so dlabochinata , zadutre so Thiem ke cenime,
maliov go razmontira Matje. Za Suzan Leglan i Nadalovoto igranje tamu , samiot toj izbral da igra tamu , znachi ne e do organizatorite[DOUBLEPOST=1401135682][/DOUBLEPOST]
otkoga otpadna Stan , malce podrugo e , ama jas seushte mislam deka vo najmala raka egal e zdrebot , mozebi i malce potezok kaj Nadal, eve vtoro kolo , Chardy vs Tniem , ili Almagro vs Cilic , pa Ferer/Dimitrov vs Conga, pa trebashe Wavrinka/Marej vs Federer/Berdych . Tuka nekade e zdrebot, so eden biten moment , Cilic i Sardi mozat da go dobijat Novak samo ako mora Novak celo vreme da igra ednorachen behend , drugo scenario e nevozmozno za da izgubi tri seta od dvajcata, dodeka Almagro eve na Barsa go dobi Nadal
Како прво Соуса е 42 место и е специјалист за шљака а овој Надаловиот е 297. Мислам и Шарди е подобро рангиран а и во подобра форма од Тием. Трето коло Чилиќ или Симон кој е во страшна форма наспроти некојси нулти играч. Четврто коло Цонга наспроти Алмагро кој е со најслаба форма во последните години(единствено што го победи Надал во Барцелона друго годинава се е мизерија). Е во четвртфинале Ферер напроти Раониќ туканекаде се. Полуфинале Федерер наспроти Мари кој уште нема освоено ниту една титула на шљака. Не викам дека Новак не може да ги победи сите овие играчи ама противниците на Надал се боза во вистинска смисла.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom