Roland Garros | 25 мај - 8 јуни, 2014 |

• Креатор на темата Креатор на темата Види Фотос
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
Како бе со пола гас? :confused: Едноставно имаше осцилации во текот на мечот и тоа е тоа, ни прв ни последен пат. Ќе мора да се погрижи против Цонга да ги нема истите бидејќи Цонга игра во одлична форма!

Симон води со 1-0 во сетови против Раонич, каков мајстор е само Симон. :cool: Створен за да игра најдобро против јаките тенисери. Иснер (y) Како и што очекував пројде денес, капа доле за big John, колку е само напреднат последниве година дена...

Џени срце не си играј играчки и победувај против Ларсон. :D Преубава е во оваа облека што ја носи моментално. :love:

Симон страшно ме изненадува периодов. Требаше ли со Рафа да изиграш добро па да ти текне у кариера дека можеш нешто повеќе да направиш? Рано му текна на 29 години ама мило ми е што не е веќе оној досадниот него сега е поагресивен.

Novak pak so negovoto toplo ladno , malku agresivno,malku defanzivno , krivo levo pobedi. Ne moze da se kaze deka igrashe so pola sila , potochno e deka igrashe kolku da pobedi.Chekashe Cilic sam da se pobedi ama koga vide deka Marin vleze u ritam zapna na kraj. Ne e dobro vakvi oscilacii , aj da se nadevame deka ke go smeni pristapot so Conga . Wilfred denes izigra solidno i pobedi so ogromna pomosh od psihoto Jirzi , koj shto beshe zapnal da mava po topcheto ko da mu e posleden den od zivotot . Jirzi ima li trener , razgovara li so nego , prima li neshto od nego , ili i dvajcata se ista lejka , who knows.Odlichen mech igraat Milosh i Simon , ke odi vo pet seta izgleda

Жими се чудно ми е како Симон не успеа да направи подобра тениска кариера, човекот е факинг мајстор! Како само лесно трча, како воопшто да не гази на теренот... Изгледа касно му текна да менува тактика, порано само префрлаше, а во последните година и кусур е променет за 360 степени, игра агресивно и тоа секако му носи одлични резултати.

Симон играше премногу досаден и дефанзивен тенис. Секогаш играше долги размени и чекаше повеќе грешки на противникот. А, има одлични пропорции за тенисер, кондициски е доста спремен, едино сервисот му беше послаб, само што требаше да форсира поагресивен и напаѓачки тенис, доста касно му текна.

Симон играше премногу досаден и дефанзивен тенис. Секогаш играше долги размени и чекаше повеќе грешки на противникот. А, има одлични пропорции за тенисер, кондициски е доста спремен, едино сервисот му беше послаб, само што требаше да форсира поагресивен и напаѓачки тенис, доста касно му текна.
Ги жалам луѓето што тогаш имале платено карта за мечов. :D

Играта на Федерер доста ми се допадна денеска. Тој беше многу посуприорен отколку резултатот што покажува. Посебно сервисот му беше одличен. А Симон ме разочара на крајот. Како да немаше сила да го доигра мечот.

хаха публиката викање кога Милош не уфрлува прв сервис како Жил поен да земал :D

Утре Гаел и Фабио ако не поминат без пцуење минимум, не го признавам мечот :D

Незнам само како може некој да го сака овој Фоџини, вреѓа, пцуе, се расправа, покажува ароганција....идиот.

Уствари за женските разбирам, нив секако физичката привлечност им е најчесто во прв план, ама за машките фанови.....:facepalm:

А посебно нема да го сакаш кога ќе си го уплател да победи, а он на лева нога станал тој ден и не му се игра. :pos:

Утре ќе биде весело, зависи кој посетувал психолог повеќе во последно време, тој ќе биде фаворит. :ROFLMAO:

Виландер рече дека Монфис ќе победи. Значи Фоњини.

Фоњини е типичен сељак, додека не го знаевме каков е беше интересен, си мислевме овој многу кул лик е, ама кога ќе го гледаш неколку пати веќе сфаќаш дека е тешко сељачиште, кое има огромен талент али мозокот не му дава да го искористи во целост.

Капак на се беше мечот со Надал во Мајами, кога Рафа буквално му се налути на Фоњини пошто овој рогаше како за инат аути и стоеше на основната линија бидејќи веќе губеше преубедливо. Ептен му се напна Рафа, па во последниот гем од вториот сет, мислам на 5-2 беше, Рафа вамосираше како да игра финале на Грен Слем.

Фоњини е типичен сељак, додека не го знаевме каков е беше интересен, си мислевме овој многу кул лик е, ама кога ќе го гледаш неколку пати веќе сфаќаш дека е тешко сељачиште, кое има огромен талент али мозокот не му дава да го искористи во целост.

Плус Пенета ми рече дека не го бивало во кревет.

Оф а ја вчера на ливчето стаив дека ќе тепа оваа Таунсенд..
Ноле вчера нз што да кажам, дали се опушти, дали нејќеше да се форсира. Важно веќе во следно коло, не смее такви работи со Цонга. Раониќ тешко, ама до негде очекувано.
Маричето дупли кромпирич - што би рекол коментаторот

https://twitter.com/CaroWozniacki/status/472582486250110976/photo/1
Кој е аут од турниров, ќе си брка други работи :D

Ќе стигне Федерер до 1/2 финалето и повеќе од сигурен сум... само малце да го подбуцне Гулбис и овој да се изнервира после распад систем ќе биде... Бердих може и лесно да помине во следното коло пошо Иснер нема душа више... може само на сервис да се вади.Иначе денеска конечно ќе можам еден цел ден на турнирот да изгледам... Монфилс-Фоњини и Гаске-Вердаско не се пропушта :D

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom