Roland Garros | 25 мај - 8 јуни, 2014 |

• Креатор на темата Креатор на темата Види Фотос
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
Stef , zboram za prvokacii direktno kon protivnikot , daj chitaj me povnimatelno , koga Novak vlegol vo konflikt so drug teniser. Publikata i sudiite se drugo dvaese , duri takvi konflikti go hranat igrachot od drugata strana
Значи да ја ставаш публиката на кур, да пцуеш се околу себе е ок. Во ред, да си знам од сеа. Се што прави Новак е ок. Надал освен тоа со Росол не знам стварно кај му се има нешто посериозно десено каде он е крив. Со Бердих 2006 у Мадрид мислам дека и сам знаеш што се случуваше, дека Бердих потполно безпотребно провоцираше и се караше со публиката, со Содерлинг ти објаснив... Стварно не знам од кај ова дека Надал и гнаса и ги провоцира играчите кога никогаш не го направил тоа, баш напротив еден од најмирните тенисери е.

videte go ova ,
https://www.youtube.com/watch?v=Qvstenr-3X0
sam ja prekina igrata , sudijata pod pritisok potvrdi aut, Berdych pobara Hawk eye( chalenge) , izleze vo pravo , i primetete Nadal kako dreme , se pravi naudren i kao se mesti da servira prv servis i koga ne mu uspea trikot , prodolzi so pritisok vrz sudijata . Tvrdam , ne postoi teniser na zemjata shto posle chalengot ke prodolzeshe da se buni , ama fraerot nema gajle[DOUBLEPOST=1402352670][/DOUBLEPOST]eve drugo
https://www.youtube.com/watch?v=t3cqX0RnXxw
posle aut mu ja mavna vo telo i kao sluchajno se izvinuva

Значи да ја ставаш публиката на кур, да пцуеш се околу себе е ок. Во ред, да си знам од сеа. Се што прави Новак е ок. Надал освен тоа со Росол не знам стварно кај му се има нешто посериозно десено каде он е крив. Со Бердих 2006 у Мадрид мислам дека и сам знаеш што се случуваше, дека Бердих потполно безпотребно провоцираше и се караше со публиката, со Содерлинг ти објаснив... Стварно не знам од кај ова дека Надал и гнаса и ги провоцира играчите кога никогаш не го направил тоа, баш напротив еден од најмирните тенисери е.

Tоа со Бердрих, публиката беше крива. Јас се сеќавам на мечот, бидејќи го гледав. Публиката се однесуваше многу некоректно кон Бердрих, и иако јас не го сакам Чехот, убаво ги затна. Немаше што Надал потоа да исправува криви Дрини и да му коментира, Бердрих не се однесуваше некоректно спрема него. Исто и во неделата спрема Новак, на втор серви на меч топка, дебилити му свиреа и го деконцентрираа. Нема врска, Французите се познати како простаци и најгнасна публика на светот, заедно со Шпанците. Инаку, и јас немам впечаток за Надал дека е провокатор. Содерлинг беше невиден идиот, за него нема што да се коментира.

videte go ova ,
https://www.youtube.com/watch?v=Qvstenr-3X0
sam ja prekina igrata , sudijata pod pritisok potvrdi aut, Berdych pobara Hawk eye( chalenge) , izleze vo pravo , i primetete Nadal kako dreme , se pravi naudren i kao se mesti da servira prv servis i koga ne mu uspea trikot , prodolzi so pritisok vrz sudijata . Tvrdam , ne postoi teniser na zemjata shto posle chalengot ke prodolzeshe da se buni , ama fraerot nema gajle[DOUBLEPOST=1402352670][/DOUBLEPOST]eve drugo
https://www.youtube.com/watch?v=t3cqX0RnXxw
posle aut mu ja mavna vo telo i kao sluchajno se izvinuva
Хахахах човече ти поима немаш од тенис жими еден брат што го имам. Првото видео, Надал крена рака да ја прекине играта, АМА ДАЛИ ГО СЛУШАШ СУДИЈАТА КАКО ВИКА АУТ? Значи и покрај тоа што Надал крена рака судијата досуди аут. Бердих побара челенџ, топката е добра поенот треба да се преигра. Да ја прекинеше Надал играта, т.е. да не реагираше судијата тогаш ќе беше поенот на Бердих. Слабо правилата а?

За второто видео, стотинка откако судијата вика аут Надал го мава топчето, не е намерно 10000%. А и сам знаеш дека пасинг шот во тело е најдобра опција во таква ситуација, кога играш со послабиот удар, во случајов бекхендот.[DOUBLEPOST=1402353059][/DOUBLEPOST]
treto
https://www.youtube.com/watch?v=6pfOe2eQTMo
videte mu ja facata posle izvini gestot , kao koj te ebe , a imashe cela desna strana slobodna
А што да му прави кога овој се понаша ко кретен и нејќе да се сврти да прими извинување? У ситуацијава Новак е кретен не Надал.[DOUBLEPOST=1402353141][/DOUBLEPOST]
Tоа со Бердрих, публиката беше крива. Јас се сеќавам на мечот, бидејќи го гледав. Публиката се однесуваше многу некоректно кон Бердрих, и иако јас не го сакам Чехот, убаво ги затна. Немаше што Надал потоа да исправува криви Дрини и да му коментира, Бердрих не се однесуваше некоректно спрема него. Исто и во неделата спрема Новак, на втор серви на меч топка, дебилити му свиреа и го деконцентрираа. Нема врска, Французите се познати како простаци и најгнасна публика на светот, заедно со Шпанците. Инаку, и јас немам впечаток за Надал дека е провокатор. Содерлинг беше невиден идиот, за него нема што да се коментира.
Докажи му на дотичниов на кој после секој пораз на Новак нешто друго му е криво. Никад нема да признае пораз од Надал, а веќе редовно се дешава плескањето и неговиот пулен си останува на една иста бројка титули кога се во прашање слемовите.

Докажи му на дотичниов на кој после секој пораз на Новак нешто друго му е криво. Никад нема да признае пораз од Надал, а веќе редовно се дешава плескањето и неговиот пулен си останува на една иста бројка титули кога се во прашање слемовите.

А не, не ви се мешам у љубав. :D

Хахахах човече ти поима немаш од тенис жими еден брат што го имам. Првото видео, Надал крена рака да ја прекине играта, АМА ДАЛИ ГО СЛУШАШ СУДИЈАТА КАКО ВИКА АУТ? Значи и покрај тоа што Надал крена рака судијата досуди аут. Бердих побара челенџ, топката е добра поенот треба да се преигра. Да ја прекинеше Надал играта, т.е. да не реагираше судијата тогаш ќе беше поенот на Бердих. Слабо правилата а?

За второто видео, стотинка откако судијата вика аут Надал го мава топчето, не е намерно 10000%. А и сам знаеш дека пасинг шот во тело е најдобра опција во таква ситуација, кога играш со послабиот удар, во случајов бекхендот.[DOUBLEPOST=1402353059][/DOUBLEPOST]
А што да му прави кога овој се понаша ко кретен и нејќе да се сврти да прими извинување? У ситуацијава Новак е кретен не Надал.
Shtef,abe gledaj ne zaebavaj , kakov sudija , nikoj ne vikna nishto , Nadal go prekinuva poenot diga raka pa glavniot sudija vika aut, ne zaebavaj sega . Kaj vtoriot klip , pasing shot se igra pod noze , ne ako igrachot e bukvalno na mreza , vo taa situacija ako beshe aktivna igrata ke igrashe behend pasing dijagonala , a on ladno ladno mu go vrati topcheto vo telo i toa se primetuva kolku bavno i poleka , von igra . Ne mi zbori za pravila , ne mora da se pravish slep , nikoj ne mu go osporuva teniskoto znaenje , zboram za karaktero , kakov sportsmen e

Shtef,abe gledaj ne zaebavaj , kakov sudija , nikoj ne vikna nishto , Nadal go prekinuva poenot diga raka pa glavniot sudija vika aut, ne zaebavaj sega . Kaj vtoriot klip , pasing shot se igra pod noze , ne ako igrachot e bukvalno na mreza , vo taa situacija ako beshe aktivna igrata ke igrashe behend pasing dijagonala , a on ladno ladno mu go vrati topcheto vo telo i toa se primetuva kolku bavno i poleka , von igra . Ne mi zbori za pravila , ne mora da se pravish slep , nikoj ne mu go osporuva teniskoto znaenje , zboram za karaktero , kakov sportsmen e
Значи крена рака никој не вика не, муабетот е што судијата досуди аут, а челенџот на Надал не се важеше, капираш ли? Не е Надал ебан у мозок па да не ги знае правилата. Ако судијата останеше нем поенот ќе беше на Бердих. Ама вака нормално беше да си го побара поенот зашо не бараше он челенџ.

За второто видео, виде дека Јанович се опушти пошо судијата викна аут, затоа уствари и го удри иначе ќе можеше волеј да изигра. Ај бе не ме заебавај жити мене, лани Ноле го гаѓаше Мареј на Вимби па никому ништо, сосема нормална ситуација е. Сигурно не се гаѓаат намерно со цел да се повредат, него ради тоа што најтешко е да вратиш удар ако топчето ти оди во тело.

Shtef , abe shto da dokazuva Stavro , shto meshash muabetot sega , kaj go prohita Novak , ti elaboriram zoshto go dozivuvam kako gnasa , plachipichka koga gubi , ti davam klipovi ( eve ajde jas sum pristrasen , neka kaze nekoj drug komentari za sitaciite) a chitni i komentarite pod klipovite , kako razmisluvaat i drugite niz svetot.[DOUBLEPOST=1402353845][/DOUBLEPOST]
Значи крена рака никој не вика не, муабетот е што судијата досуди аут, а челенџот на Надал не се важеше, капираш ли? Не е Надал ебан у мозок па да не ги знае правилата. Ако судијата останеше нем поенот ќе беше на Бердих. Ама вака нормално беше да си го побара поенот зашо не бараше он челенџ.

За второто видео, виде дека Јанович се опушти пошо судијата викна аут, затоа уствари и го удри иначе ќе можеше волеј да изигра. Ај бе не ме заебавај жити мене, лани Ноле го гаѓаше Мареј на Вимби па никому ништо, сосема нормална ситуација е. Сигурно не се гаѓаат намерно со цел да се повредат, него ради тоа што најтешко е да вратиш удар ако топчето ти оди во тело.
Ako igrachot go prekine poenot prv, ne sudijata (toj otposle vikna aut) nema shto povekje da se zbori , shto tropash , Nadal samovolno go prekina poenot PRV , ne e bitno koj pobaral chalenge i shto otposle rekol sudijata . Posle toj mech imashe mnogu reakcii na negovoto odnesuvanje i kako ne gi znael pravilata , pa se pravdashe demek mu se slushnalo aut od liniskiot

Shtef , abe shto da dokazuva Stavro , shto meshash muabetot sega , kaj go prohita Novak , ti elaboriram zoshto go dozivuvam kako gnasa , plachipichka koga gubi , ti davam klipovi ( eve ajde jas sum pristrasen , neka kaze nekoj drug komentari za sitaciite) a chitni i komentarite pod klipovite , kako razmisluvaat i drugite niz svetot.
Ме боли кур и за тебе и за другите у светот. Ќе ти дадам прост пример. Коби Брајант е мој омилен спортист и идол, ама знам дека е мајмун у понашање, дека правел 100 глупости у текот на кариерата и слично, и ич не се замарам да го признаам тоа. Значи го гледам тоа и не можам да го негирам. Ама сега кога пробуваш да ги извртуваш работите за Надал епа не си у право јебига. Ти реков, мисли си дека е гнаса, тоа е индивидуално и не ни сакам да влијаам на тоа, ама за ситуацииве што ги даваш сам се побиваш, не знам што друго да ти кажам. Гнасата нека реди Слемови па другото не е битно. ;)

Ме боли кур и за тебе и за другите у светот. Ќе ти дадам прост пример. Коби Брајант е мој омилен спортист и идол, ама знам дека е мајмун у понашање, дека правел 100 глупости у текот на кариерата и слично, и ич не се замарам да го признаам тоа. Значи го гледам тоа и не можам да го негирам. Ама сега кога пробуваш да ги извртуваш работите за Надал епа не си у право јебига. Ти реков, мисли си дека е гнаса, тоа е индивидуално и не ни сакам да влијаам на тоа, ама за ситуацииве што ги даваш сам се побиваш, не знам што друго да ти кажам. Гнасата нека реди Слемови па другото не е битно. ;)
mlad si da te boli kur , treba deca da pravish da dade gospod. Nadal neka redi slemovi , najdobar e na zemja na site vreminja i teshko deka nekoj ke pomisli , ne pak da uspee da mu gi stigne brojkite na zemja . Ama nemoj be prijatel takva posesivnost , pa so tie nekolku klipa se potrudiv poslikovito da se doobjasnam i moshne dobro se gleda kakov karakter e , ama nishto strashno , na kraj na den se brojat titulite , koj go ebe undercover shto go esapi Nadalcho za gnasa . Shto ima potreba da se pravish slep i gluv i spinuvash , eve boldiranoto , ne te razbiram , kaj se pobivam .
Kosharka i tenis ne sporeduvaj , tenisot e sport kade nemash telesen kontakt so protivnikot , sekoj obid za prvokacija na protivnikot e lesno uochliva , a kaj basketot , lele majko , kolku pati sum bil sin na grbot i stomakot no ne samo od laktovi , tuku od shtipenje , grebanici od nokti , i koga ke izbuvnesh na nikoj ne mu e jasno shto gjavol te opsednal , a ti pomodren ko slikovnica[DOUBLEPOST=1402356331][/DOUBLEPOST]cetvrto a i peto ima na krajot od klipot
https://www.youtube.com/watch?v=7FnBi__R4Fs
bara od sudijata da ne mu dozvoli na Rosol da potskoknuva koga toj servira , tuku da stoi mirno , a nema pravo da prigovara na toa , vprochem i komentatorite potvrdija (gledajte samo kako krvnichki go gleda sudijata ) a i na krajot e sudirot .
Znachi , da posle Fed najdobar na svetot of all time , na zemja car , RG slobodno moze da go prekrstat R Nadal G a i Suzan Leglan stadionot , ama karakter nikakov , gnasa , moe mislenje , mozebi gresham

Последно уредено:
Толку многу постови, толку многу идиотски работи кажани, толку многу енергија потрошено и за што? За искомплексиран некој да го омаловажи Надал а да го воздигнува Новак? Од инат, од завист? И јас можам да извадам милион клипови кога Новак бил идиот балканец и неуротичен и да анализирам поглед, движење со рака, тело и да го омаловажувам ама нема пошто не се замарам. Искрено и ова докажување веќе ми е досадно и темава стана досадна. Како што реков изговори, изговори, изговори.Секоја година исто!

Оладете ајде, со нови сили се читаме на зелената подлога. :)

hi-res-3104085ab9a09bc5b708f5496ac84ac2_crop_north.jpg

APTOPIX_France_Tennis_French_Open-06eb4.jpg

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom